Havárie a nehody cizí i naše (Upozornění- drsné fotografie)

...i nemožném! ALE JEN POKUD TO SOUVISÍ S VOLVEM!!! (potažmo evt. s jinými automobily)

VYKECAT SE MŮŽETE V LAMPÁRNĚ!!!
  • Autor
  • Zpráva
labanos
Vůz: neVolva

Příspěvek od labanos »

Odkud tam až dojel? Pravděpodobně, kdyby dal nohu z plynu (brzdy), tak auto zabrzdí samo.

Čeho jsem si všiml, tak když má auto Auto-Hold (které drží auto zabržděné bez omezení času), tak je třeba být trochu ve střehu a dávat si pozor na nohy. Když takhle člověk čeká někde dlouho na semaforech nebo přejezdu a zakecá se, tak se může lehce stát, že si třeba protáhne nohu nebo nevědomě zavadí o pedák plynu a u EV auto vystřelí dopředu jak raketa, z překvapení je zmatený, tak klidně šlape dál na plyn. Já radší dávám nohu bokem a nenechávám nad pedálem.

Giew
Vůz: S80 II 2008, M66, 2.5T Stage 2 170kW

Příspěvek od Giew »

mas k tomu pripadu zdroj, kde se o tom pise?
Černej S80 II, D5 136kW 2007

Bakly
Vůz: Polestar 2

Příspěvek od Bakly »

Řidič omylem sešlápl plyn, zastavil o budovu. ⚠ Škodou přes milion korun skončila v pondělí ráno nehoda v Bludově na Šumpersku, kde na křižovatce ulic Lázeňská a Polní havaroval starší řidič vozu značky Volvo, který narazil do zdi. „Při vjíždění na hlavní pozemní komunikaci omylem sešlápl plynový pedál. Vlivem toho se auto prudce rozjelo vpřed, kdy po přejetí vyvýšeného betonového obrubníku narazilo do budovy,“ popsala průběh nehody policejní mluvčí Miluše Zajícová.
Řidič byl při nárazu zraněn, na místě ho ošetřili zasahující hasiči, a pak byl převezen k dalšímu vyšetření do šumperské nemocnice. „Hmotná škoda na vozidle byla předběžně odhadnuta na 1 milion korun, a na budově 100 tisíc korun. Dechová zkouška u řidiče vyloučila, že by před jízdou požil alkohol,“ doplnila mluvčí.
foto: Policie ČR
Nehledal bych v tom konspiraci. Prostě lidi, kteří nejsou třeba nejlepší řidiči. Navíc nejsou zvyklí na silné auta a celý život řídili 80 koňové auto. Nejsou zvyklí na automat, na elektro projev... A tyto všechny aspekty dohromady pak dělají tenhle výsledek. Možná ještě s nějakým vlivem jiné ergonomie pedálů Volva (mrkni, že plyn je dost jiný, než u běžných aut). Když se podíváš na to místo, bylo to od výjezdu ke zdi okolo 20 metrů. Pokud by dal řidič plný plyn, od nárazu ho dělí tak 2,5 sekundy a jel by 80. Což dle škod nejel, tipl bych rychlost nárazu tak poloviční. Takže buď se probral a brzdit začal a nebo to za něj udělalo auto.

saabik
Vůz: Alpina B3 Touring 2023

Příspěvek od saabik »

Řidič silným sešlápnutím plynového pedálu automatické nouzové brzdění deaktivuje. Auto by vůbec nebrzdilo. A je to tak správně. Nesmí brzdit, když dá řidič pokyn ke zrychlení.

Warcz
Vůz: V70 II 2,5T AWD AT

Příspěvek od Warcz »

Ja vím spekulace.

Co jsem četl tak v tom Norsku potřeboval přelézt od spolujezdce na místo řidiče. Cinknul do plynu a auto projelo zdí a spadlo ze 3 patra. Řidič zemřel.

To video co jsem tady dával z toho atria tak řidič dobrých 50m proletěl jak střela a svítili mu brzdovky.

Když jsem měl půjčenou EX40 tak jsem zkoušel při plynu dávat brzdu a auto bylo neutrální a přestalo zrychlovat.

vityjan
Člen VK
Vůz: 945 D24TIC 94

Příspěvek od vityjan »

Warcz píše: dnes, 14:35 Další rozstřelé Volvo. Řidič si prý spletl brzdu s plynem. Ja nevím proč se to nestává Tesle nebo jiným elektro ?

Hondě mi to připomíná: https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/auto/pro-ridice/napadne-stejny-prubeh-podivna-nehoda-v-prazske-garazi-je-kopii-norskych-pripadu/r~aaa29b0dd44f8c74572236d4d37d906a/

image.png
image.png
image.png
image.png
To je škola? Tam nechceš takového šikulu :pardon: Ten zvalchovaný cyklostojan je taky jeho práce?

Zpět na „o všem možném :-)“