EV: Diskuse o elektroautech

...i nemožném! ALE JEN POKUD TO SOUVISÍ S VOLVEM!!! (potažmo evt. s jinými automobily)

VYKECAT SE MŮŽETE V LAMPÁRNĚ!!!
  • Autor
  • Zpráva
hombredavid
Vůz: V850 T5

Příspěvek od hombredavid »

V zime mam taky prumer 30kw. To bylo v Unoru kdyz jsem to koupil. Ted jsem na nejakych 24 Kw ale jezdim v rezimu auto a aspon se super svezu. Bracha ma tu novou Teslu X a kdyz se svezl s audinou tak mi rekl ze mam linou mrchu ale perovani ticho a komfort v aute neuveritelnej. Mam kozene sedacky s odvetranim a masazi a muziku Bang & Olufsen takze si vychutnam i muziku. Nechal jsem si namontovat i origo tazny takze s mladou jezdime i s drzakem na kola. Na spotrebu kaslu protoze muzu dobijet i v praci a v garazi mam wallbox 11kw takze jsem na cestach za 12k km dobijel celkem 3x. A velky auto je velky auto...

Bakly
Vůz: Polestar 2

Příspěvek od Bakly »

labanos píše: dnes, 10:13 Tohle je spotřeba podle elektroměru, ne pohádky z auta.
Spíš by mě zajímalo, jakou si myslíš, že budeš mít v lednu spotřebu ty :-D
To, že Tesly kecají a pak se majitelé chlubí spotřebou kolem 12 je známé :D Polestar naštěstí na palubáku striktně drží realitu. Já mám auto od přelomu březen/duben, takže čekám, že třeba v lednu, kdy u nás byla průměrná teplota kolem -2,5 bude spotřeba stejná jako když už jsem auto měl a přišel taky takový chladný den :) K 25-30 se pocitam dostanu pri tech par dnech, kdy je teplota klesne pod -15 a vic. Ale mozna se pletu.

Jinak mimo tema - pred nejakou dobou jsem si pokladal otazku, proc vlastne vsichni nenabiji u Tesly, kdyz je nejlevnejsi. Tim, ze ted pojedu po nejake dobe opet Ostrava-Praha-Ostrava, tak jsem se dival na ceny a Tesla pekne stoupla... Nejlepe aktualne vychazi E.ON (jen nektere nabijecky).

labanos
Vůz: neVolva

Příspěvek od labanos »

Do 13 jede v létě okresky po rovince i ta moje neefektivní babička. Bohužel tu mám i kopečky, jezdím ty dálnice a k tomu klima a topení. Klima na rozdíl od topení skoro nežere, to nechám při nákupu zapnuté. Chudácí ti, co musí s nastartovaným motorem čekat u Lidlu na parkovišti na svoje partnery.

EON je teď dobrý, hlavně při nabíjení do 100 kW. Blbé je, že některé huby nemají pod 300kW, takže platíš plnou částku, i když jsou ostatní stojaný prázdné a plný výkon nabíjení vůbec nevyužiješ.

Zpět na „o všem možném :-)“