Pravidla fóra
V této sekci se můžete pochlubit ostatním uživatelům se svým miláčkem.
Každý, kdo bude chtít, si založí vlastní topik se srozumitelným názvem.
Co napíšete dál, už záleží jen na vás. Pamatujte, že to je galerie, tzn. fotky jsou žádoucí.
Čím víc informací zveřejníte, tím lépe. Je možné požádat o případnou úpravu, pokud by se diskuse rozjela jiným směrem.
Jo moc sem nebrzdil, je to tam široký, ale hned za mnou jel kamarád/policajt a má to na videu taky...
Tlumení sem platil i s poštou 1150kč, nejlíp je to slyšet, když mam videa v pc a z jednoho přeskočim na druhý... Na tom yotube to trvá. Ale rozdíl to je. Vzhledem k tomu, že je to zatím jen mot. prostor sem spokojenej.
Čirou náhodou jsem to také dělal. Do kapoty STP, snažil jsem se to procpat i za plech, jak to jen šlo, místy i několik vrstev. Přes to jsem dal původní odhlučnění.
Tarkin píše:Tak ono když si člověk projde ty montáže na ahifi za 20-40 tisic, kdy pak ve výsledným měření naměří hlučnost o 2-3dB nižší...
Když nakoupíš u nich třeba v akci 2+1 zdarma a uděláš si to sám, tak tě to vyjde na zlomek a ten rozdíl je fakt znát. A právě ty 3dBa můžou udělat dost, ale každý vnímá zvuk jinak. Takže co pro někoho je příjemná hlasitost jinému může rvát uši a stejně tak je to s kvalitou vnímaného zvuku.
Za mě se to tedy vyplatí, je to práce tak na víkend (bez tlumení stropu a podlahy), já se chystám teď v dohlednu na kufr.
_________________ MX-30 @ 145 eletrických poníku... než jim dojde šťáva... MX-5 1.6 81kW@ pokud z toho teče olej, znamená to, že to má olej... XC70 MY08 D5 AWD M/T@ 225 ořů v plné síle!
K prodeji (s bolestí u srdíčka) do dobrých rukou: V70XC MY00 2,4T AWD A/T@ Kde mám to křídlo?!
Fobie 1.2 HTP, 80tkm, po důchodci!
Ve Volvu asi určitě. Já je kupoval u nás v “mototechně” v sáčku po 10ks za pádě, nebo tak nějak.
_________________ MX-30 @ 145 eletrických poníku... než jim dojde šťáva... MX-5 1.6 81kW@ pokud z toho teče olej, znamená to, že to má olej... XC70 MY08 D5 AWD M/T@ 225 ořů v plné síle!
K prodeji (s bolestí u srdíčka) do dobrých rukou: V70XC MY00 2,4T AWD A/T@ Kde mám to křídlo?!
PetrXC70 píše:
Dyť si to dělal taky? Žádná změna? Na těch videích je to slyšet...
Co se týče váhy, je mě úplně jedno, jestli auto váží 1850kg nebo 1875kg...
No a kufr? Nikdy sem netlumil sedan, ale u kombi rozdíl, zmízí to hučení/dunění velmi málo odhlučněnýho kufru...
Mám v garáži ještě nějaký další materiály. Můžu schválně zkusit origo kryt kapoty odcvakat, strčit tam 2 platy Gladen Aero Wave a primacknout, bude to tedy masivní vrstva stp, Gladen Aero Wave a přes to ještě origo kryt. Schválně proměrim zvukový útlum na kapotě a uvnitř auta a hodim výsledky.
V kufru mám jen to stp. Pokud mi někdo ze zkušeností řekne, že se vyplatí doplnit ještě třeba Gladen Aero Multi. Tak ok, budu o tom uvažovat.
Já dával jen na ty plasty takovej gumovej sajrat od Gumexu. A na podběhy jsem se vykašlal, což je škoda, ale jebnu tam asi alubytyl a nějakej ten Armaflex až budee čas.
Podle mě to znát je a hlavně na kvalitě zvuku
Jo přesunem, ať každej napíše co mu to ukazuje. Já nedokázal(prostě nedokázal ) stáhnout do mobilu nějakou aplikaci na měření hluku, takže sem udělal jen ty videa...
Byl by někdo ochotnej mi PODROBNĚ napsat návod jak a kde to stáhnout?
Super výsledek. Možný posun k lepšímu tu je.
Možná by to chtělo ještě to "benchmarkovani" hlučnosti přidat ještě hlučnost naměřenou přímo na motoru. Protože i tam může být rozdíl, stejně tak jako v nepřesnosti našich telefonů.
Koukám, že jsi kapotu netlumil STP, ale pěnou, nebo nějakým multi materiálem. Zkusím schválně ještě přidat Gladen Aero Wave a změřit.
Tak mě se nějakym zázrakem podařilo stáhnout do tel. ten hlukoměr . Což mě štve, že sem to neměl před tlumením, každopádně dnes změřim taky na palubce a na kapotě...