EV: Diskuse o elektroautech
- Autor
- Zpráva
-
- Vůz: neVolva
Pravděpodobně posílá záznam Star Dance a podobně
P5008 2.0HDi 110kw | TM3 SR+ 225kW |
Bylo: S40 D4192T3 85kW M56 '04 | C70 Coupé B5234T3 176kW M56 '02 | V40 D4192T3 85kW M56 '01 | S80II D5244T4 136kW TF-80SC '07 |
VIDA | DiagBox |
-
- Vůz: XC70 D5 2008
Mobil jde odstřihnout, chce to Google Pixel a GrapheneOS, soukromí zaručeno, je to jen o tom kolik je člověk ochotný obětovat.faktotum píše: dnes, 17:40 Průser bude, když na dálku vypnou střídače k FVE. Toho se docela bojím. Ale zase jde střídač odstřihnout od internetů. Ale to zase nevidím co dělá....ale tak funguje i bez netu...Docela nad odstřihnutím střídače od netu uvažuju. Ale jak odstřihnout čínské auto, nebo mobil.... tak jednoduché nebude.
Přidáno za 2 minuty 22 sekund:
Naprostý souhlas, to stejný mi říkal kolega co byl v Číně na služebce, dělá v automotive. Tak se o tom rozpovídal.saabik píše: dnes, 15:43 Kdybych měl přidat nějaká negativa čínských EV, tak zmíním ještě další věci než jen spotřebu. Ale otevřeně říkám, že jsem zaujatý, protože Čínu vnímám jako ekonomického a politického nepřítele, a z toho důvodu bych si žádné jejich auto nepořídil. Už tak stačí, že spousta součástek pochází od nich a mají pokryté zdroje surovin v globálním měřítku:
-Extrémně rychlý vývoj auta. Jsou schopný vyvinout auto za třeba 3 roky. U nás to trvá třeba 6 let. A někde se ta rychlost musí projevit, auto bývá často nedotažené v různých směrech. Takže software je spíš taková beta verze, kdy jej dotahujou za pochodu. V tomto bodě je to ale částečně podobné třeba s VW, který to dotahuje během celé životnosti auta, viz třeba ID.3., nebo Oktávka.
S rychlým vývojem souvisí často třeba ne úplně dotažený podvozek. Auto se vyvíjí dlouho, mj. právě proto, že je třeba ho vyzkoušet v různých režimech použití. Je potřeba s ním najet statisíce km a to prostě za tak krátkou dobu nejde zvládnout.
-U nás problém se servisní sítí. Je řídká. Nikomu se nevyplatí provozovat servis pro desítky aut. Až se víc rozšíří, tento bod může odpadnout.
-Spousta nových značek, které nepřežijou. Pokud si člověk koupí takové auto, může mít velký problém se servisem nebo náhradními díly.
-Větší propad hodnoty. pokud si myslíte, že ušetříte nákupem Číny, jste na omylu. Propad bude často vyšší než u evropských stálic.
-Proč myslíte, že Orlen zakázal vjezd do svých areálů čínským autům?
-A ještě jedna nevýhoda, u NMC baterií. Čína je agresivnější při nabíjení článků. Nabíjecí křivka je často vyšší než u evropských konkurentů, kteří jsou konzervativnější a upřednostňují životnost nad uživatelskou výhodou. U NMC článků dochází při agresivním nabíjení k pokovování anody, což baterii nevratně ničí.
V70XC MY00 2,4T AWD A/T @ Kde mám to křídlo?!
Bylo:
MX-30 @ 145 eletrických poníku... než jim dojde šťáva...
VIDA k dispozici - Blansko, Brno, Olomouc
MX-5 1.6 81kW@ pokud z toho teče olej, znamená to, že to má olej...
K prodeji (s bolestí u srdíčka) do dobrých rukou:
XC70 MY08 D5 AWD M/T @ 225 ořů v plné síle!
V70XC MY00 2,4T AWD A/T @ Kde mám to křídlo?!
Bylo:
MX-30 @ 145 eletrických poníku... než jim dojde šťáva...
VIDA k dispozici - Blansko, Brno, Olomouc
-
- Vůz: Volvo 940, 2.3 Redblock 1990
"statistická data" dneska posílá kde co, však už i pračky mají AI. V sobě.python.p píše: dnes, 20:01Kamosova čínská TV posílala denně 500MB.... Každý den, co posílala těžko říct, ale nechceš to.Urvanej píše: dnes, 16:45 Jo, tak to je jen o tom, jak moc je člověk paranoidní. Někteří tvrdí, že
čajna TV posílají á minutu snímek obrazovky někam...
auta posílají co kolem sebe kamery vidí...
mobily sdílí kontakty a zprávy...
A já tomu všemu věřim, ale asi proti tomu neumím bojovat, respektive obětovat tomu mobil, PC atd.
A navíc, to že jsem paranoidní, neznamená, že po mě nejdou.![]()
Jo jsem paranojk
"Za účelem zlepšení reklamy přímo pro Vás sbíráme data" Však tahle větička se odklepne u každého chytrého spotřebiče