python.p píše: dnes, 07:34
Ten hliník a gigacast se moc nevytahuje... Celá část se vyřízne a "přilepí" se nová.
Jestli je tam kastle Al tak to jo, ale to uz se hodíi do totálky.
Když byl na fe kapotě dublík tak se to opravovalo a to samé na Al a výměna dílu.
Záleží na tom jak to mají nastavené servisi vs pojišťovna, ale řekl bych že skončí na ukrajině a za pár měsícú v inzerci v D.
python.p píše: dnes, 07:34
Ten hliník a gigacast se moc nevytahuje... Celá část se vyřízne a "přilepí" se nová.
Jestli je tam kastle Al tak to jo, ale to uz se hodíi do totálky.
Když byl na fe kapotě dublík tak se to opravovalo a to samé na Al a výměna dílu.
Záleží na tom jak to mají nastavené servisi vs pojišťovna, ale řekl bych že skončí na ukrajině a za pár měsícú v inzerci v D.
1. nemluvím o plechařině - ty plechy jsou plechy, ty vytáhnout půjdou.
2. mluvím o rámu.
3. furt mi uchází proč je problém ta baterka...
4. přesně, za všechno můžou Ukrajinci...
_________________ MX-5 1.6 81kW@ pokud z toho teče olej, znamená to, že to má olej...
Kdyz kamošovy ve firmě zbourali EV totál měl tam zapomenutý sledovací čip - auto koupily UA a po nějaké době se prodávalo v D. Jelikož tam čip byl porád tak neproběhlo vyřezaní čisel z krádeže ,ale nebezpečná oprava. Nebezpečná pro nového majitele. Tohle je běžná praxe a oni to umi fakt dobře aby to nebylo poznat.
No a klasické rovnáni rámu tak potřebujes tam prostor, nahříváš, odvrtavaš a odbrušujes části kastle. Bývá prúhyb dál do struktury a ta baterka tam bude překážet. Komplikace navíc.
Ale tohle je kdyz je kastle z Fe. Pokud AL nebo továrně lepená tak to je jinak a technologicky složitějši.
Edit píši o rovnáni rámu. To špatně nazívám ale my tak v dílně mluvíme o nosné karoserii.
Tohle je bezna praxe ve spalovákach a do EV naskocily velmi rychle a,maj to pěkně rozjeté. Ale to co se Polákúm dělat nevyplati tak tam ano a ty auta se dostávají zpět na evropský trh. Děje se to i jide ale rozhodně ne v takovém měřítku. To už je problém ktery se neřeší.
Jsem z oboru a mám i nadstandartní info. z pojišťovacích podvodú. Tohle mne zajímalo diky té bouračce EV kámoše tak jsem se poptal.
Opravdu se nejedna o jedno auto a opravdu to opravené pohledově nepoznáš a je to při další havárii velmi nebezpečné.
Nejspiš by se muselo oddeklovat a měřit lak.