Nevím, jestli se mi vůbec chce vidět následky, nechat někoho (nemám na to prostory, nářadí, zkušenosti, čas) sundat hlavu a tak. Tak prosím o pomoc při úvahách, nebo rovnou konkrétní nabídku.
Pověřit mého obvyklého mechanika (není to Volvař), ať se do toho pustí, znamená dát tak 10000 a čekat půl roku na verdikt, co by bylo potřeba obnovit.
Někde si sehnat motor a rovnou ho pověřit výměnou znamená dát nejmíň 30000 a za půl roku mít výsledek - ale cena už je dost hraniční, za ty prachy si můžu koupit podobně ojetého starce (nepotřebuju kombík, oblíbil jsem si to pohodlí a výkon smířen s vyššími náklady na provoz a údržbu).
Rozprodat na díly vlastními silami nedám (prostor, čas, šikovnost, odhlášení apod.), takže kdyby někdo chtěl jako celek?
Prodat někomu, kdo to riskne a případně si motor / hlavu / nebo snad jen těsnění a rovnání?? sežene a vymění sám - to asi nemá cenu?
Požádat někoho ze zdejších zkušených, zda se toho nechtějí zhostit a opět ho oživit?
Dát rovnou do šrotu (3,50 Kč/kg) - to je ze všeho nejmíň práce, ale nějak mi přijde, že je to až příliš neefektivní zkratka.
x 1