a jestli se rozhodnout mezi 2.0D nebo 2,4D tak je tady jasnej vítěz

Myslím, že je to stejné TDI co se dávalo do Audin (teď nevím 80, 100? a novějších A6?) a VW (transporter nebo jak se to jmenuje). Volvo na tom má nějaké vlastní úpravy.Septic píše:4) D5252T - Jedná se o první generaci TDI s rotačním čerpadlem, která jezdí v polovině octavii, passátů atp. a díly do ní jsou na každém rohu vesměs za příznivé ceny, nebo je třeba řešit Volvo díly za jinou cenovku?
Dají. Vznikne rovná plocha (bez schodu) o délce cca 180cm. Přesně nevím. Na spaní když posuneš přední sedačky dopředu tak se dostaneš na 200cm (ale musíš vytáhnout sedáky - jinak "trčí" někde na těch 180cm). Nedávno jsem tam vezl dveře (výška 197cm) a to jsem jestě řídil (i když dost nepohodlně, pravda).Septic píše:5) Dají se zadní sesle sklopit dopředu a vytvořit tím rovná plocha s kufrem? Jaké jsou pak rozměry ložné plochy?
Myslím, že snad nic konkrétního (snad krom AWD pokud je - tak úhlovka). U TDI často klepe podtlaková pumpa.Septic píše: 6) Mají V70I něco (část výbavy, motorizace...), co se vyloženě kazí a dá se tomu při výběru auta vyhnout?
Standardně se nedávala (možná standard v některých vyšších výbavách). Jinak myslím, že jich je docela málo v poměru k "bez niva". A pokud budeš shánět s nivo, tak budeš shánět dlouho. To už bude lepší je tam pak dodělat (resp. "až budou třeba měnit tlumiče", tak tam dát Nivo - musí se pokud vím měnit i pružiny).Septic píše: 7) Dávala se do všech V70I nivelace, nebo byla volitelná. pokud volitelná, v jakém poměru jezdí s/bez niva?
Záleží kde jezdíš. Já jsem kupoval auto z Itálie (se serviskou) a měnil jsem přední ramena když mělo hrubo před 300.000km (a to si myslím, že jsem mu pomohl jedním ťukancem). Mělo najeto cca 50.000km po česku.Septic píše: 8 ) Jak vypadá taková náprava Deltalink? Spousta kostí a silentbloků jako v MB? Přední je Mc-Pherson? Jak jsou na tom přední i zadní náprava s výdrží (koroze ramen, silentbloky, čepy?)
Volva jsou na tom s antikorozní ochranou taky dost dobře, rezavé Volvo aby člověk pohledal. A s dostupností ND nevím. Nemůžu porovnat. Ale osobně si nestěžujuSeptic píše: Taková antikorozní ochrana je u MB sen! Jen dostupnost dílů je u starších MB mnohem lepší.
maldini píše:Odkud jseš? Špatná volba to není - mám totéž a jsem nadšený. Řešil jsem něco podobného, ne-li stejného- https://forum.volvoklub.cz/viewtopic.php?f=4&t=28764
Pokud chceš investovat větší peníz tak bych rozhodně koukal tady http://www.tipcars.com/own/nown/applications/a_start.php?Kodf=0730&Aplikace=1&Lang=cz&RAM=A&RAMS=101&Druh=&VOZIDLO=&grupaDS=VT&selZnacka=BZ&ver=1259695743&jmenoDS=Volvo%20Auto%20Czechdumardus píše:
A ted babo rad
mam takovy rozpocet ,ale pokud se najde vyhodna koupe tak proc neusetrit....Samozrejme nechci ,ale koupit nejake auto , za ktere usetrene penize necham posleze v servise ,nehlede na cas a nervy to take nechciHonza píše:Pokud chceš investovat větší peníz tak bych rozhodně koukal tadydumardus píše:
A ted babo rad
Co vím a několikrát se to tu řešilo, některé XC90 jsou poruchové, ale zase samozřejmě to nejde generalizovat. Nevím, co konkrétně, na to jsou tu jiní odborníci. Co se týče Itálie - kupoval jsem svoje auto po Francouzovi, byť s obavami, ale když si vezmeš k ruce dobrého mechanika, který se ve Véčkách vyzná a ví, na co se zaměřit, určitě by měl poznat minimálně zda km odpovídají stavu a zda je po nějaké velké havárce...dumardus píše:Diky za reakci![]()
Jsem z Ostravy...
Vyzkousel jsem uz dost aut treba od roku 2003 Superb(nove auto), Bmw 320, Lexus 220(predvadecka temer nove) naposledy 2x Audi A6 (2005 sedan a 2007 kombi to mam do ted ). Mam moznost prodat mou audi za dobre penize kamaradovi a tak se divam po necem kolem 450-600, ale toto volvo me moc zaujalo. Moje audi je sice vice vybavene nez toto volvo ,ale laka me to.....
1) Volvo se mi vzdy libilo ,ale hodne lidi me zrazuje kvuli servisu- znam 3 majitele XC 90 a vesmes nechavaji servisu ranec a to pomerne casto
2) Za tu castku ,ktera je pod mym rozpoctem jsem nadseny, ale levne auta jsou vzdy podezrele a pouze male procento je opravdu dobry kup
3)Italie -rozporuplne nazory ,nekdo chvali ,nekdo hani. Dokonce jsem slysel ze Ital ,ktery si koupi drahe auto je nekdo uplne jiny nez ten ,ktery kupuje fiaty ,alfy atd. ...v dobrem smyslu
A ted babo rad
Nebylo to myšleno tak že za stejný auto dáš víc, ale že třeba v Průhonicích máš větší záruku že kilometry pasujou, že to bylo servisovaný u nich a serviska je pravá. za poslední dobu vím o třech autech kupovanejch v Průhonicí a bez problému, jedno z nich mám já.dumardus píše:mam takovy rozpocet ,ale pokud se najde vyhodna koupe tak proc neusetrit....Samozrejme nechci ,ale koupit nejake auto , za ktere usetrene penize necham posleze v servise ,nehlede na cas a nervy to take nechci
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé