Inštalácia VIDY na Windows 10 Home/Pro

všeobecné dotazy na domácí opravy...
Pravidla fóra
Vážení uživatelé tato sekce je určena pouze pro dotazy všeobecné, které nejdou zařadit k příslušnému typu auta.
Například: Jak nalakovat plecháče a podobně. Ostatní pište podle typových řad tam kam patří.
  • Autor
  • Zpráva
e.w.i.n.g.1
Vůz: Volvo 740

Příspěvek od e.w.i.n.g.1 »

MatoS píše: 26 pro 2016 16:35 Návod na inštaláciu pre Windows 10 Home a Pro (64bit)

Odinštalovať všetky súčasti z neúspešných alebo predchádzajúcich inštalácií (VIDA, Microsoft SQL Server, java)

Potrebný soft

Kód: Vybrat vše

https://mega.nz/#!8VUyQYaI
Dešifrovací kód

!nrbRuhT4dBhhBLEOfqQyMSfRqGEEv5ELRevRZbNkVVk
Stiahnuť súbor VidaWin10 a rozbaliť na C:, vznikne cesta "C:VidaWin10". Kód do archívu je " volvoklub".

1. Z rozbaleného priečinku VidaWin10 nainštalovať Dotnetxf3.5 SP1 (pravým kliknutím myši a spustiť ako správca)
2. Otvoriť príkazový riadok (CMD) ako správca a skopírovať celý riadok vrátane úvodzoviek

"C:VidaWin10SQLEXPR_x64_ENU.exe" /ACTION=Install /IACCEPTSQLSERVERLICENSETERMS /ROLE=AllFeatures_WithDefaults /INSTANCENAME=VIDA /SAPWD=GunnarS3g3 /SECURITYMODE=SQL /SQLSVCACCOUNT="NT AUTHORITYSYSTEM" /BROWSERSVCSTARTUPTYPE=Automatic /TCPENABLED=1 /HIDECONSOLE /ENU /QS
3. Otvoriť (CESTA K IMG alebo DVD):InstallDVDVida_dvdheaderMain a nájsť súbor setup.exe, prvým kliknúť a Vlastnosti.
4. Karta Kompatibilita a zaškrtnúť spustiť v režime kompatibility "Windows 7" a "Spustiť ako správca". Potvrdiť tlačítkom OK
5. Spustiť setup.exe a odklikať...
6. Inštalácia by mala prebehnúť bez problémov (ale ak napíše VIDA NOT OK máte problém s sql serverom, zlá odinštalácia alebo inštalácia)
7. Skontrolovať či sa nespustila VIDA v lište, ak je tam VidaMonitor treba stlačiť stop a exit.
8. Ísť na "C:VIDA" a odstrániť priečinok "jdk".
9. Skopírovať priečinok jdk s priečinku C:VidaWin10
10. Aplikovať patch (VidaLogin.rar) - spustiť ako správca, rozbaliť na C:, napíše chybu tskill, nevšímať si. Zavrieť VidaMonitor formou stop a exit, následne cez TASKMANAGER (ctrl+shift+esc) zabiť všetky procesy javy.
11. Z priečinka C:VidaWin10 skopírovať priečinok patch do C:VIDA
12. Otvoriť C:VIDApatch a spustiť súbor "filldb" - ako správca.

Vida by mala frčať :) Spojazdnené na 2 zariadeniach s Windows 10 Home 64bit

Pre prípadné otázky kľudne píšte.
Ahoj, šak to nefunguje. Zadal jsem kód a nejede to:
key.jpg
Přidáno za 14 minut 53 sekund:
python.p píše: 28 srp 2025 21:09 Dyť se to tam píše... :)
Ale nefunguje to. Jestli se to někomu podaří nahrát k sobě do počítače, tak dejte vědět. Mi to nefunguje.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

python.p
Vůz: XC70 D5 2008

Příspěvek od python.p »

TOTO je ten dešifrovací klíč!
image.png

e.w.i.n.g.1

Děkuji, ale stejne ta instalace nejde nahrát.

Warcz
Vůz: V70 II 2,5T AWD AT

Příspěvek od Warcz »

Je to kvuli indexaci zadej to znovu bez toho "!"

e.w.i.n.g.1

Už se mi to podařilo nahrát, ale asi rozbiju počítač... instalace se nedaří... odinstaloval jsem SQL, nainstaloval znovu, ale při instalaci VIDA NOT OK...

f.e.e.t
Sponzor fóra
Vůz: V70 D5252T 2.5 TDI r.v. 9/1998

Příspěvek od f.e.e.t »

A pak zjistíš, že ještě v prohlížeči Edge musíš nastavit výjimku, aby se to načetlo v módu Internet Explorer u, která vydrží jen měsíc. Pak na to zapomeneš a až to budeš chtít pustit třeba za půl roku, tak vida najede, ale nebude to komunikovat s OBD krabičkou. 🙊🙈

e.w.i.n.g.1

Není to nic pro běžné uživatele.

Přidáno za 2 hodiny 17 minut 59 sekund:
f.e.e.t píše: 01 zář 2025 10:49 A pak zjistíš, že ještě v prohlížeči Edge musíš nastavit výjimku, aby se to načetlo v módu Internet Explorer u, která vydrží jen měsíc. Pak na to zapomeneš a až to budeš chtít pustit třeba za půl roku, tak vida najede, ale nebude to komunikovat s OBD krabičkou. 🙊🙈
Seru na celou diagnstotiku! Abych měl kabel rok a za celý rok nebylo možné to zprovoznit, to se na to raději vyseru a celý kabel DICE hodím do kontejnera! Opravdu je to celé k hovnu! Toto opravdu museli vymyslet idioti,protože toto může umět zprovoznit leda nejaky správce sítě nebo programátor!

Warcz

Příspěvek od Warcz »

tak kdyby jsi ho vyhazoval tak pošli mam tu i vhodný NB na to :-)

Majkl1
Vůz: XC70 D3 AWD manuál (D5244T17)

Příspěvek od Majkl1 »

No sláva!
Třeba já vůbec nerozumím kulinářství, tak se do něj vůbec nemontuju a nehlásám pak do světa, že takové to domácí vaření je k hov.u a sporák je třeba hodit do kontejnera. :thumbdown:
Naposledy upravil(a) Majkl1 dne 01 zář 2025 13:53, celkem upraveno 1 x.

Tod2
Vůz: S80 D5244T 120kW AT MY06

Příspěvek od Tod2 »

a nestačí VDASH??? :)

e.w.i.n.g.1

Majkl1 píše: 01 zář 2025 13:53 No sláva!
Třeba já vůbec nerozumím kulinářství, tak se do něj vůbec nemontuju a nehlásám pak do světa, že takové to domácí vaření je k hov.u a sporák je třeba hodit do kontejnera. :thumbdown:
Ale tak mi tady dokáže někdo udělat jednoduchý návod pro obyčejného uživatele počítače? Potřebuji absolutně přesně vědět na co kliknout. Ten předchozí návod třeba neobsahoval lomítka a musel jsem je tam doplnit, aby to šlo nainstalovat. Ale ani tak to nejelo. Poprvé jsem z jiné instalačky tu VIDU nainstaloval, byla tam i ikona, ale po spuštění se otevřel Internet Explorer, kde bylo hodně řádků s chybami - cosi ohledně JAVA... Tak jsem to celé odinstaloval a zkusil tady tu instalaci z tého stránky na Volforu a teď už ani instalace neproběhne - VIDA NOT OK!
X krát odinstaloval včetně Microsoft SQL, restartoval, vše od začátku znovu a furt nic. Opravdu debilní program. Musíte tady napsat návod pro obyčejné lidi, aby tomu rozuměli. Já jsem to podle návodu dělal několikrát a opravdu to nefunguje.

Přidáno za 13 sekund:
Tod2 píše: 01 zář 2025 13:53 a nestačí VDASH??? :)
To je zas co?

Přidáno za 1 minuta 14 sekund:
Majkl1 píše: 01 zář 2025 13:53 No sláva!
Já si myslím, že každý by byl nasraný, kdyby x hodin a dní trávil instalací programu, který nefunguje. A já když se naseru, tak to klidně vyhodím a ještě předtím rozbiju počítač. Já mám jen jedny nervy.

Warcz

Příspěvek od Warcz »

Problém je v tom, že ten SW je určený pro Autorizák. Tz že k tomu nemůžou být jednoduché návody, protože se musí obcházet zabezpečení. Ja když nastupoval do práce tak jsme dělali pro BMW a bylo to podobné. měl jsem návody, měl jsem helpline a stejně to bylo třeba pul dne než jsme tu blbou čtečku na klíče rozjeli. Tak to prostě často v IT je, že člověk hledá a musí mít zkušenosti.

Tod2

Příspěvek od Tod2 »

e.w.i.n.g.1

Warcz píše: 01 zář 2025 14:09 Problém je v tom, že ten SW je určený pro Autorizák. Tz že k tomu nemůžou být jednoduché návody, protože se musí obcházet zabezpečení. Ja když nastupoval do práce tak jsme dělali pro BMW a bylo to podobné. měl jsem návody, měl jsem helpline a stejně to bylo třeba pul dne než jsme tu blbou čtečku na klíče rozjeli. Tak to prostě často v IT je, že člověk hledá a musí mít zkušenosti.
No já pracuji v počítačové firmě 21 let, ale instalují program ve VFP9 a instalaci znám nazpaměť za ty roky. A nic jiného dělat slozite nemusím. Maximálně nějaké knihovny zaregistroval, ocx nainstalovat, msxml a hotové! Toto tady tato VIDA je opravdu hrůza.

Přidáno za 1 minuta 31 sekund:
Tod2 píše: 01 zář 2025 14:12 VDASH
https://d5t5.com/article/vdash-volvo-diagnostic
Děkuji. Svítí mi tam srs airbag a chci se toho zbavit. Nefunguje tam pak nic na displeji kvůli tomuto.

