paconni píše:D5 je super. Ale nemuzu ji mit. Atmosfera je asi trochu slabsi. Chci to hlavne na cesty z De do Prahy a zpet. Takze dalnice. Proc ne R-ko? Praska blok, ci co?
A kam do DE sa sťahuješ? Ja tu pracujem (menšie mesto kúsok od Stuttgartu), ale som "pendler", na víkendy jazdím domov. Inak, tu jazdím v pohode autom bez placky, ale Stuttgart už je celý "zelený" a to aj vrátane vonkajšieho okruhu. Bežne som po ňom jazdil, keď bola diaľnica ucpaná a že je to zelená zóna som si všimol až po pár rokoch Podľa posledných info od kolegov, ťa policajti možu pokutovať len ak ťa priamo odchytia na ulici bez platnej známky. Auto, ktoré je odstavené v zelnej zone bez známky pokutovať nesmú.
Mažu do Hannoveru. Podle DE kolegů je to tam tak, že po tom lokální policajti hodně jdou. A prý i pokutují auta, která jsou zaparkovaná. Pokud je to tak, že nesmí, tak je to docela výhoda a pro mě možná i řešení... Já tam občas jedu půjčeným autem a to známku nemá. Ale jsou to ročníky 2016, takže bych to kdyžtak ukecal...
Teď ještě stále scháním něco v benzínu. Bohužel mě jedno parádní uteklo, tak hledám dál...
_________________ Nyni: Volvo V70 2,5T AWD, Automat, MY 2006
Bylo: Volvo V70 D5, Manual, MY 2002
Teoreticky policajti po zaparkovanom aute nemožu ísť, pretože nevedia, či to auto tam prišlo po svojich, alebo si ho tam doviezol na náklaďáku. Samoztné parkovanie v zelenej zóne zakázané nie je, zakázaná je jazda. Logicky, pri parkovaní nevypúšťaš emisie Info mám od kolegov, že vraj to je od istej doby, čo taký prípad riešil súd. Ale je možné, že niekde to stále skúšajú.
Ja mám D5 2011, euro 5, takže plaketu by som dostal, ale zatiaľ som sa nedonútil ísť si ju vybaviť
Byl jsem mrknout na dvě S60 obě rok 2003 D5, ale jedna s 96 kW a druhá 120 kW. Ta slabší verze mě teda neoslovila, ale s tou silnější se jelo dost dobře. Chci se zeptat, zda se nějak liší sedadla v kůži od těch v kombinaci s látkou? Ta celokožená se mi zdála výrazně pevnější a lépe držela v zatáčkách. Obě auta měla kolem 250 tis. km, kdy se mi zdálo, že už měknou tlumiče na předku, kdy v rychlejších zatáčkách dost pískaly gumy 205/55 R16 a v jedné prohlubni asfaltu šel tlumič nadoraz, docela rána do kastle, ale klasická díra to nebyla. Zkoušel jsem svou váhou zatěžkávat předek auta a trošku se pohupoval, ale může to být vlastnost. Jsem zvyklý na tvrdé podvozky, kdy se stlačí, vyjede nahoru a už se nehne. Dík za postřehy.
Spyke píše:Byl jsem mrknout na dvě S60 obě rok 2003 D5, ale jedna s 96 kW a druhá 120 kW. Ta slabší verze mě teda neoslovila, ale s tou silnější se jelo dost dobře.
Oba motory (120kW D5244T a 96kW D5244T2) jsou HW identické a z obou se dá udělat ještě hezčích cca. 150kW. To pak (hlavně v kombinaci s lehkou S60) jede jak z praku.
Tlumiče, stabilizátory, silentbloky, filtry, náplně, vstřikovače, rozvody atp. nejsou závada, ale klasická údržba. Po těch létech a km si stejně žádají výměnu, po koupi bych se nechal rovnou vyměnit za nové, ten pocit nového (a bezpečného) auta je pak k nezaplacení. To je ta nutná rezerva navíc, když kupuješ ojeté auto.
ok2ucx: Myslel jsem, že je tam větší rozdíl v motorech, vstřiky a určitě SW v řj...., ale nikdy jsem si to nijak neověřoval. Co se týče spotřebáku jako tlumiče a brzdy, tak jsem rozhodnutý i koupit nové. Díval jsem se a třeba Sachs vychází docela přívětivě na 19 kil za přední tlumič, tak jen doufat, že se bude chovat podobně jako originál. Sám jsem v minulosti dával na Japonce Kayabu, trošku tužší v roztažnosti, ale velmi dobrá cena a kvalita. V brzdách určitě TRW nebo ATE, to mám docela jasno, v těch tlumičích u S60 ani ne. Co byste doporučili?
