Bizon píše: moje benzínové Webasto po 15 letech umřelo.
Opravdu máš Webasto?
Bizon píše: moje benzínové Webasto po 15 letech umřelo.
V pořádku. Jen, že se slovo Webasto vžilo pro výraz nezávislého topení. Možná bych zkusil AV díly na test jednotek a pak někoho přes Webasta, ale nevím, kdo přesně. Na netu je docela dost firem, ale určitě hledáš někoho s doporučením.Bizon píše:Webasto ThermoTop C Petrol. Mám k tomu z roku 2002 zaručak i manuál. I na krabici v motoru je Webasto. Leda že by mi to nějaký lump vyměnil v noci za napodobeninu
Kdybys nepochodil v AV, tak já s dodělaným Webastem v Land Roveru jezdil na Libuš - Praha 4 a byl jsem spokojen.Bizon píše:Jo jo, hledám někoho kdo už řešil Volvo s dodelanym Webastem. Zatím mám pocit, že s nezávislým topením v benzínu jsem trošku rarita. Poptám se v AV dílech, stejně tam v pátek jedu.
Co mám vyzkoumáno, tak v závislosti na venkovní teplotě ráno běží ca 30-40min. Auto mám hned pod okny. Přímý start je opravdu max hodinu.pepa.paur píše:Zdravím, mám nově V70II s bufíkem, vyčistil jsem ho a normálně funguje. V návodu jsem našel, že po přímém startu běží hodinu.
Kdy se vypne při nastavení časování? Ráno přijdu do auta, bufík běží, auto vyhřáté, nastartuju, jedu a na displeji pořád hláška, že bufík běží?
A tušíš, jak dlouho předtím jede?Borys píše:Dávám casovac o 10min driv nez potrebuji. Auto vytopene a bufik uz nejede.
Ano, bufík se za jízdy vypne, jakmile se dohřeje voda. Na kolik stupňů, to nevím.Tod2 píše:bufík by se měl za jízdy vypnout, jakmile voda do chladiče dosáhne teploty myslím 60°C?
při přímém startu hodinu
při časovači po vytopení na teplotu vozu (tam si to spustí s předstihem dle venkovní teploty), ale pokud je mráz víc než 10°C, tak taky běží max 1h
nebo se pletu?
tím jsem chtěl říct, že se vypne po hodině, i když není vytopeno na požadovanou teplotu, protože se to nestihlo skrz silný mráz...při časovači po vytopení na teplotu vozu (tam si to spustí s předstihem dle venkovní teploty), ale pokud je mráz víc než 10°C, tak taky běží max 1h
Netusim. Jsem treba na hokeji a nastavim to predem.hajnej píše:A tušíš, jak dlouho předtím jede?Borys píše:Dávám casovac o 10min driv nez potrebuji. Auto vytopene a bufik uz nejede.
Hurá už to maká! Nechal jsem vyměnit chladič vody a vše je OK!!!! Když jsem auto koupil,tak chladič malinko kapal, tak jsem tam nalil ten sajrajt na utěsnění! A to byla chyba!kopyto píše:Prosím o radu-už si nevíme rady! Mám Volvo XC 90 2010. Občas mi blbnul bufík,tak jsem ho nechal vyčistit a vyměnit teplotní čidlo(bylo v háji). Při té příležitosti jsem si nechal nahrát soft na ruční ovládání. No a tím to začlo! Když mám nastartovaný auto tak bufík funguje ok. Ale když pustím jen bufík na přímý start bez nastartování auta, začne se plnit vyrovnávací nádobka na vodu a vyteče mi voda ven! Auto pak hlásí málo chladící kapaliny! Jo a čerpadlo vody na bufíku jsme samozřejmě dali nové-a funguje!
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé