Vapik píše: dnes, 10:00
Dunning Krugerův efekt, jeho pochopeni a uvědomění si vlastni pozice na křivce hodí člověka do zenu víc jak nabíjení EV .
No jo ale jak poznáš který se přeceňuje a naopak?
Kognitivní disonance.. třeba.
Zase jel jsem na el. motorce a to je mazec..
No není to ani eko i to druhé eko to není, ale je to fajn.
Munga vtip je v tom, ze to nemáš poznat u druhého ale u sebe . Jinak co nemůžu závodit na motorkách tak chodím jezdit do pitlandu na elektrikách a je to perfektní zábava.
Konečně sebereflexe? No někam se dostáváš, stačí začít malými krůčky.
Munga: neodpověděl jsi na jedinou mou otázku a furt jen meleš dokola ty žvásty zarytých zastánců spalovacích motorů. Třeba to o EV brzdícím kamiony...
_________________ MX-30 @ 145 eletrických poníku... než jim dojde šťáva... MX-5 1.6 81kW@ pokud z toho teče olej, znamená to, že to má olej... XC70 MY08 D5 AWD M/T@ 225 ořů v plné síle!
K prodeji (s bolestí u srdíčka) do dobrých rukou: V70XC MY00 2,4T AWD A/T@ Kde mám to křídlo?!
Fobie 1.2 HTP, 80tkm, po důchodci!
Ty ses konkrétně ptal? V něčem máš pravdu,ale já i zaregistroval překrucovámi faktú i nepravdivé informace a nějak mi nepřišlo potrebné to rozebirat.
Třeba se pletu ,ale mám pocit že uznáváš jen svúj názor a tak to raději nechám být .
To píšu protože ses teď konkrétně zeptal.
Jo ty kamiony a HV EV co jedou pod 90sat. to je z mojí osobní praxe. To j stále častější a toho jsem si všiml.
Přidáno za 8 minut 56 sekund:
Vapik píše: dnes, 11:36
Munga vtip je v tom, ze to nemáš poznat u druhého ale u sebe . Jinak co nemůžu závodit na motorkách tak chodím jezdit do pitlandu na elektrikách a je to perfektní zábava.
Zkusil jsi elektrocross? Ted neřeším ostré mašiny , ale dostupné china které vypadají spíš jak lepší horské kolo. To je pecka na enduro výlet. Je to lehonké a projede hrozné moc a jde to přetáhnout když je překážka.Ta kombinace váha/výkon/cena je parádní. Vlastně je to mezi stromama dost o život s přitom nedéláš kravál takže nejses za pitomce.
Jen škoda toho dojezdu že nemúžeš jet větší okruh třeba ve vojenském újezdu.
To se vyplatí zkusit.
Edit/ tvl.ja si to chtěl časem pořídit a teď mne napadlo že padat v lese z kopce po zlomené páteři už pro mne nejspís nebude reálné
Naposledy upravil(a) Munga dne 17 bře 2026 13:12, celkem upraveno 2 x.
Lachtan píše: včera, 22:22
I mě nějak uniká důvod proč bych si měl pořizovat elektro místo benzínu...
Nemám barák, nemám fotovoltaiku, nemám garáž (tu sice vlastně mám, ale ne tam kde momentálně bydlím), takže nemám možnost nabíjet ani doma a ani v práci.
Po trase kterou jezdím do práce není žádná nabíjecí stanice - musel bych si cíleně zajet.
jezdím pouze do práce a zpět (2x7km - 7x v týdnu) a skoro nikam jinam, žádné nákupy v OC a pod.
Náklady na obě auta jsou pouze za benzín, zbytek jsou zanedbatelné položky.
Mám rád analogové přístroje a mechanická tlačítka a přepínače, v letadlech i autech nesnáším dotykové displeje.
takže mi páni elektrofanatici vysvětlete, jaký přínos (hlavně finanční) by mi přineslo pořízení EV?
Právě a hlavně ten finanční? + Lokální emise. Nebo o čem se tady posledních pár stran bavíme?
Pohodlí a věci co psal JirkaTDi jsou další věci, ale tak když je tam nechce vidět, tak je tam nechceš vidět. Jestli bydlíš v Praze, ne o nějaký městě, tak s tvým nedospělým nájezdem (to nejsou moje slova) bys nabíjel jednou za 14 dní, tak bys to někde píchl, šel dělat svoje věci a večer máš nabito.
Způsoby / důvody.
To je jak říct v čem je lepší
Ano bydlím v Praze. Ale tvoje slova o tom, že "bys nabíjel jednou za 14 dní, tak bys to někde píchl, šel dělat svoje věci a večer máš nabito...." to na mě nefunguje - na takovéhle kraviny nemám čas. Ráno odjedu do práce a večer/v noci se vracím, nemám šanci to někde nechat nabíjet... a už vůbec ne každých 14 dní...
Když přijedu domů tak potřebuji dělat jiné věci než se zdržovat nabíjením.
Styl, kdy jednou za měsíc se zastavím na 5 minut na pumpě (kterou mám stejně cestou) mi plně vyhovuje.
Rozepiš se pls, jaký finanční efekt by mi to přineslo, já jej stále nevidím (a na lokální emise seru stejně jako všichni okolo...)
aby nahodou nekdo nenabyl nespravneho dojmu, ze jsem zaryty odpurce EV
ted jak jsem kolem baraku posledni dva vikendy strihal stromky a vsechny kraky, rikal jsem si, ze by se mi naramne libilo mit doma Fiat Tris na odvoz toho bordelu do zeleneho odpadu... krasne, uzasne, tady dava elektro absolutni smysl
akorat jsem zvedavy a trocha skepticky, zda se toto uchyti ve svem prirozenem habitatu, v Italii a zda to dokaze plnohodnotne nahradit svoji predlohu
Munga: Neboj dej ty záda dohromady dělej co říkají doktoři a věřím, že to půjde. Táta je po dvou operacích páteře v 60 a 70 letech (pokaždé se znova učil chodit) a přestal závodit kvůli mě, řekl, že ho to samotného nebaví. Jinak ten elektrocross jsem ještě nezkoušel, ale láká mě to hodně.
Tak to rád slyším že se zahojilo. Já jel na sur-ron možná to pišu špatně a to z dúvodu že jsem viděl v čase že to používá místo skútra do práce a odpo s tím chodí krosit a porád funguje.
Nejspíš jsou i lepši china ale jak na forech řeší víkon tak tohle v hrabance hrabe neustále a mne spíš bavilo si dát cíl na mapě a jet rovně pres cokoliv.
Přestal jsem nejen že jsme měli hodně zranéní ,ale nechtěl jsem i sr.. lidi a zvěř.
Tohle ta elektrika dost řeší a ani to tak neprovokuje kort když člověk respektuje ostatní.
Ale bacha je to takové zpočátku divné. Spíš jak kolo a ne motorka a když vezmeš plyn a najednou letíš vysoko na těch trubičkách to je divný.
Akorát sem nezjišťoval co voda a brodění..
koch píše: dnes, 13:19
aby nahodou nekdo nenabyl nespravneho dojmu, ze jsem zaryty odpurce EV
ted jak jsem kolem baraku posledni dva vikendy strihal stromky a vsechny kraky, rikal jsem si, ze by se mi naramne libilo mit doma Fiat Tris na odvoz toho bordelu do zeleneho odpadu... krasne, uzasne, tady dava elektro absolutni smysl
akorat jsem zvedavy a trocha skepticky, zda se toto uchyti ve svem prirozenem habitatu, v Italii a zda to dokaze plnohodnotne nahradit svoji predlohu
_________________ bylo-nebylo: skoda, Trabant, Dacia 1300, Lada 1300, Fiat Croma turbo i.e., Lancia k 2.0t 162 kw, Ford, CLK,
je LR Evoque, sen a představu dalšího vozu mám, ale garáž je malá :(