Stát se to dvakrát za sebou u relativně kvalitních kotoučů, tak bych měl obavu, že je chyba jinde. Stalo se nám to opakovaně u okty I v naftě a chyba byla v nápravě a opotřebení jejího uložení do kastle, pokud je montáž v pořádku. Většinou není ani tak důležitá značka kotouče, jako hlavně desky, která nejvíc určuje vlastnosti brzd.
Čus,
kamarádovi minulý týden nějakej magor na horizontu zešotoval jeho milovaného Golfa na totálku. (kamarád je, až na pár stehů na noze, ok) Puvodně koukal jako po náhradě opět na Golfy, Superby nebo dvojkovou Octavii. Nakonec však prozřel a zalíbíla se mu S60 v naftě.
Zařídil jsem mu i svezení na Brněnským mikrosrazu a teď už nechce nic jinýho LImity jsou nastavený jednoduše, Volvo S60, nafta a cenovka do 140 000 Kč. Ideálně manuál a světlá kůže.
Našel jsem dvě podle inzerátu docela zajímavý auta a teď přichází otázka, co na ně říkáte, případně, už jste někdo něktrý z nich potkal?
jsem co se tyce aut celkem novacek. Ridim sice uz deset let, ale tak maximalne pujcena ci pracovni auta. Doma jsme měli vždy hodne obstarozni kusy a ne vždy jsme s nimi dojeli domu- a ja se v te době zaprisahnul, ze nez jezdit nejakym brakem, radsi pockam, nasetrim a poridim si něco poradnejsiho. Vim, ze s kazdym autem se nekdy muze něco stat, ale jde mi o ten dobry pocit, ze mam solidni auto, kteremu muzu verit. Uz dlouho se mi libi Volva (+teda Saaby, ale tech je dost málo), konkretne teda S60. Co byste me, jako zacatecnikovi doporucili? Idealne do 300tis. Jaky motor? A nepomohl by mi někdo najit slusny kus? Klidne za rozumnou odmenu.
jsem co se tyce aut celkem novacek. Ridim sice uz deset let, ale tak maximalne pujcena ci pracovni auta. Doma jsme měli vždy hodne obstarozni kusy a ne vždy jsme s nimi dojeli domu- a ja se v te době zaprisahnul, ze nez jezdit nejakym brakem, radsi pockam, nasetrim a poridim si něco poradnejsiho. Vim, ze s kazdym autem se nekdy muze něco stat, ale jde mi o ten dobry pocit, ze mam solidni auto, kteremu muzu verit. Uz dlouho se mi libi Volva (+teda Saaby, ale tech je dost málo), konkretne teda S60. Co byste me, jako zacatecnikovi doporucili? Idealne do 300tis. Jaky motor? A nepomohl by mi někdo najit slusny kus? Klidne za rozumnou odmenu.
Dekuji,
Kuba
Ahoj. Nejlépe napsat, v jakém režimu bude auto jezdit a s jakým ročním nájezdem. Potom teprve můžeme radit s motorem.
Tou S60 myslíš s60 první generace, nebo S60 druhé generace, vyráběná od roku 2010?
A tou větou do 300 tis myslíš cenu či nájezd?
_________________ Chuanita944, B230FB , MY92, M47"GALERIE" Toyota Yaris Hybrid MY23"GALERIE" bylo: Andreas C30 2,4i 125 kw MY08 Summum MT|V70 II D5 AWD MY05 MT, chip 149 kw, EGR OFF|V70 II 2,4 D 120 kw, MY04 AT|V70 I 2,5 D 103 kw, MY00 MT, KAT OFF, EGR OFF
Já to pochopil jako S60II do 300K Kč (v tom případě je dotaz ve špatném topicu), ale jak jsi na to upozornil tak souhlasím, že to může být myšleno jakkoliv