Warcz píše:hmm udělat krabičku kde bude G-senzor a při určitém přetížení začne přerušovat LED světlo...
Ano, všechno jde. Přesně takovou krabičku vyráběla zdejší firma APRI.cz, vyvinul bývalý kolega. Obávám se, že to asi neprodávají - jmenovalo se to Sudden Brake Light (SBL). Prodaly se toho nějaké tisícovky, ale už to nemůžu nikde najít.
Podle jeho slov s tím bylo poměrně dosti s*a*í, co se týká homologace - při jakém g to začne blikat, jakou frekvencí (aby to nevydrážilo epileptiky), napájení, bezpečnost (že to neodpojí brzdová světla navždy), atp. Ono - přeci jen je to slušný
zásah do bezpečnostního prvku auta, byť to vypadá na "jednoduchou krabičku".
Silně pochybuji, že tyhle hračky:
zmíněnou homologaci mají. To ale neznamená, že nefungují. Montujete to na vlastní riziko. Až se vám někdo podívá do kufru, že brzdové lampy nesvítily, tak si nestěžujte!
M.j. Jeden tento konkrétní modul (SBL od APRI) jsem měl v S60 T5 (nyní má marekbm). Když to zabralo, palubák na chvilku hodil
chybu brzdových světel, ale pak se to zase uklidnilo.
Tod2 píše:to všechno já chápu, ale jak si mám vysvětlit chování, které zažívám denně na skoro prázdné dálnici, kdy se mi někdo nalepí na zadní nárazník po pár minutách mne předjede a zařadí se tři metry přede mne???
Na lepiče je jednoduchý recept: lehce klepni na brzdu, 1x-3x ale jen tak, aby auto nebrzdilo, ale lampy bliknou. To jako signál řidičovi většinou stačí.
/PL