EV: Diskuse o elektroautech
- Autor
- Zpráva
-
- Vůz: Volvo S60 2.4T
jako ja se nechci tady hadat, ve Tvem vlakne jsem se ptal na prumer, pac mi to dava alespon zakladni predstavu o tom jakym jizdnim stylem jsi docilil Tve spotreby…
vsimni si, ze Te nedrazdim dal uz radsi dalsima dotazama typu: jakou to ma spotrebu pri dalnicnim tempomatu 140-150 a jaka by byla spotreba pri trip prumerech 90-100km/h, kolik kw to sezere za hodinu popojizdeni s klimou na max na prazskem okruhu za parneho dne… znovu, nechci drazdit…
vsimni si, ze Te nedrazdim dal uz radsi dalsima dotazama typu: jakou to ma spotrebu pri dalnicnim tempomatu 140-150 a jaka by byla spotreba pri trip prumerech 90-100km/h, kolik kw to sezere za hodinu popojizdeni s klimou na max na prazskem okruhu za parneho dne… znovu, nechci drazdit…
-
- Vůz: XC70 D5 2008
Jakého závěru jsi došel? Stejný průměr mám podle mě i na Volvu.
A co čekáš? Celou dobu tady do mě šiješ, furt máš debilní kecy, dementní narážky a pak tě to najednou začne strašně zajímat? Hm... co jako čekáš, že se ti tady budu věnovat a odpovídat a zjišťovat všechny tvoje dotazy, prosímtě, co že tak najednou?
Nicméně, kdyby to náhodou někoho zajímalo, 150km/h nejezdím tempomatově - nedokážu odpovědět. Do práce jezdím kousek ve městě, pak okresky, a rychlostka, tam je těch 15kWh/100km a po městě? Klidně za 10 kWh/100km není vůbec problém.
A co čekáš? Celou dobu tady do mě šiješ, furt máš debilní kecy, dementní narážky a pak tě to najednou začne strašně zajímat? Hm... co jako čekáš, že se ti tady budu věnovat a odpovídat a zjišťovat všechny tvoje dotazy, prosímtě, co že tak najednou?
Nicméně, kdyby to náhodou někoho zajímalo, 150km/h nejezdím tempomatově - nedokážu odpovědět. Do práce jezdím kousek ve městě, pak okresky, a rychlostka, tam je těch 15kWh/100km a po městě? Klidně za 10 kWh/100km není vůbec problém.
V70XC MY00 2,4T AWD A/T @ Kde mám to křídlo?!
Bylo:
MX-30 @ 145 eletrických poníku... než jim dojde šťáva...
VIDA k dispozici - Blansko, Brno, Olomouc
MX-5 1.6 81kW@ pokud z toho teče olej, znamená to, že to má olej...
K prodeji (s bolestí u srdíčka) do dobrých rukou:
XC70 MY08 D5 AWD M/T @ 225 ořů v plné síle!
Bylo:
-
zeptal jsem se na Tvuj prumer, protoze me to skutecne zajima, ptal ses proc jsem dal nereagoval, tak jsem Ti odpovedel… to je vse
-
- Vůz: neVolva
P5008 2.0HDi 110kw | TM3 SR+ 225kW |
Bylo: S40 D4192T3 85kW M56 '04 | C70 Coupé B5234T3 176kW M56 '02 | V40 D4192T3 85kW M56 '01 | S80II D5244T4 136kW TF-80SC '07 |
VIDA | DiagBox |
-
- Vůz: XC60 2014 D4 AWD D5244T17
Nebudu reagovat na tvé řeči o tom že melu blbosti. Ale uplně ti nerozumím co povídáš.python.p píše: včera, 13:45 No psal jsi tam asi... stejně si pak komentoval něco u mě ve vlákně, napsal jsi ať se nechovám jak malej Jarda a ejhle... inu. Co taky čekat.
Čekal jsem aspoň nějakej komentář, když tě to tak moc zajímá.
Přidáno za 42 sekund:Prosím, prosím, nemel blbosti. Podívej se na ceny a stáří aut... ty data už tady jsou. Třeba na první leafy teď koupíš novější a lepší baterky než když se to auto vyrobilo. Hlavně "vyměníš baterku" a jedeš dál.Munga píše: včera, 12:18 A jeté EV chceš měnit po kolika letech?
Trochu se bojím že u baterek začnou záměrně snižovat kvalitu kúli zisku - jak často čtu tak se výrobci báli o životnost baterii protože nebyli časové zkušenosti a dělali je kvalitne že jsou sami překvapeni dobrým stavem i u starších aut dlouho po konci záruky.
Takže jim nic nebráni tzv optimalizovat kvalitu na životnost auta což je dnes běžně 200tis km nebo záruka.
Přidáno za 3 minuty 26 sekund:
Když jsem koukal na to super rychlé nabíjení tak je to jako denní spotřeba bloku paneláku ale v 15ti minutách. Tohle nebude uplně jednoduché mít všude.
Jasný proto máš třeba nabíjecí huby, kde je třeba 10x 250kWh baterek a kupodivu to funguje stále a blackouty tady nemáme.
Bakkly mi odpověděl lépe a smysluplně tak se múžes poučit.
-
Jasný, chápu že si když si někdo kdo se potuluje na Volvo fórum myslí, že mu budíky ukazují teplotu převodovky, tak chápu, že ani když mu už potřetí píšu, že píše blbosti a proč, že to nechápe.
Na druhou stranu, já ti píšu proč blbosti píšeš, ty jsi ANI JEDNOU své tvrzení nepotvrdil fakty, nebo se aspoň pokusil o nějakou argumentaci.
Přidáno za 47 minut 50 sekund:
Průměrná spotřeba za rok je u nás cca 2MWh, někde se uvádí až 3MWh, takže to dáme na půl, tedy 2,5MWh = 2 500 kWh -> cca 7kWh za den. (zaokrouhleno nahoru) Většina lidi v bytech má realně méně.
Průměrný panelák má 15 bytů -> 105kWh na vchod. Teď se dostáváme do ouzkých - kolik je blok paneláku? Já bych dal minimum 3, páč jeden je jeden, dva jsou pár, takže blok aspoň ty 3 -> 315kWh.
(většinou je těch vchodů několik, u nás jsou to 3 řady po 7 vchodech po 8 patrech po 2,5 bytech = to jest 420 bytů, tam se denně tedy bavíme "o trošku" jiné spotřebě... v Praze je to třeba zelenohorská ulice kde je 400 bytů v jednom bloku)
Teď bych tedy chtěl vidět auto do kterýho nacpeš za 15 minut 315kWh energie... typicky mají ty auta něco kolem 70kWh a nabíjí se v pásmu 10% až 80% to jest cca 50kWh. Takže do těch 15 minut fakt nenacpeš denní spotřebu paneláků.
Takže plácáš blbosti. Když bys řekl, že jedno nabití je jak jeden vchod panelového bytu na den, tak ok. Jinak to prostě nevychází. Bez ohledu na to, že tohle se řeší třeba právě vyřazenýma baterkama - Chodov a Pre, kde máš HUB jištený baterii, takže žádný velký "rány" do sítě.
Takže pardon, ale já si za svým tvrzení, že meleš blbosti, stále trvám.
Na druhou stranu, já ti píšu proč blbosti píšeš, ty jsi ANI JEDNOU své tvrzení nepotvrdil fakty, nebo se aspoň pokusil o nějakou argumentaci.
Přidáno za 47 minut 50 sekund:
Vezmem to postupně.Munga píše: včera, 12:18 Když jsem koukal na to super rychlé nabíjení tak je to jako denní spotřeba bloku paneláku ale v 15ti minutách. Tohle nebude uplně jednoduché mít všude.
Průměrná spotřeba za rok je u nás cca 2MWh, někde se uvádí až 3MWh, takže to dáme na půl, tedy 2,5MWh = 2 500 kWh -> cca 7kWh za den. (zaokrouhleno nahoru) Většina lidi v bytech má realně méně.
Průměrný panelák má 15 bytů -> 105kWh na vchod. Teď se dostáváme do ouzkých - kolik je blok paneláku? Já bych dal minimum 3, páč jeden je jeden, dva jsou pár, takže blok aspoň ty 3 -> 315kWh.
(většinou je těch vchodů několik, u nás jsou to 3 řady po 7 vchodech po 8 patrech po 2,5 bytech = to jest 420 bytů, tam se denně tedy bavíme "o trošku" jiné spotřebě... v Praze je to třeba zelenohorská ulice kde je 400 bytů v jednom bloku)
Teď bych tedy chtěl vidět auto do kterýho nacpeš za 15 minut 315kWh energie... typicky mají ty auta něco kolem 70kWh a nabíjí se v pásmu 10% až 80% to jest cca 50kWh. Takže do těch 15 minut fakt nenacpeš denní spotřebu paneláků.
Takže plácáš blbosti. Když bys řekl, že jedno nabití je jak jeden vchod panelového bytu na den, tak ok. Jinak to prostě nevychází. Bez ohledu na to, že tohle se řeší třeba právě vyřazenýma baterkama - Chodov a Pre, kde máš HUB jištený baterii, takže žádný velký "rány" do sítě.
Takže pardon, ale já si za svým tvrzení, že meleš blbosti, stále trvám.
Bylo:
Bylo:
-
Použiji s dovolenim tvou vyčepni mluvu - placáš blbosti a já sem rezignoval tě o nečem presvědčovat protože to u tebe nelze a já nemusím dělat co říkás ,ale jistě si četl místni situaci v Holandsku . Každopádně si nečetl co jsem psal. Zapracuj prosim na svém vyjadřování a nebudeme to tady plevelit. Hezký večer
-
A to mám i nachystané zdroje. A já jsem napsal proč plácáš, s konkrétními fakty. Ty tady meleš jen blbosti a pokoušíš se o velmi chabou argumentaci. Všechno jsem napsal jasně a zřetelně. Už nevím jak jednodušeji to napsat, jedině to ještě nakrestit....
Nevím jak ty, ale já žiju v České Republice a ještě nějakou dobu tady mám v plánu zůstat. Nicméně nevím co konkrétně máš na mysli - můžeš mě ochytřit, dodat zdroje, fakta, data, fakt ti nevidím do hlavy a nevím co myslíš. A jestli myslíš ty nařízený hodiny, copak u nás nemáme nízký a vysoký tarif?
PS: kdy a jak si mě o čem konkrétně přesvědčoval? Nějak jsem si nevšiml...
Nevím jak ty, ale já žiju v České Republice a ještě nějakou dobu tady mám v plánu zůstat. Nicméně nevím co konkrétně máš na mysli - můžeš mě ochytřit, dodat zdroje, fakta, data, fakt ti nevidím do hlavy a nevím co myslíš. A jestli myslíš ty nařízený hodiny, copak u nás nemáme nízký a vysoký tarif?
PS: kdy a jak si mě o čem konkrétně přesvědčoval? Nějak jsem si nevšiml...
Bylo:
Bylo:
-
- Vůz: neVolva
Zajimavé je, že těch cca 100 kWh odpovídá cca 11 litrům benzínu. A na 11 litrů toho moc neujedeš.Munga píše: včera, 12:18 Když jsem koukal na to super rychlé nabíjení tak je to jako denní spotřeba bloku paneláku ale v 15ti minutách.
