Havárie a nehody cizí i naše (Upozornění- drsné fotografie)

...i nemožném! ALE JEN POKUD TO SOUVISÍ S VOLVEM!!! (potažmo evt. s jinými automobily)

VYKECAT SE MŮŽETE V LAMPÁRNĚ!!!
  • Autor
  • Zpráva
Tomas78
Vůz: XC60 2.4D AWD AT 2010

Příspěvek od Tomas78 »

Špatný ... :( Obecně mi hlava nebere jednu věc: nový auta (naříkám konkrétně tohle BMW) mají miliardu asistentů a přitom takových nehod z nedobrždění vidím X i u nových aut. Jednak mi není jasný, že to nechá jet někoho druhému za zadnicí a hlavně že to tedy nezabrzdí?

Urvanej
Moderátor
Vůz: 142;745;944;945;V70II;XC90 V8, C40

Příspěvek od Urvanej »

Koukni na statistiky, většina lidí, první co udělá, povypíná asistenty...
745, D24, M47, 1990, Kája; 945, B230FT, AW71, 1995, Jaruna; V70, D5, M56, 2004, Bertík; 944, B230FT, M46, 1991, Blex; XC90 V8, 2004; 142, B20A, M40, 1970 ; C40, RWD, 2024, Tramvaj ex: S40, 1.8, m3p, 1997; 764, B280F, AW71, 1988, Tomasssovka; 244, D24, M47, 1990, Blu; XC90 V8, 2005, Mastodont; V40, B4204S, M5P, 1996.

Ejdou Rotacak
Vůz: V 70II T5 AWD, MY 07'HT-STAGE 3 + úpravy

Příspěvek od Ejdou Rotacak »

Což není nic proti ničemu. Příčetný řidič, který sleduje provoz před sebou, za sebou, kolem sebe, tak svojí vinou (v drtivé většině případů) nenabourá. Nemá důvod. Leda z důvodu nějaké náhlé zdravotní indispozice.
Auto má bejt auto a ne zas*anej smartphone na čtyřech kolech pro geeky/nerdy. Další stupeň digitální demence u řidičů.

vityjan
Člen VK
Vůz: 945 D24TIC 94

Příspěvek od vityjan »

Ejdou Rotacak píše: dnes, 07:32 Jestli je citlivej a má svědomí, tak bude dožívat pěkně na hovno. Tihle lidí se většinou uchlastaj, nebo spáchají časem sebevraždu.

A nebo taky ne a je jim to buřt... Vím o jednom, kterej léta machroval před partičkou v bawu... Jednou mu to přerostlo přes ruce a výsledkem byla smrt jedné paní a jejich dvou vnoučat... A myslíš, že se nějak poučil, zklidnil, nebo snad aspoň přestal řídit? :no: rodině zbylí oči pro pláč a on se dalších víc jak dvacet let chová stejně hovadsky jako tenkrát...

Macek2
Vůz: Audi A6 Allroad V6 3,0 BiTdi

Příspěvek od Macek2 »

Urvanej píše: dnes, 08:22 Koukni na statistiky, většina lidí, první co udělá, povypíná asistenty...
No jo, jenže není asistent jako asistent. Já když měl XC70 MY2012, tak tam byly asistenti jako příplatková výbava, byl jsem rád a pyšný, že je tam mám, měl jsem je stále zapnuté a byly přínosem. Protože jen decentně upozorňovaly na hrozící nebezpečí (vyjma nouzového brzdění), nechovaly se agresivně a za celou dobu vlastnictví auta jsem zaznamenal snad jen cca 5 falešných poplachů. Dnešní asistenti jsou jen honbou za co nejvyšší hodnocení NCAP, chovají se agresivně, zasahují do řízení, něco ti agresivně pípá v autě téměř neustále a proto je většina řidičů okamžitě vypíná - protože už nejsou ani schopni rozeznat, co jim vlastně hrozí. Takhle to dopadne vždy, když je něco vynucováno. :%)

Urvanej
Moderátor
Vůz: 142;745;944;945;V70II;XC90 V8, C40

Příspěvek od Urvanej »

Hele souhlasím, ale už i jinde jsem psal, že třeba EC40 to má uplně super. Nikde jsem neviděl lepší asistenty, než tady u toho. Většinou nechávám zapnutý všechno, občas vypnu omezení rychlosti podle značek, protože auto drží zuřivě 50, ale v reálu jede 47 :-) No a to je vše. Štve mě tempomat, kterej defaultně točí i volantem a musí se přepnout. Ale to jsem zjistil, že musim probrat se ženou, páč to je o nastavení a lze to změnit. Jinak jsem v tom autě nikdy nic jinýho nevypnul. I line asistent jen lehce zavrní do volantu a něžně koriguje, oproti třeba kie před 10ti lety, kdy jsem měl pocit, že za to trhne tak, že by klidně uvrhla auto do smyku... A překvapilo mě, že reaguje až na vnější stranu čáry a ne na vnitřní, což je příjemný, protože většinou prvně zavrní čára samotná :-D
745, D24, M47, 1990, Kája; 945, B230FT, AW71, 1995, Jaruna; V70, D5, M56, 2004, Bertík; 944, B230FT, M46, 1991, Blex; XC90 V8, 2004; 142, B20A, M40, 1970 ; C40, RWD, 2024, Tramvaj ex: S40, 1.8, m3p, 1997; 764, B280F, AW71, 1988, Tomasssovka; 244, D24, M47, 1990, Blu; XC90 V8, 2005, Mastodont; V40, B4204S, M5P, 1996.

