I při běžné jízdě bez přívěsu si majitelé XC90 120kw často stěžují, že je auto líné. Je to těžká bestie s vysokym
čelnim odporem, tak bych koukal po výkonějších verzích - většinou se hodí předjet bezpečně a rychle

B96 není až taková operace. Zaplatíš, dáš si jízdu a pak praktickou zkoušku bez rizika ztráty řidičáku. Loni jsem to dělal. Celková hmotnost je pak 4250kg a tam už se vejdeš.Warcz píše: Tedy na karavan 1200Kg musíš mít už B96, nebo B+E. .
Vážně nad tím taky uvažuju mám 2220Kg ( blbých 20Kg ) takže nemůžu 1300Kg vozíkhajnej píše:B96 není až taková operace. Zaplatíš, dáš si jízdu a pak praktickou zkoušku bez rizika ztráty řidičáku. Loni jsem to dělal. Celková hmotnost je pak 4250kg a tam už se vejdeš.Warcz píše: Tedy na karavan 1200Kg musíš mít už B96, nebo B+E. .
Už si nepamatuju úplně přesně, ale v nákladech jsem byl celkem někde kolem 3tis Kč.Warcz píše:Ještě tam potřebuješ potvrzení od doktora ne ? Kolik to stálo ?
Bez urazky. Je mi jedno co by sis koupil Ty.karelvolvo píše:
Koupil bych si radši o rok starší bez DPF
hajnej píše:MOTOR - pozor na cvakající hydroštely
AUTOMAT - tady opravdu pozor na minulou péči resp. výměny oleje
AWD - HALDEX - pozor na stav jednotlivých komponentů a opět jejich servis
Ale máme a neprozradíme, už takhle jsou čekačky na kopanecHaben píše:Tak Ceske Budejovice na tom nejsou s Volvo mechanikama nejlepe.
Kluci jezdi casto do Prahy. Treba nekdo z budejovicaku poradi
2.4 103kw a 2.4i 125kw jsou identické a velmi spolehlivé motory.jony32 píše:Ještě otázka jak jsou na tom motory 2,4i ? Stojí to za něco nebo se tomu radši vyhnout. Děkuji
Zatím jsem na to neslyšel nic špatného, ale moc zkušeností tu nebude.cestyk píše:Ahoj všem!
Uvažuji o koupi XC70 v naftě klidně i jako FWD. Co si myslíte o těch pozdějších 4 válcích s automatickou 8-mi stupňovou převodovkou o výkonu 133kw?
Zajímá mě hlavně spolehlivost při pravidelné a poctivé péči...
díky moc;)
K tomu se přikláním. Leda bys byl ignorant a nevadil by ti horší stav vozidla, které prostě nastartuje a jede a zbytek ti je šumák.Veneria píše:Muj nazor je ze V70 II, po face nelze koupit pod 100.000kc v dobrym stavu.
Cokoliv levnejsiho ma k te cene duvod.
absolutne bezkonkurencne kvalitni a super ceny pneuservis Mráček !!! Josef Mráček je uzasný milý a ochotný pán co to dělá už mnoho let a za vynikající peníze ! Mnohokrát mi pomohl s delá od obyčejných kol az po historická nebo Bentley či Lamborgini. https://instagram.com/opravy_alu_kol?utm_source=ig_profile_share&igshid=1tu4rn4j9xpm3starman píše:Díky, s vyššími náklady počítám a máš pravdu, ta konzole není nejšťastnější. Jen bych nerad byl moc často v servisu (u Marrystereox píše:To nie, len ak si nemal automat, tak si chvilu budeš zvykať, ale je veeelmi chytlavy(len ta spotreba potom..)Mne osobne trochu vadil stredny stĺpik - je posunuty viac k tebe a ja s mojimi dlhými nohami mám problém - hranu stĺpika mám presne na boku kolena a po 1000 km to pekelne páli až bolí..na 60 je miesta a miesta..To čo neviem sú pravidelné prehliadky - asi prevodovka bude chcieť olej častejšie ako normálne a bude asi stáť viac. Posledná závada asi po 180tis padla ručná brzda a začal sa hriať disk, ale v servise by to mali zmaknuť lavou zadnou - že vraj sa to pri týchto stáva..).
Ještě mě napadlo, pokud bych S80 koupil, potřeboval bych opravit odřené hrany elektronů, nemáte někdo referenci na nějakou šikovnou a spolehlivou firmu (Praha a okolí)?
Uživatelé procházející toto fórum: vejusqin