EV: Diskuse o elektroautech

...i nemožném! ALE JEN POKUD TO SOUVISÍ S VOLVEM!!! (potažmo evt. s jinými automobily)

VYKECAT SE MŮŽETE V LAMPÁRNĚ!!!
  • Autor
  • Zpráva
koch
Vůz: Volvo S60 2.4T

Příspěvek od koch »

jako ja se nechci tady hadat, ve Tvem vlakne jsem se ptal na prumer, pac mi to dava alespon zakladni predstavu o tom jakym jizdnim stylem jsi docilil Tve spotreby…

vsimni si, ze Te nedrazdim dal uz radsi dalsima dotazama typu: jakou to ma spotrebu pri dalnicnim tempomatu 140-150 a jaka by byla spotreba pri trip prumerech 90-100km/h, kolik kw to sezere za hodinu popojizdeni s klimou na max na prazskem okruhu za parneho dne… znovu, nechci drazdit…

python.p
Vůz: XC70 D5 2008

Příspěvek od python.p »

Jakého závěru jsi došel? Stejný průměr mám podle mě i na Volvu.

A co čekáš? Celou dobu tady do mě šiješ, furt máš debilní kecy, dementní narážky a pak tě to najednou začne strašně zajímat? Hm... co jako čekáš, že se ti tady budu věnovat a odpovídat a zjišťovat všechny tvoje dotazy, prosímtě, co že tak najednou?

Nicméně, kdyby to náhodou někoho zajímalo, 150km/h nejezdím tempomatově - nedokážu odpovědět. Do práce jezdím kousek ve městě, pak okresky, a rychlostka, tam je těch 15kWh/100km a po městě? Klidně za 10 kWh/100km není vůbec problém.

K prodeji (s bolestí u srdíčka) do dobrých rukou:
XC70 MY08 D5 AWD M/T @ 225 ořů v plné síle!
V70XC MY00 2,4T AWD A/T @ Kde mám to křídlo?!

Bylo:
MX-30 @ 145 eletrických poníku... než jim dojde šťáva...

VIDA k dispozici - Blansko, Brno, Olomouc

koch
Vůz: Volvo S60 2.4T

Příspěvek od koch »

zeptal jsem se na Tvuj prumer, protoze me to skutecne zajima, ptal ses proc jsem dal nereagoval, tak jsem Ti odpovedel… to je vse

labanos
Vůz: neVolva

Příspěvek od labanos »

Bakly píše: dnes, 12:20Lucid
Na papíře hezký, ale realita bude asi dost utrpení :-D

Munga
Vůz: XC60 2014 D4 AWD D5244T17

Příspěvek od Munga »

python.p píše: dnes, 13:45 No psal jsi tam asi... stejně si pak komentoval něco u mě ve vlákně, napsal jsi ať se nechovám jak malej Jarda a ejhle... inu. Co taky čekat.

Čekal jsem aspoň nějakej komentář, když tě to tak moc zajímá.

Přidáno za 42 sekund:
Munga píše: dnes, 12:18 A jeté EV chceš měnit po kolika letech?
Trochu se bojím že u baterek začnou záměrně snižovat kvalitu kúli zisku - jak často čtu tak se výrobci báli o životnost baterii protože nebyli časové zkušenosti a dělali je kvalitne že jsou sami překvapeni dobrým stavem i u starších aut dlouho po konci záruky.
Takže jim nic nebráni tzv optimalizovat kvalitu na životnost auta což je dnes běžně 200tis km nebo záruka.

Přidáno za 3 minuty 26 sekund:
Když jsem koukal na to super rychlé nabíjení tak je to jako denní spotřeba bloku paneláku ale v 15ti minutách. Tohle nebude uplně jednoduché mít všude.
Prosím, prosím, nemel blbosti. Podívej se na ceny a stáří aut... ty data už tady jsou. Třeba na první leafy teď koupíš novější a lepší baterky než když se to auto vyrobilo. Hlavně "vyměníš baterku" a jedeš dál.

Jasný proto máš třeba nabíjecí huby, kde je třeba 10x 250kWh baterek a kupodivu to funguje stále a blackouty tady nemáme.
Nebudu reagovat na tvé řeči o tom že melu blbosti. Ale uplně ti nerozumím co povídáš.
Bakkly mi odpověděl lépe a smysluplně tak se múžes poučit.

Zpět na „o všem možném :-)“