Ejdou Rotacak

2 vityjan

buřt mu to asi neni, zbejvá mu jen se tak tvářit. Těmhle lidem to společnost dá sežrat, nenápadně....stačí pohrdavé pohledy, občas něco u stolu utrousit, sem tam mu ve 2 ráno vymáchat hubu před hospodou o asfalt. Za chvíli těmhle lidem končí sociální život v místě bydliště. Nakonec jim zbydou jen alkáči na lavičkách a před večerkou, kterejm je jedno, s kym pijou lahváče.

python.p
Vůz: XC70 D5 2008

Příspěvek od python.p »

Tomas78 píše: dnes, 08:10 Špatný ... :( Obecně mi hlava nebere jednu věc: nový auta (naříkám konkrétně tohle BMW) mají miliardu asistentů a přitom takových nehod z nedobrždění vidím X i u nových aut. Jednak mi není jasný, že to nechá jet někoho druhému za zadnicí a hlavně že to tedy nezabrzdí?
Když si myslej, že jsou to borci, všechno vypnou a pak letí pod dálnici a nevěnují se řízení.

Přidáno za 3 minuty 11 sekund:
Ejdou Rotacak píše: dnes, 08:24 Což není nic proti ničemu. Příčetný řidič, který sleduje provoz před sebou, za sebou, kolem sebe, tak svojí vinou (v drtivé většině případů) nenabourá. Nemá důvod. Leda z důvodu nějaké náhlé zdravotní indispozice.
Auto má bejt auto a ne zas*anej smartphone na čtyřech kolech pro geeky/nerdy. Další stupeň digitální demence u řidičů.
Absolutně nesouhlasím. Kdyby to bylo podle tebe, tak ty nehody nejsou. Každej příčetnej, zkušenej a bdělej řidič, udělá chybu - to je prostě lidský faktor. Otázkou je kdy si tu chybku vybereš... jestli na parkovišti u OC a někomu nedáš přednost z prava a skončí to rozbitým světlem a nebo jestli si ji vybereš na rušné silnici a dopadne to tragicky. A přesně tyhle občasný chybky mají ty asistenti hlídat.

Naposledy mě auto zabrzdilo, když jsem vycouvaval z parkovacího místa a neviděl jsem motorkáře, prostě jsem ho neviděl, naštěstí kamera vzadu to zahlédla a dupla na brzdu za mě. Možná jel trochu rychleji, než bych na parkovišti čekal a předpokládal, ale asisten mi zachránil kufr a jemu mašinu.

Přidáno za 1 minuta 55 sekund:
Ejdou Rotacak píše: dnes, 09:40 2 vityjan

buřt mu to asi neni, zbejvá mu jen se tak tvářit. Těmhle lidem to společnost dá sežrat, nenápadně....stačí pohrdavé pohledy, občas něco u stolu utrousit, sem tam mu ve 2 ráno vymáchat hubu před hospodou o asfalt. Za chvíli těmhle lidem končí sociální život v místě bydliště. Nakonec jim zbydou jen alkáči na lavičkách a před večerkou, kterejm je jedno, s kym pijou lahváče.
Hodně dobrej rozbor od klávesnice... evidentně jsi ještě takové lidi nepotkal.

K prodeji (s bolestí u srdíčka) do dobrých rukou:
XC70 MY08 D5 AWD M/T @ 225 ořů v plné síle!

Bylo:
MX-30 @ 145 eletrických poníku... než jim dojde šťáva...
V70XC MY00 2,4T AWD A/T @ Kde mám to křídlo?!
VIDA k dispozici - Blansko, Brno, Olomouc

Ejdou Rotacak

2 python.p

tak nesouhlas, vo tom je taky život :wink: . Vyjmenoval si přesně jen ty případy, kdy je "oheň" dobrým sluhou a ne zlým pánem. Já zase ze své sociální bubliny myslím na případy, kdy nějakej člověk, kterej nenávidí ježdění autem a bere ho jako nutné zlo, jezdí jen díky těm asistentům a zcela na ně spoléhá. Bez asistentů by si ŘP buď nikdy neudělal, nebo se naučil jezdit jako řidič a ne jako majitel ŘP.

Těch případů, kdy v kritický okamžik někdo hledá nohy pod volantem, protože si honí pinďoura s tempomatem, v poloze "polovleže", ukolébaný nudným stereotypem "130km/h" 6h v kuse už bylo. Ti pak většinou už jen stihnou povolit řitní svěrač a zaklet. Koho jsem potkal a nepotkal vím asi sám lépe než ty.

Zpět na „o všem možném :-)“