Nevite nekdo proc mi shorela patice zarovky k potkavacimu svetlu ? Uz podruhe. Kdyz se stalo poprve, tak jsem to oblepil elektrikarskou paskou ale ted uz to asi oblepit nepujde
Kde to vubec koupim, nevite prosim ? Pojistky to nevyhodilo, jen jsem zaregistroval, ze nesviti svetlo. Parkrat to stacilo poklepat, ale vcera jsem klepal uz marne
O to nejde:-) budou to H4. Ale Myslím kolik Watt .. podle toho konektoru jak vypadá bych řekl, že budou naprasené náke 100watovky Jinak nejni možné abby se takhle roztekl, pokud je tam vše jinak vpořádku.
_________________ BMW E65 750i V8 270KW 2006 BMW E61 530D M 160KW 2005-ProdánoGalerie S60 2.5T 180KW AWD MY05 Summum-ProdánoGalerie,S60 D5 120KW MY04- Prodáno,S60 2.4 125KW MY01-Prodáno Opel Calibra po renovaci - ProdánoGalerie
Dony píše:O to nejde:-) budou to H4. Ale Myslím kolik Watt .. podle toho konektoru jak vypadá bych řekl, že budou naprasené náke 100watovky Jinak nejni možné abby se takhle roztekl, pokud je tam vše jinak vpořádku.
Tohle dovede i obyčejná 55W.Stačí lehce uvolněné kontakty ,maličko oxidace a spotřebič je na světě.
Dony píše:O to nejde:-) budou to H4. Ale Myslím kolik Watt .. podle toho konektoru jak vypadá bych řekl, že budou naprasené náke 100watovky Jinak nejni možné abby se takhle roztekl, pokud je tam vše jinak vpořádku.
Jak řiká Martin, tak se konektor trochu zoxidoval, udělal se tam přechoďáček a ampéry přes něj tekoucí už práci dokonaly.
Nemlžily se ti předtim světla?
Tak jsem to ted koupil v mototechne za 94kc par keramicke...
Jen doufam, ze trefim draty
Svetla se mi nemlzily, vevnitr bylo sucho. Poprve jsem to zjistl ted asi v srpnu. To jsem oblepil a podruhe ted...
Zarovky mam 55W. Draty spojim spojkou, nemel by to byt problem ne ?
Tak ty spojky co jsem ukazoval vyse jsou na piiiii....Pani mi rikala, ze se scavknou kombinackama...To v praci cvaknu rychleji retez pakovkama nez toto slisovat v tom miniprostoru u svetla. Normalne ty draty spojim, zasulam, tepnu pres to tu buzirku ktera se zatavi, cele to jeste objedu paskou a jazda.
Pánové - cínování drátů v automotive je na PRDLAČKU. M.j. na hranici cínu vznikne ostrý zlom v pružnosti drátu a velmi rychle se to utřepe a ulomí. Někde jsem i načetl, že i struktura mědi se přehřátím změní.
Takže sice kvalit fabrického krimpování nedosáhneme, ale pořád lepší krimpovat rozumnými kleštěmi než cínovat.
Jak píše koch: smotat drátky a lehce zacínovat (zahladit), aby netrčely chloupky a tedy nic nejiskřilo a nehřálo. I s gramlavejma rukama je to max 1cm dlouhé, obalit páskou a je to. Na to, aby se aspoň 1cm drátku neohýbal je u světla místa dost
O vikendu nebo po vikendu s tim neco udelam. Jeste jdu zitra do prace a pak az po novem roce, takze cas mit budu. Spojim, sesulam a pretahnu pres to tu buzirku, opalim zapalovacem a jezdim.