P5008 2.0HDi 110kw | TM3 SR+ 225kW |
Bylo: S40 D4192T3 85kW M56 '04 | C70 Coupé B5234T3 176kW M56 '02 | V40 D4192T3 85kW M56 '01 | S80II D5244T4 136kW TF-80SC '07 |
VIDA | DiagBox |
-
Co jsem četl tak v Holansku místně byly pri odpoledním nabijeni EV které tam jsou rozšířenějši než u nás byla přetěžována síť. Vyřešily to že nainstalovaly plynové generátory které se zapínaji ve špičkách a zároveň se omezuje výkon při nabijení. Je to řešní dočasné, než bude vybudována nová infrastruktura, ale zároveň z hlediska ekologie úsměvné a hlavně příklad toho že rozšíření infrastruktury musi předcházet rozšíření elektromobility. Dle mého kamarada z Pre je to zde v pohodě protože tu jezdi málo EV ,ale pro větší rozšíření se musí draze vybudovat. Tak to holt je.
python.p - já ti neodpovídám protože se chováš jako buran a tím nemyslím kluky z vesnice ,ale definici buran tj. něco jako blbec. Ale do toho sem se nechtěl pouštět a případného banána za burana samozřejmě přijímám.
python.p - já ti neodpovídám protože se chováš jako buran a tím nemyslím kluky z vesnice ,ale definici buran tj. něco jako blbec. Ale do toho sem se nechtěl pouštět a případného banána za burana samozřejmě přijímám.
-
- Vůz: Alpina B3 Touring 2023
Tenhle týpek je dlouhodobě celkem konzistentně střízlivý v názorech a hodnocení.
ID.3 GTX Performance FIRE+ICE
-
- Vůz: xc60 D5
ano recenze je to taková vlastně trochu o ničem pán trochu pozer tajtrlík, ale bohužel z mého pohledu udeřil hřebíček na hlavičku ve smyslu toho že je to sice silné ale dojezd je prostě bída. jeden klient to má a aby ujel 380km musí se fakt snažit a nezlobit. a relevantní na tom je, že k čemu je mi 6OOk ve městě, když to není schopný ujet v ani pitomých 160km/h po dálnici rozumnou vzdálenost. to je to vážně k ničemu a škoda mě se zrovna 5ka fakt docela líbí.labanos píše: 25 kvě 2026 07:07 Dozvíš se, že auto má malý dojezd a velký výkon, je drahé, vadí mu veřejné dobíjení, protože je časté a drahé a nemá na to čas. Evidentně nemůže nabíjet doma nebo nechce. S tím se dá souhlasit, evidetně není cílovka pro EV, já to taky nikomu nedoporučuju.
Na začátku klasická volavka s registrací appek pro nabíjení. EON, ČEZ, PRE už má nainstalované, tak musel na SCh, aby mohl ukázat jak dlouho to trvá.
-
ten 5 bavorak je ulet a propadak, ale podobne ulety nejsou v automobilove historii nic vyjimecne 
-
Kdybys tam měl aspoň jednou jedinkrát nějaký data, ale ty ne. Nic nemáš, tak se pouštíš jen do urážek.Munga píše: včera, 20:23 Co jsem četl tak v Holansku místně byly pri odpoledním nabijeni EV které tam jsou rozšířenějši než u nás byla přetěžována síť. Vyřešily to že nainstalovaly plynové generátory které se zapínaji ve špičkách a zároveň se omezuje výkon při nabijení. Je to řešní dočasné, než bude vybudována nová infrastruktura, ale zároveň z hlediska ekologie úsměvné a hlavně příklad toho že rozšíření infrastruktury musi předcházet rozšíření elektromobility. Dle mého kamarada z Pre je to zde v pohodě protože tu jezdi málo EV ,ale pro větší rozšíření se musí draze vybudovat. Tak to holt je.
Přidáno za 1 minuta 2 sekundy:
Asi s tebou budu výjimečně souhlasit. Páč to je takové auto mimo prostě, nedává to moc smysl.koch píše: včera, 22:21 ten 5 bavorak je ulet a propadak, ale podobne ulety nejsou v automobilove historii nic vyjimecne![]()
Bylo:
Bylo:
-
Na něj jsem také před časem narazil a souhlas. Toto jsem ješté nezhlédl ,ale předešlá maji obsah i formu.saabik píše: včera, 21:30 Tenhle týpek je dlouhodobě celkem konzistentně střízlivý v názorech a hodnocení.
