video jsem viděl a ten, kdo někoho ohrožoval byt idiot ve volvu, ne policista v ofci ... Nebo jsem něco přehlédl? Bavíme se o stejném videu?
Jsem tedy laik, ale nerozumím tomu, jak se pod takovou věc mohl dostat, ledaby závodil o Darwinovu cenu, protože jinak základní rozum velí nelez pod to, alespoň u mě...samozřejmě vycházím z foto a počítám, že tam nebyla žádná noha, jelikož kdyby byla, představoval bych si jí v místě, co stojí ten bagr a ani tak bych pod to během demolice nevjel. Takových věcí se fakt bojím, zkušení by řekli, že z nich mají respekt...no nepěkné.
Jo to jsem viděl ... Tam bych se tomu fakt nedivil, to je fakt.yebat píše: 01 črc 2021 13:36 vy jste nikdy neviděli pořad "Demoliční četa" kterej dávali na Prima ZOOM, točený to bylo v polsku a když jsem ty pšonský střelce viděl, něčemu takovýmu se vůbec nevidím![]()
Ano, víceméně jsi to napsal skvěle. "Kde je ta hranice?" A já se ti snažím vysvětlit, že honička ve městě za plného provozu je už, alespoň pro mne, za hranicí, kvůli vysokému riziku nebezpečnosti, kdy to často skončí újmou na zdraví a majetku, jako teď ve videu. Teď trochu odbočím, ale problém co u policie často spatřuji a koukám, že se objevuje i v tvé odpovědi, je ten, že nechápou, nebo nechtějí chápat rozdíl mezi literou zákona a duchem zákona. Pak provádějí, co provádějí. V podstatě bych si mohl myslet, že v dnešní době špiclování, kamer a databází je honění úplně zbytečné, ale nejsem od fochu a dovedu si představit ja zkostnatěle stát funguje, takže tohle tak jednoduchý asi nebude.C 3 píše: 01 črc 2021 07:38 Kein způsob, jakým ujížděl, si volil řidič, policie jej pronásledovala s majákama... Sobecký buď jak chceš, zákony říkají, že větší cenu má život než tvoje auto. Nicméně moje pointa je jinde - pomineme-li PIT manévr(y), Policie nepoužívá techniku, aby někoho donutila nabourat (střelba je opravdu krajní možnost). Furt ten řidič naboural díky sobě samému. Kdo zná sjezd z magistrály směr Kačerov z centra, ví moc dobře, že je to kuwa z kopce a rozhulákané dvě tuny prostě nezastavíš za pár sekund. Policie ho nešťouchla, neprovokovala - pronásledovala. VRZem max. mohla zachránit pár životů, které by jinak naivně na zelenou někde vlezli do cesty..
Pokud s tímhle souhlasíš, vadí ti jen asi tedy to, že když někdo nezastaví, PČR po něm jde a hodlá ho zastavit/hledá způsob. Jestli je tohle ta vaše/tvoje slavná pointa tu kydat hnůj na PČR, pak bych rád zdůraznil, že v autech stále policie (myslím) nemá věštící koule a nemůže vědět, jestli jim ujíždí vrah, dítě za volantem, zfetovanec... nebo volvista rozhodnutý si dokázat své řidičské vlastnosti nebo se rozhodl si změnit výklad práva. Nezastavit a pokračovat v jízdě neznamená přeci, že pojedu dvě kila městem! A se sirénama za prdelí.
Někde jistě bude článek o zákroku na P7, kde nějakej tatar chtěl zabíjet lidi dodávkou - vjet na chodníky a začít to likvidovat. Toho také není dobré pronásledovat, ale je lepší ho nestresovat?
Kde je ta hranice, kdy jede auto, ohrožuje nějakým způsobem BESIP a jako policista se rozhodneš "nechat ho jet", aby nebyl chudáček ve stresu? Je vůbec dobře, že PČR smí zastavovat auta? Vždyť by se to dalo vyřešit posláním dopisu provozovateli, ať nejsou chudáčci ve stresu,ne? Stačí vykrást banku a sednout do auta a jsi v klidu, bo tě nikdo nezastaví, protože by mohla být nehoda?
Asi jsem vás tu prostě nepochopil, ale tohle jsou podle mě základní logické úvahy, přes které si nedovedu představit, že někdo nechápe, že policie jede za ujíždějícím vozidlem, jehož řidič má nakonec nehodu. Nebo mě naveďteFakt nevím
![]()
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé