Haben píše:Haben píše:Kde jsem toto napsal? Nikde to nemohu najit
Tak jestli motorek po pripojeni na 12V toci nebo netoci clovek pozna, alespon tedy ja

Haben píše:Haben píše:Kde jsem toto napsal? Nikde to nemohu najit
Máš možnost nechat kotvy opravit?Rád využiji tvých služeb.Mám tady cca 10 motorků s vyběhanýma kotvama.Urvanej píše:martinopel, karelvolvo: v případku, kdy motorek netočí jak má, tak je zahnojená/oběhaná kotva či uhlíky. Není to nic, co by nešlo řešit v řádu stokorun. Výhoda stejnosměrných motorů je v tom, že jsou prostě jednoduchý a pokud funguje přenos elektriky na cívky, a neni vůle v ložiskách, tak musí fungovat.
Např vyběhaný ventilátory na krabicích umíraji na vydřenou kotvu, a hrozně blbě se rozebíraj.
No já zkoušel asi čtyři firmy a ani v jedné nebyli schopni výměnu udělat.Takže to asi až tak jednoduché nebude.Urvanej píše:Moje služby to nejsou.Dával jsem to známýmu, co dělal startéry, protože na výměnu desek kotvy potřebuješ trochu rozumnější pájku a soustruh. Ale už je to dlouho.
Kolikrát stačí tu kotvu jen stočit. Uhlíků je všude hafo a holt je třeba je trochu přizpůsobit. Oblíbený byly myslim z favorita za 50Kč, který jsou velký a zbrousit se nechaji jakkoliv.
Jednou mi stačilo benzínem a kružítkem vyčistit spáry mezi pólama na kotvě.
Hele když nemáš co ztratit, tak se s tim hraje dobře. Na kšeft to asi neni to pravý, pokud to neděláš od začátku do konce sám.
Teď tu mam 3 mrtvý ventilátory a už rok se dokopávám je zkusit rozhejbat.
Něco podobného chtěl řešit jeden majitel několika kamionů kde je cena podobného motorku do horkovzdušného bufa asi 3-4 tkč a po nějaké takové piplačce zjistil že ať dělá co dělá prostě se motorek točí opačně !! A proto jelikož mně bufík jede osmou sezonu bez problému tak až začne zlobit koupím za osmičku ve volvu kompletní novej pajšl a budeto !!martinopel píše:No já zkoušel asi čtyři firmy a ani v jedné nebyli schopni výměnu udělat.Takže to asi až tak jednoduché nebude.Urvanej píše:Moje služby to nejsou.Dával jsem to známýmu, co dělal startéry, protože na výměnu desek kotvy potřebuješ trochu rozumnější pájku a soustruh. Ale už je to dlouho.
Kolikrát stačí tu kotvu jen stočit. Uhlíků je všude hafo a holt je třeba je trochu přizpůsobit. Oblíbený byly myslim z favorita za 50Kč, který jsou velký a zbrousit se nechaji jakkoliv.
Jednou mi stačilo benzínem a kružítkem vyčistit spáry mezi pólama na kotvě.
Hele když nemáš co ztratit, tak se s tim hraje dobře. Na kšeft to asi neni to pravý, pokud to neděláš od začátku do konce sám.
Teď tu mam 3 mrtvý ventilátory a už rok se dokopávám je zkusit rozhejbat.
zajebana komorahajnej píše:takže přátelé, zima klepe na dveře a já ožívám toto téma.
Můj bufík hulí a dělá děsný zvuky, ale funguje. Rozebráno, zkontrolováno, všechno běhá, motorek se točí, tryska čistá, svíčka žhaví. Následně vyčištěno a za chvíli ten stejný problem. Má někdo tip, jak to poladit, aby to fungovalo tak jak má? Co může být za problem? Tip na někoho kdo opravuje bufíky? Nechce se mi dávat sedmička za novej tubus s motorkem.
Dík
jj hlavně bych se soustředil na to jaké chyby to vyhodí.hajnej píše:Jak se přes vidu odblokuje bufík? Stačí jen smazat chybový hlášky?
Je funkční po připojení na 12 V !? Ale jak psal i martinopel i já musí být 100%-ní, originální ne nějaký podobný motorek !Haben píše:tak s větrákem mi diagnostika píše to samé: Větrák - chybný signál - trvale. Když dám spustit akční člen větrák, tak se vůbec nerozběhne. Když dám spustit přímý start bufíku, tak se rozjede na 3 sec a pak se sníží otáčky, po chvíli se zase rozjede a vypne.
Že by opravdu špatný větrák? Prodejce mi tvrdil, že je ventilátor plně funkční.
Ten starý nevyhazuj.Kolik otáček napíše na diagnostice???Haben píše:Na 12 V jsem jej nezkoušel. Nicméně originál to dle všeho je, viz. foto. Vlevo nový-použitý, vpravo původní spálený
Jako akční člen musí jít spustit,Vymaž chyby a pak vyzkoušej.Nicméně je podstatné,jaké otáčky vypíše při spuštění.A propos informace které Ti sděluji zdarma jsou součásní mého bussinesu,jak jsi to nazval.Mi tyto informace nikdo nesdělil,já je musel dlouhým testováním zjišťovat sám.Skoro půl roku testování ,měnění zkoušení,stokrát bufík do auta a zase ven,nakonec mi Pavel udělal diagnostiku,abych byl schopen bufíky zkoušet na stole(tímto mu mnohokrát děkuji).Ultrazvuková pračka,lisovací přípravek atd.Moře hodin hledání alespoň nějakých indicií na internetu.Tohle vše je součástí toho bussinesu.Haben píše:Otacky nevim, jako akcni clen jej nespustim. Tak jedine zkusit zadat sledovani jeho hodnot v realnem case a zapnout primy start bufiku, to se roztoci. Nebo jak jinak zmerit?
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé