Lachtan píše: včera, 22:22
I mě nějak uniká důvod proč bych si měl pořizovat elektro místo benzínu...
Nemám barák, nemám fotovoltaiku, nemám garáž (tu sice vlastně mám, ale ne tam kde momentálně bydlím), takže nemám možnost nabíjet ani doma a ani v práci.
Po trase kterou jezdím do práce není žádná nabíjecí stanice - musel bych si cíleně zajet.
jezdím pouze do práce a zpět (2x7km - 7x v týdnu) a skoro nikam jinam, žádné nákupy v OC a pod.
Náklady na obě auta jsou pouze za benzín, zbytek jsou zanedbatelné položky.
Mám rád analogové přístroje a mechanická tlačítka a přepínače, v letadlech i autech nesnáším dotykové displeje.
takže mi páni elektrofanatici vysvětlete, jaký přínos (hlavně finanční) by mi přineslo pořízení EV?
Právě a hlavně ten finanční? + Lokální emise. Nebo o čem se tady posledních pár stran bavíme?
Pohodlí a věci co psal JirkaTDi jsou další věci, ale tak když je tam nechce vidět, tak je tam nechceš vidět. Jestli bydlíš v Praze, ne o nějaký městě, tak s tvým nedospělým nájezdem (to nejsou moje slova) bys nabíjel jednou za 14 dní, tak bys to někde píchl, šel dělat svoje věci a večer máš nabito.
Způsoby / důvody.
To je jak říct v čem je lepší
Přidáno za 2 minuty 51 sekund:
Munga píše: včera, 22:54
Evropská unie schválila zákaz prodeje nových osobních automobilů a lehkých užitkových vozů se spalovacími motory od roku 2035. ....
A mě pár příspěvkú nahoře pár lidí tvrdí že EV nejsou silově tlačena oproti spalovákúm a že tu funguje trh a konkurence....tohle je právě to zlo že EV není o tom že si ho koupí kdo ho chce ,ale že těm co zatím nechtějí napřed donutí zku.... auta a nakonec i zakázat..
Tvl vždyť spalovaky uz jsou zakázané.
To je pak volný konkurenční trh jak za komoušú.
Jak mi tohle múžete říkat...
Číst a chápat, pak až blábolit.
Onen zákaz nebyl ratifikován, takže není platný. A navíc je pokud vím rok 2026, a aktuálně si mužu jít koupit co chci, takže jaký tlak? Ten tlak si na sebe vytváříte akorát tak samy.
Přidáno za 3 minuty 47 sekund:
koch píše: včera, 23:05
jirkaTDI píše: včera, 22:03
ale hlavně výrazně menší servisní a provozní náklady, takže ta úspora
skutecne? da se na to divat ruznou optikou:
1. povozujes stary vuz, kdy najedes mrzke kilometry a servisni naklady znamenaji kontinualni vymenu zpuchrelych pryzovych dilu a rozpadlych plastiku a nutkavou potrebu menit olej co rok i kdyz tech 10k nenajezdis, pak mas nejspis vyssi servisni naklady
2. se na to muzes divat optikou majitele noveho konvencniho benzinoveho vozu se servisnim intervalem 30k, ktery ma po roce a pul najeto 60tkm a ceka ho druha vymena oleje (ne neni to nakladove nic dramatickeho)... a ne, 30k servisni interval se dnes nerovna smrt (s druhym vozem mam na 30k interval najeto 300tkm a vuz je po 8 letech v absolutne dokonale kondici bez nijakych extremne drahych servisnich nakladu)
3. si muzes porovnat servisni historii napriklad takove zanovni mazdy mx-30, ktera najela za 6 let 40tkm, nemluvim o ztrate 70% hodnoty...
a pak uz ty cisla hraji jinak...
a prisadim, zkusil uz nekdo kalkulovat pri zevlovani u tech nasich "rychlo"nabijecek i s tim, kolik je v praci jeho hodinova sazba? pac ja kdybych kalkuloval s tim, kolik stoji muj cas, tak to se mi v porovnani s EV vic vyplati tankovat kerozin do private jetu
Protože u jiných aut takový příklady nenajdeš že? Kdybys nebyl tak omezený a neměl problémy s chápáním psaného textu, tak bych ti i něco dalšího napsal - k tomu to tématu, ale to je úplně zbytečný. Holt všichni jsou blázni, jen ty jsi letadlo.
PS: pokud jsi ten motor ve 300tkm neměl rozdělaný, tak nemůžeš vědět, že je v perfektním kondici, ale možná máš rentgenové oči a tím pádem je tvoje hodinovka neskutečně vysoká a my ostatní ti ji můžeme jenom závidět.
Přidáno za 1 minuta 48 sekund:
koch píše: dnes, 00:41
jirkaTDI píše: včera, 23:26
1) nechápu na co narážíš? Jako třeba na mojí Audi A2 z roku 2002? Žádný zpuchřelý díly na tom neměním, je to naprosto bezproblémový auto.
narazim na muj kochar, take z roku 02, ktery si drzim z nostalgie a proto, ze deti brecely kdyz jsem ho chtel prodat a to, ze je to bezproblemovy auto si dlouhodobe pouze nalhavam (mam s cim porovnavat)
Přidáno za 1 hodina 6 minut 32 sekund:
quaero píše: včera, 21:04
A to nemluvím o tom, že s naftou jsme zavislý na arabech nebo rusácích, kdežto elektřinu si můžeme vyrobit sami,
nj rusaci, arabaci... onehda u nas "spadl jeden kabel", tragedie vetsi nez suez... si moc dobre neumim predstavit, kdyby spadly ty kabely dva
A když spadne ten kabel a ty zrovna budeš stát na pumpě s hladovým okem, tak jak ty PHM dostaneš do nádrže? Možná tak ruční pumpou.