Ahoj nemáte někdo obrázek jak je vedený řemen u T5 přes klimakompressor a jak je vedený když je auto bez klimatizace ?
Jsem asi jediný kdo chce dát pryč klimatizaci
Tak mě zajímá jestli se musí dát nějaký napínák místo něj ?
A proč chceš dávat pryč klimatizaci? Tak ji prostě vypni na panelu ne?
Jinak se dává místo kompresoru držák 9 a kladka 10 a řemen je vedený úplně stejně.
Jinak, když kompresor nezapneš, nebo ho elektricky odpojíš, tak funguje stejně jako ta kladka.
Bude auto, ktere je od vyroby vybavene klimou a ma digitalni ovladaci panel topit,kdyz se klima odpoji (bud mechanicky, nebo kabelem) - smeruji dotaz obecne, ne na Volvo.
Protoze ono to tu klimu snad zapina furt. Ikdyz to bude mozna kus od kusu.
Tak ono se topí většinou teplou chladící kapalinou. Klima je sice rychlejší + části sušší vzduch, tak je to lepší.
Ale třeba na Astře jsem měl mrtvou Klímu a fungovalo to X let. Prostě jsem ji nezapl a hotovo.
_________________ MX-30 @ 145 eletrických poníku... než jim dojde šťáva... MX-5 1.6 81kW@ pokud z toho teče olej, znamená to, že to má olej... XC70 MY08 D5 AWD M/T@ 225 ořů v plné síle!
K prodeji (s bolestí u srdíčka) do dobrých rukou: V70XC MY00 2,4T AWD A/T@ Kde mám to křídlo?!
Fobie 1.2 HTP, 80tkm, po důchodci!
Tvl, já se s klimou trápil přes tři roky, dal jsem asi miliardu za její zprovoznění, všechno tam mám vyměněný ( nekecám, opravdu všechno ), něco i vícekrát a ty chceš platit za to, že jí dáš pryč
_________________ odesláno z počítače pomocí drátové klávesnice a obyčejné myši
Jestli se nepletu klimaspojka je magnet, ktery při přivedeni napěti sepne a klimu připoji na řemen. Takže stači odpojit a budeš mit jenom kladku a klima se točit nikdy nebude.
Kladku místo kompresoru dávat nemusíš. U eRka jsem klimu demontoval proto, aby mi její chladič neblokoval a zbytečně neohříval intercooler. Pokud chceš ale zároveň vyndavat kompresor, příprav se na sundání podmotorového rámu, minimálně jeho povolení.
Jak jsem vedl řemen je na obrázku, bohužel si nepamatuju jeho délku, chce to případně změřit.
Pokud je to otázka na mě, tak ne, žádná dodatečná kladka se montovat nemusí.
Doufám tedy, že se celou dobu bavíme o modelech řady P80, tedy Volvo 850, příp. V70/S70/C70 1. generace.
Tady je lepší obrázek... vlevo s klimakompresorem, vpravo bez.