Vapik píše: 22 kvě 2025 21:43
I vy detaileři, já se rozhodnu umýt auto a pak raději vyměním olej/kapalinu kde zrovna třeba
Tak musíš počkat až ti doroste pomocná síla pak dáč prckům kýbl, vodu, mikrovlákn a oni zvládnout předmytí úplně v pohodě, poučíš co nedělat a celkem to funguje.
No a za poslední rok leží leštička a vše potřebné v garáži, Miata smutně kouká na rozleštění a XC70 aspoň na umytí...
Tomas78: proti gustu.
_________________ MX-30 @ 145 eletrických poníku... než jim dojde šťáva... MX-5 1.6 81kW@ pokud z toho teče olej, znamená to, že to má olej... XC70 MY08 D5 AWD M/T@ 225 ořů v plné síle!
K prodeji (s bolestí u srdíčka) do dobrých rukou: V70XC MY00 2,4T AWD A/T@ Kde mám to křídlo?!
Fobie 1.2 HTP, 80tkm, po důchodci!
Teda chlapi kde berete tu energii na takový úkony?
Když se sejdou dvě události, t.j. prší a auto není zrovna v garáži, tak ho příroda umyje. Když se nesejdou, tak zůstane jak je.
Teď už je ho méně a méně, nicméně si snažím nějakej ten čas najít, protože to pro mě je i očista hlavy, prostě vypnu a umejvám auto, takovej relax. Pustím si hudbu, dám si pivko a nějakou dobu existuje jen auto a já.
_________________ MX-30 @ 145 eletrických poníku... než jim dojde šťáva... MX-5 1.6 81kW@ pokud z toho teče olej, znamená to, že to má olej... XC70 MY08 D5 AWD M/T@ 225 ořů v plné síle!
K prodeji (s bolestí u srdíčka) do dobrých rukou: V70XC MY00 2,4T AWD A/T@ Kde mám to křídlo?!
python.p píše: 23 kvě 2025 07:15Tak musíš počkat až ti doroste pomocná síla pak dáč prckům kýbl, vodu, mikrovlákn a oni zvládnout předmytí úplně v pohodě, poučíš co nedělat a celkem to funguje. ...
Tak to jsem zkusil jednou, ani v deseti letech nebyly schopný tu houbu neupustit a teorii dvou kýblů nepochopily vůbec. Kdyby se nedostaly na gympl, tak si myslim, že jsou retardovaný
Jediný, co jim můžu svěřit, je wapka, pokud pak budu moct auto vysušit, protože tak dlouho perou vodu do spár... fakt nechápu, skoro jako by to dělaly schválně, aby mi nemusely pomáhat.
Tak já teorii dvoukýblu vysvětlil a starší hlídá mladšího aby to dodržoval... a do věku kdy to budou dělat naschvál je ještě chvíle času.
Když jsem dotaz psal, tak jsem opravdu moc přehled neměl a netušil jsem, že zvlášť pro začátečníka je jedno auto práce na celý víkend
Na Allegru jsem teď objednal nějaký základní set chemie na dekontaminaci a leštění od firmy K2 a uvidíme, kam se s ní dostanu.
Docela mě zaujala myšlenka z Umyem videa, že keramika není mechanická ochrana, je to jen 0.5 um silný povlak pro snažší mytí.
Z toho mi plyne, že pokud nechci platit jak za lambo, tak důležité je hlavně pravidelné mytí a několikrát za rok vosk s dekontaminací. Prostě nadprůměrný výkon za minimum peněz a času.
Já zas teda musím doporučit keramiku, jestli jí máš kde a jak nanést. Mám na obou autech Gyeon Pure Evo (dá se nanést i venku, ale nesmí pršet ani padat rosa ) a umývám Gyeon Bathe+ a super. Tohle kombo fakt vodu odpuzuje, mám to tam rok a kapičky pěkně stékat
Tohle právě fakčí jak keramika, ale není potřeba to nějak extra opatrně aplikovat. Já doufám, že až budu mít chvíli tak, že se mi povede ručně odleštit ty šrámy z myčky, to mě sere...
Jednou za rok a jsem rád. Vydrží to tak půl roku no. Chtělo by to nečim občas přiživit.
FrantaB píše: 05 kvě 2025 22:27
Není zač
njn, když jsem s tímhle začínal (sakra to je let), tak hsparts byli garážovka v US známá pár cvokům, Meteor znalo pár profíků a pošahanců a čínská druhovýroba se kupovala na ebay podle šeptandového doporučení prodejce který ber z fabriky a ne z kontejneru i podle číňana fakt nepodařených zmetků za fabrikou
Takže mě to naučilo. Dneska je to až moc jednoduchý (no, není-je toho taková záplava že se v tom fakt blbě orientuje...)
Nemáte někdo typ na co nejužší dětskou sedačku na ISO fix? Prcci 110 a 115 cm a kolem 18kg.
Mít o 10 víc, řeším to už podsedákem, ale to ještě nemají.
Ja kdysi nasel nejuzsi 50.5 nebo 52.5 cm. Pak jsem si premeril, ze na sirku dvere-dvere mam 135 cm Tak jsem koupil nejbezpecnejsi, protoze planovane tri se tam stejne nemely sanci dostat.
_________________ V60 MY18 112kW man, V70I 1999 2.5TDI 103kW man
Čím oddělit od sebe střed turba a housing ve kterým je zapečený? Směs penetračního oleje a acetonu? problém je, že to do toho nejde moc namočit, musím to každou chvíli "namazat".
ms231 píše: 26 kvě 2025 20:57
Ja kdysi nasel nejuzsi 50.5 nebo 52.5 cm. Pak jsem si premeril, ze na sirku dvere-dvere mam 135 cm Tak jsem koupil nejbezpecnejsi, protoze planovane tri se tam stejne nemely sanci dostat.
Tak to asi dopanldne. Teď tam mám 2 Britaxi
https://www.besafe-cz.cz/autosedacky-do-12-let
Co tohle? Kdysi jsem viděl video, že se vešly i 3 vedle sebe do auta. Ale už si nejsem jist, ber to prosím s rezervou Já mám jednu a mohu porovnat se starším modelem - je to o dost užší. Bezpečnost myslím slušná, vcelku pohodlná, ale ta starší mi přišla lepší.
EDIT: dává se ještě kostka na bok jako pohlcovač bočního nárazu, ale nemusí se tam dát a ušetří to místa.
Urvanej píše: 24 kvě 2025 10:24
Děkuji ještě jednou, vrčí a jede jak šlak.
Přidáno za 5 minut 16 sekund:
Giew píše: 26 kvě 2025 22:44
Čím oddělit od sebe střed turba a housing ve kterým je zapečený? Směs penetračního oleje a acetonu? problém je, že to do toho nejde moc namočit, musím to každou chvíli "namazat".
Jedině namočit, hezky v uzavřené nádobě. Pokud natíráš, aceton se obratem odpaří a je tam úplně zbytečný.
Penetrační olej, solventní nafta, petrolej, aceton. Potopit celé, zadeklovat. Párkrát denně protřepat, nemíchat. Pokud je po ruce ultrazvuková pračka, tak na plný výkon v ní hned potom, co to namočíš-suché zapečené saze popraskají a tohle všechno (hlavně aceton) bude mít rychlejší a snazší práci.
Pokud saze změknou pod olejem a naftou, nebude to taková sláva, ale penetraci to rozhodně pomůže taky.
_________________ Volvo 945 D24TIC EGR Kat MY96; Holanďan s (587k) 640k na podvozku a (247k) 300k na motoru
Jestli jsi tedy nebyl přes den tak protože se choval jak hovado. Teda ve zkratce.