Zajímavé je že i u komunit HV vozú je to podobné. Občas si přečtu jak se majitelé toyo corrola předhánějí jestli jezdí za 3.5 nebo 3.7l ,ale že maj orezlé kotouče jak nebrzdí a na dálnici žere 8l tam nenajdes přitom to že jezdíš ve městě za 4.5 a často v El modu a na dovču si to trochu pápne je za mne úplně v pohodé jenže člověk co chce to auto používat úplně normálně naráží na zkreslené informace.
Já když se mne někdo zeptá na mé volvo tak mu napřed říkám co mi vadí. Co je fajn to zjistíš hned ,ale co ne tak s ti se lidé většinou nechlubi i když nevím proč.
Mne by zajímalo jak bude řešeno v budoucnu nabíjení pro širokou veřejnost tj .sídliště jestli cestou tzv. zásuvek na lampách nebo rychlonabijeni srovnatelná se současnou sití benzínových pump.
-
od typka vidim prvni video a s vetsinou jeho uvah souhlasim. ev fanatici skutecne ziji ve sve vlastni bubline a ve videu rozvinul proc tomu tak je ze zajimavych uhlu pohledu
-
Woow, lidé žijí v různých podmínkách, revoluční myšlenka.
Btw, patřím do druhé skupiny.
v garáži nemůžu nabíjet, protože tam nemám elektriku vhodnou na nabíjení - takže jako bych ji neměl. Parkují na parkovišti na sídlišti. Za kolik jezdím u veřejného nabíjení jsem zde psal, nabíjím za 7kč. Stejně jako on, proč tedy najednou on mluví pravdu, ale já jsem tady označován za fanatika. Garáž je garáž, ale autu asi nevadí stát venku, nebo?
Jasný srovnávat nový auta, super. Nemáme tady náhodou třeba i auta z druhé ruky?
Jezdit na benzinku = jezdit na nabíječku.
Nemá nabíjení v bytu, to je smutný, ale odráží to realitu? Nemyslím si.
A podle všeho jsem úplný idiot, protože mám EV bez možnosti domácího nabíjení.
Nikdy jsem se nevysmívál nikomu se spalovákem, určitě je potřeba aby tu stále byly.
Nemůže řešit komentáře a brát je za bernou minci, to prostě nejde, protože na určitá videa se dívá určitá skupina lidí s určitou sortou názoru - konfirmační zkreslení a ve finále člověk pak žije sám v bublině o které mluví.
A elektromobil je levnější na provoz jak Fabie 1.2HTP a to při srovnání veřejného nabíjení (1kč na km), vs aktuální ceny PHM, fabie žere průměrné 6l to jest 2,4 kč... Tož zajímavé, střízlivý názor, ovšem nic nového a světoborného.
Btw, patřím do druhé skupiny.
Jasný srovnávat nový auta, super. Nemáme tady náhodou třeba i auta z druhé ruky?
Jezdit na benzinku = jezdit na nabíječku.
Nemá nabíjení v bytu, to je smutný, ale odráží to realitu? Nemyslím si.
A podle všeho jsem úplný idiot, protože mám EV bez možnosti domácího nabíjení.
Nikdy jsem se nevysmívál nikomu se spalovákem, určitě je potřeba aby tu stále byly.
Nemůže řešit komentáře a brát je za bernou minci, to prostě nejde, protože na určitá videa se dívá určitá skupina lidí s určitou sortou názoru - konfirmační zkreslení a ve finále člověk pak žije sám v bublině o které mluví.
A elektromobil je levnější na provoz jak Fabie 1.2HTP a to při srovnání veřejného nabíjení (1kč na km), vs aktuální ceny PHM, fabie žere průměrné 6l to jest 2,4 kč... Tož zajímavé, střízlivý názor, ovšem nic nového a světoborného.
Bylo:
Bylo:
-
mozna jsi vniman jako fanatik, protoze nazyvas lidi s opacnym nazorem blbeckama
-
Nazývám blbečkama lidí co melou nesmysly a nedodali žádný data nikdy. A když už si člověk dá práci, spočítá jejich nesmysl a vychází z dat, tak jen napíšou, že melu ale proč už nenapíší. Tak co čekají?
Bylo:
Bylo:
-
- Vůz: Polestar 2
Názory má dobré, ale prezentaci hroznousaabik píše: včera, 21:30 Tenhle týpek je dlouhodobě celkem konzistentně střízlivý v názorech a hodnocení.
Co se týče extremistů, to už jsme řešili, že jsou v obou táborech. A zarytě o sobě tvrdí, že jimi nejsou. Že? *mrk* *mrk*
Je: Polestar 2 300kw MY2021
Bylo: S80 D5 120kW MY2004 - D5T5 Stage 2 147kW/470Nm
Ještě je: C30 2.0D 100kW MY2007
-
Tohle vidím podobně. Je to zbytečné.koch píše: dnes, 08:36 mozna jsi vniman jako fanatik, protoze nazyvas lidi s opacnym nazorem blbeckama
-
ja se napriklad naucil "davat si praci" pouze s vecma, ktere mi prinasi nejaky uzitek. davat si praci s natahovanim se s nekym na diskusnim foru mi za to nestoji. tak se na mne, prosim, priste nezlob, kdyz muj nazor a pohled na svet nepodlozim lajstrem statistik a vypoctama
-
- Vůz: V 70II T5 AWD, MY 07'HT-STAGE 3 + úpravy
OT
a jak to do budoucna vyřeší s parkováním? v různých OC a podzemních parkovištích? když to zahoří někde v OC Nový Smíchov, tak to aby evakuovali celý nákupák, protože ty zplodiny otráví stovky lidí. HZS na to upozorňuje dlouhodobě, že to nemají jak a rychle uhasit (prý to nějak postupně zkratují 300atm, který se prořeže až k baterkám). Je to dost mimo tabulky. U běžného zahoření se počítá s tím, že hasiči vyjedou plácnu "do 2 minut" od nahlášení, ale to EV se rozhoří tak rychle, že už prostě nebude koho zachraňovat, kostra připečená k baterce.
Škoda Auto kvůli tomu stáhla video z Ralska (myslim Elroq nebo Enyaq) - když hasiči přijeli na ukázkový zásah, už nebylo koho zachraňovat. Přitom stáli cvičně asi 120sekund od zásahu. To je zas info od pražského kapitána hasičů, budu mu říkat jen "Pavel". Teď už je "rentiér" a po desítkách let u hasičů přešel na montáže fotovoltaiek. Python.p ho možná bude znát i osobně. I hasiči mají evidentně rozdílné názory na EV.
a jak to do budoucna vyřeší s parkováním? v různých OC a podzemních parkovištích? když to zahoří někde v OC Nový Smíchov, tak to aby evakuovali celý nákupák, protože ty zplodiny otráví stovky lidí. HZS na to upozorňuje dlouhodobě, že to nemají jak a rychle uhasit (prý to nějak postupně zkratují 300atm, který se prořeže až k baterkám). Je to dost mimo tabulky. U běžného zahoření se počítá s tím, že hasiči vyjedou plácnu "do 2 minut" od nahlášení, ale to EV se rozhoří tak rychle, že už prostě nebude koho zachraňovat, kostra připečená k baterce.
Škoda Auto kvůli tomu stáhla video z Ralska (myslim Elroq nebo Enyaq) - když hasiči přijeli na ukázkový zásah, už nebylo koho zachraňovat. Přitom stáli cvičně asi 120sekund od zásahu. To je zas info od pražského kapitána hasičů, budu mu říkat jen "Pavel". Teď už je "rentiér" a po desítkách let u hasičů přešel na montáže fotovoltaiek. Python.p ho možná bude znát i osobně. I hasiči mají evidentně rozdílné názory na EV.
V 70 B5244 S2 2.4L, MY 01' stage 2, LPG
-
O tebe až tak moc nejde.koch píše: dnes, 09:41ja se napriklad naucil "davat si praci" pouze s vecma, ktere mi prinasi nejaky uzitek. davat si praci s natahovanim se s nekym na diskusnim foru mi za to nestoji. tak se na mne, prosim, priste nezlob, kdyz muj nazor a pohled na svet nepodlozim lajstrem statistik a vypoctama![]()
Ale někdo napíše, výrok A, někdo ho označí za nesmysl, ten co výrok dal se rozčiluje, tak někdo jiný svůj výrok podloží a skončí to tím, že ten co mele blbosti a výrok A je prostě nesmysl, napíše že seš buran. Wau...
Názor je názor. Lež, nepravda, mystifikace, blábol je ce druhá která se dá nakrasno vyvrátit.
Názor je, že EV jsou na hovno. Jak to chceš prokázat? Když máš bambilion vstupu. Je to tvůj názor, pro tebe jsou na hovno. Ok.
Avšak výrok, že 15 minutová nabíjecí relace má stejnou spotřebu jak blok paneláku na celý den je blábol, lež a mystifikace. A člověk místo toho aby uznal, že udělal chybu, všichni je děláme, označí člověka co mu jeho blabol vyvrátí za burana? Okej, co si pak o takovém člověku chceš myslet?
Přidáno za 1 minuta 20 sekund:
I když je fakt, že se na něco zeptáš, člověk ti slušně odpovídá, ale tvé odpovědi už se pak nedočká, to je taky slušnost nade vše.
A skrze dokazování dát, to platí furt, ale ty toho hodně schováváš za "názory", mazaně....
Přidáno za 5 minut 47 sekund:
A jak to budou řešit když tam záhoří spalovák? Co to mění? Cisterna se tam nedostane, splinkler to neuhasí, stejně tak budou řešit hasiči. Tohle je úplně stejný jak u spalováku. 1 minuta TV, 1 minuta operativy, 2 minuty výjezd, 5 minut jízdy na místo. To máš 9 minut, když blafne auto, stejně shoří a jestli shoří celý nebo půlka, je jedno, stejně půjde do hutí.Ejdou Rotacak píše: dnes, 09:46 OT
Prosím, vyjadřujme se k něčemu o čem víme a nemáme to z doslechu z doslechu. Hoří auto v podzemní garáži OC je problém a je jedno na jaké palivo, u spalováku se dá mluvit o horším problémů, když praskne nádrž a palivo se rozleje pod ostatní auta.
U EV místa na nabíjení mají aspoň větší rozestupy a ty auta okolo jen "ožehnou".
Projektanti jsou diletanti, suchovody nejsou. A OC jsou tady z toho průser všude a vždy, se zamyslete když někam jedete, tak mám dojede cisterna a mám až se tahá linka? Past, vedle pasti... A to je prosim skoro všude.
Bylo:
Bylo:
-
- Vůz: V 70II T5 AWD, MY 07'HT-STAGE 3 + úpravy
2 python.p
no, přinejmenším, u spalováku je zcela minimální pravděpodobnost, že auto zahoří "jen tak". Ano, i u EV je ta pravděpodobnost velmi nízká, ale přesto o dost vyšší než u těch spalováků. Jinak, tématu nerozumím a jen to tu pročítám. Spíše vznáším jasánkovské dotazy a nechci se pouštět do diskuzí velkých kluků, páč o tom vím jen málo.
no, přinejmenším, u spalováku je zcela minimální pravděpodobnost, že auto zahoří "jen tak". Ano, i u EV je ta pravděpodobnost velmi nízká, ale přesto o dost vyšší než u těch spalováků. Jinak, tématu nerozumím a jen to tu pročítám. Spíše vznáším jasánkovské dotazy a nechci se pouštět do diskuzí velkých kluků, páč o tom vím jen málo.
V 70 B5244 S2 2.4L, MY 01' stage 2, LPG