python.p píše: dnes, 08:58
Nechci se saabika dotknout, ale vzhledem k tomu jaký má primární vůz, a že píše že využívá auto na plno. Tak prostě má vyšší spotřebu, takže v zimě už to nebude o tolik víc, protože ve velké spotřebě se těch pár kWh na topení prostě ztratí...
Nemysli si, že si dělám ze silnic závodní dráhu. Ten výkon je prima hlavně na předjíždění šneků v řadě za sebou .
V zimě jsme měli stejný model cca na týden pronajmutý. Spotřeba byla ještě vyšší než za co jezdíme teď. A to jezdila převážně manželka, výrazně defenzívně.
Když má auto prediktivní rekuperaci, styl brzda plyn se často eliminuje.
Ja mam bufíka a auto bez toho uz ne. Jde to i u Toyo HV coz byl muj primárni favorit ale poplašila mne ta moznost zrušeni funkce jak proběhla v D. Uz se objevují EV co maji stejný kufr a podobnou cenu jako toyo HV ale dojezd 400psanych tj 200real takže budu sledovat dál.
Přesně tohl info je pro mne přínosné protože ve méstě by mi stačilo cokoliv - nabiji doma , ale když jedu dál tak chci jet spíš rychleji a využít potenciál ,ale prestavku po těch 300km nejdříve.. A to ty přestávky dělám na hezkých místech a ne kde musim. Tohle bych zvládl oželet.
Já jsem tak nějak vypozoroval, že bez ohledu na auto jde pro mé potřeby a základní orientaci použít papírový dojezd *0,7 (léto) nebo *0,6 (zima) a máš dojezd, kolik si to vezme, když s tím budeš jezdit jako se spalovacím motorem. K vyšší spotřebě se dostaneš jen vyloženě sportovní jízdou a k nižší zase chytrým používáním. Ale komu se to chce
saabik píše: dnes, 09:48
Ani 30 není problém. A to se ani nemusí jednat o agresivní jízdu .
ID3.jpg
Vůbec nechápu, jak se na takovou spotřebu dá dostat, asi je to hodně o autu. Já mám starou bačkoru, ale 30 nemám ani v zimě na dálnici při 150km/h, repráky naplno a nabíjím mobil