Vapik
Vůz: Volvo XC90 V8 + LPG 2005

Příspěvek od Vapik »

Zrovna ten návod zde zmíněný je jeden z nejlepších dostupných pro instalaci VIDY někdy prostě nejde udělat návod pro každého.

e.w.i.n.g.1

Udělal jsem to přesně podle toho návodu. Navíc tam nikde není instalacka přímo Vida programu. Musel jsem spustit jinou co jsem dostal ke kabelu. Píše se tam z DVD spustit setup, ale DVD nemám. Ta adresa je bez lomitek na instalaci SQL serveru, atd. Stejně to po X pokusech a restarttech počítače nefunguje.

Přidáno za 1 minuta 58 sekund:
Vapik píše: 01 zář 2025 14:22 Zrovna ten návod zde zmíněný je jeden z nejlepších dostupných pro instalaci VIDY někdy prostě nejde udělat návod pro každého.
Nebo ten dotnetfx35 - klikk jsem na něho,spustil a nic. Pak zjistím,ze uz drive jsem ho mel v počítači..

Otvoriť (CESTA K IMG alebo DVD):InstallDVDVida_dvdheaderMain a nájsť súbor setup.exe, prvým kliknúť a Vlastnosti. - toto jsem nikde ve stažené složce s instalačním souborem nenašel.

raolsa
Moderátor
Vůz: Volvo V70 II 2.4i 135 kw
Participant x 1

Příspěvek od raolsa »

Na čtení a mazání chyb stačí ten Vdash. Ten se instaluje jednoduše.

e.w.i.n.g.1

Děkuji. Zkusím. A ta Vida je teda na co? Co navíc nabízí kromě toho VDashe?

Přidáno za 15 minut 15 sekund:
Zkusím ještě toť toto:
virtual-vida.jpg
Přidáno za 16 minut 2 sekundy:
Toto se mi spustilo:
VIDA.jpg
Kabel mám doma, tak to pak musím zkusit s vozidlem, jestli to pojede.
vida2.jpg
Přidáno za 27 minut 38 sekund:
A věděl by někdo, jak do toho Virtual BOXU dostat češtinu?
vida-language.jpg

Warcz

Příspěvek od Warcz »

Jestli si dobře pamatuju tak u virtualu musiš spravně nastavit, aby mohl šahat na kabel. Tz bych zkusil kabel doma s PC jestli se rozjede s virtualnem a když to zjedodušim bude si virtual přimo šahat na USB.

Tod2

Příspěvek od Tod2 »

Virtualbox má myslím češtinu v nastavení?

raolsa
Moderátor
Vůz: Volvo V70 II 2.4i 135 kw
Participant x 1

Příspěvek od raolsa »

Ve virtual boxu, respektive na windows v něm češtinu na nic nepotřebuješ. Vida stejně jede anglicky.

e.w.i.n.g.1

Jáj, škoda.

Přidáno za 19 minut :
Nezobrazuje se mi nikde kabel Dice. Jak tam dostanu ovladač? Myslel jsem,ze kdyz to zaplatím, tak tam všechno bude.
20250901_185556.jpg
20250901_185551.jpg

Vapik
Vůz: Volvo XC90 V8 + LPG 2005

Příspěvek od Vapik »

Ty brdo to je silné kafe.

Tod2

Příspěvek od Tod2 »

Hele, já si myslím, že když nezvládneš takové věci a navíc potřebuješ češtinu, že by ses do toho neměl pouštět. Nic ve zlém...

e.w.i.n.g.1

20250901_194944.jpg
Toz nejde to, neumíte nikdo poradit nebo to je tady kroužek programátorů a ajťáků?

Přidáno za 1 minuta 2 sekundy:
Tod2 píše: 01 zář 2025 19:04 Hele, já si myslím, že když nezvládneš takové věci a navíc potřebuješ češtinu, že by ses do toho neměl pouštět. Nic ve zlém...
Tak snad většina lidí ma radeji programy v češtině než v cizím jazyce. Pak to zbytečně zdržuje, překládat si to atd..

Přidáno za 16 minut 3 sekundy:
Co tam nainstalovat, aby ta krabička DICE fungovala? Jaký ovladač? Už dřív jsem instaloval různé ovladače např. TFDI kvůli jiným diagnostickým programům a fungovalo to - počítač poznal připojený kábl. Ale toto nic. Zkusiil jsem nějaký Dicesetup.exe, instalace proběhla za pár vteřin, ale stejně nic. Ani po restartu počítače.

Přidáno za 18 minut 38 sekund:
Asi jsem koupil špatnou krabičku. Kdyz strcim usb kabel do počítače, tak ani diody neblikaji. Asi budu muset kontaktovat prodejce, ze to nefunguje. Ale je to uz rok,tak nevim.

Přidáno za 41 minut 3 sekundy:
Nemyslím,ze by měli chybu v tom programu, který prodávají na Volvodiag.com. Podle me musí byt potažená ta krabička s kabelem Dice, když vůbec nesvítí ty diody. Jenže jak to teď vyřešit?když to přece strčím do počítače, tak by nějaká dioda na krabičce měla svítit.

Zpět na „Jak co opravit???“