Zjištěné závady a uvedené ceny orig. dilů, ceny s DPH:
Turbo malé, vůle drhne o obal, netěsnost okolo regulace, průnik oleje do sání velký 38.410,-
Turbo velké, netěsnost okolo regulace, průnik oleje do sání menší 34.918,-
Sání motoru, netěsnost po obvodu "rozlepené" 12.090,-
Ventilové víko netěsnost po obvodu únik oleje, v místě kolem rozvodů celkem dost velký 5.939,-
Trubka EGR/Power Pulse prasklina ve spoji/sváru již měněna v rámci svolávačky za inovovanou 5.001,-
na foto je prasklina zvětšená díky demontáži a vědomí že je už stejně KO, ale proč jsou na "nové" trubce měněné v autorizaku ty otisky od sikovek/promáčklina v tom ohybu
Sací kanálky v hlavě, nutné vyčistit
DFP KO saze za DPF, změna barvy a "v krajích se loupe" 46.916,- poslední foto dpf je z té xc60 která má čisté výfuky.
DPF nové orig Volvo nákup na www.skandix.de 41.700,-
Trubky k a od mezichladiče vzduch, únik oleje/netěsnost v každém spoji rychlo spojek
Vylomená klapka recirkulace, to musí mít na svědomí autorizak CZ nebo PL kam auto jezdilo
Vstřiky vykazují při vysoké dávce malou odchylku, vstřik se nedá repasovat pouze nový, volvo/denso neuvolnilo díly.
Zvažuji demontáž mezichladiče turba a jeho vymytí....
Aktuálně je na autě 26h práce.
a jedna otázka, pod egr ventilem jsme našli odpojené cirkulačni čerpadlo a zaslepenou vodní trubku z bloku motoru
Jakub Svoboda ano je to tak, jde o svolávačku R29945 a mechanici jí říkají chobotnice kvuli výměne hadic vody a jejím tvaru kolem egr.
2 fotky prasklého bloku jsou z XC60 2015 najeto necelých 200 tis motor VEA 3 a 4 válec prasklá vložka/blok
Info od mechanika z volva, na dílně 10 aut s VEA motory a z toho je 6-7 XC90, auto je na ten 4vál moc těžké.... to co se stane na xc90 v 250.tis na v90 se stane 350+
Tubro repas... vzhledem k úniku kolem regulace turb jsem se vydal cestou nového bi-turba, mimochodem repas je 25+, ale ne orig volvo ale od výrobce BorgWarner KKK cena s DPH 49.000,-. Obvolal jsem 3 firmy co dělají repas a všude mi potvrdili že ovládání regulace neumějí zrepasovat/vyměnit. XC60 VEA prasklý blok/válec