Baterie

850 a novější modely řad C/S/V/XC
  • Autor
  • Zpráva
Tomas78
Vůz: XC60 2.4D AWD AT 2010

Baterie

Příspěvek od Tomas78 »

Jakub Svoboda píše: včera, 11:44
Tak se stav sem, tam jsem Yuasy bral. Jinak včera po měsíci stání v těch mrazech jsem jen tak vzal měřák a zkoukl napětí u baterie co je v Zetoru a měla krásných 12,6V
Kubo, děkuji za odkaz, tak to mám taky kousek, super :thumbup:

@ksw: děkuji za popis co a jak. Vše nastavoval soused, u té DIN si nejsem jist, že je to tam dobře zadané, hrozně rychle tam s tím cvakal. U té metody CCA jsem si docela jist :) Když bude šance, zkusím to, klidně ex-post (po výměně), nechám ji tátovi do traktoru, bude mít dobrej upgrade Zetora (origo Volvo baterii) :D

python.p
Vůz: XC70 D5 2008

Baterie

Příspěvek od python.p »

Romulusw píše: včera, 12:39
python.p píše: včera, 12:24 Nejvyšší řada baterie Exide mi umřela měsíc po konci záruky.
No a to je právě ideální doba na provedení pitvy, která by se možná dala zvertovat na úspěšnou resuscitaci a další funkčnost.

Schválně jsem napsal "možná", protože když ne, tak by se aspoň dala zjistit příčina smrti. Takhle to jen vypadá jako povzdech a konstatování EXIDE = šunt
Takhle jsem nad tím nepřemýšlel... :) a jo byl to povzdech. Jenže se obávám, že jsem ji už dál zrecyklovat... mám ale druhého kandidáta, nejspíš.

Ale pravidelně jsem ji dobíjel a bylo to v době, kdy jsem s autem jezdil furt.

K prodeji (s bolestí u srdíčka) do dobrých rukou:
V70XC MY00 2,4T AWD A/T @ Kde mám to křídlo?!
Fobie 1.2 HTP, 80tkm, po důchodci!

VIDA k dispozici - Blansko, Brno, Olomouc

Munga
Vůz: XC60 2014 D4 AWD D5244T17

Baterie

Příspěvek od Munga »

Magické oko na origo baterce na focusu fungovalo skvěle když mi po 10ti letech šlo do červena a auto ještě i poté skoro rok startovalo. Na P3 má Yuasa to oko bohužel pod torpédem a i kdyby ne tak je to pod krytem takže to není jen že by člověk kouknul když zvedene kapotu.
Banner jsme braly do náklaďáků , ale před lety už to také nebyla kvalita jako dřív.
Na volvo baterce teď načínám 7let provozu z bufíkováním, ale mám odpojen BMS a občas ji dobiji - origo byla s BSM po 4letech ko. Ono to s tím doléváním nebude tak horké když to vydrží bufík a pak 15v dobíjení. Evidentně se tam elektrolyt nevyvařuje.
Po aktuální zkušenosti s volvo baterkou bych to neřešil a nechal bych ji zase se slevou na stáří auta rovnou přehodit ve volvu na počkání, jenže současnou aku vyrábí pro volvo někdo jiný takže kvalita mohla jít dolů a to se holt pozná jen časem.

Zpět na „850 / 60 / 70 / 80 / 90 / XC - opravy“