Potřeboval jsem nouzově dojet cca 20km, začalo se to projevovat téměř okamžitě po startu, auto předtím tři dny stálo.
Při ubrání plynu trhnutí motorem jako by byly urvaný silentbloky motoru, při akceleraci vše v pořádku, auto jde krásně za plynem (jak jen to tenhle motor umí), čím vyšší otáčky, tím razantnější škubnutí, šlapání na spojku nemělo vliv.
Po chvíli vyskočila kontrolka motoru, palubák nic nepíše (mám tam chybu airbagu, toť vše).
Jediný, co zabralo bylo maximálně šetrný pouštění plynu.
Když jsem se potom k autu vrátil a nastartoval, houpal volnoběh, což se nepravidelně dělo už předtím (nebyl čas řešit, práce) , jako by se motor dusil a řídící jednotka zvyšovala volnoběh na 1200.
Při druhým nastartování po kontrole kapalin bylo vše v pořádku, motor reagoval na polohu plynu jak má, celou cestu zpátky domů.
Teď k věci : Je tu v okolí Brna někdo s Volví diagnostikou, kdo by mi za úplatu přečetl chybovou hlášku, ideálně teď o víkendu, než se dostanu s autem do servisu?
Měl někdo stejnou zkušenost?
Osobně tipuju škrtící klapku, svíčky, kabely, cívky, váhu vzduchu, logicky, ale prvně bych chtěl zkusit tu diagnostiku, než začnu před barákem kuchat auto