Nevím přesně kolik to nese, ale zvážil bych menší šroub, ale 10,9, tím nepoškodíš původní závit, kterej by se během operace mohl uvolnit...
At na to koukam, jak na to koukam, tak nemuzu prijit na to co znamena "debilně zobrazuje / Takhle odskočených",yebat píše: 23 dub 2025 20:57 Hele a když už jsme u toho, mám já něco spatně v mobilu, nebo proč se to cca poslední týden u některých příspěvků takhle debilně zobrazuje? Viz poslední příspěvek. Takhle odskočených je za poslední dobu víc...
Asi bych jel postupně vrtáky. Např. 4,5,6,8,10,11 a pak pokud jsi mimo osu, jde někdy ten zbytek vyklepnoutGiew píše: 23 dub 2025 23:52 A nějakej tip jak to dobře trefit/udržet kromě důlčíku máš? Chystal jsem se udělat si značku důlčíkem, pak asi 5mm vrták a pak předepsaný 12.5mm vrták, nakonec závitníky M14x1.5. Jsou nějaký fígle, co si hlídat?
Ano, tohle mi to taky dělá. Taky na mobilním firefoxu.
Jak psal Kuba, tak bych to vzal od menšího vrtáku k většímu. Nejlépe vzít třeba kobaltový vrtáky (třeba Dewalt) na ten pevnostní šroub, ty obyčejný HSS se rychle tupí, jen pozor jsou vcelku křehký.Giew píše: 23 dub 2025 23:52 A nějakej tip jak to dobře trefit/udržet kromě důlčíku máš? Chystal jsem se udělat si značku důlčíkem, pak asi 5mm vrták a pak předepsaný 12.5mm vrták, nakonec závitníky M14x1.5. Jsou nějaký fígle, co si hlídat?
raolsa píše: 23 dub 2025 21:13 Za mě odvrat a vyříznout nový závit.
Pokud to nepovolilo ani při navaření matky na zbytek šroubu, tak to nepovolí nic.
Při použití vytahováku si akorát zaděláš na další problémy.
Romulusw píše: 23 dub 2025 21:34 Teoreticky by se dal použít indukční ohřev, dokud tam něco čouhalo.
Ta věc se musí ohřát do červena, ochladit vodou a možná několikrát. Autogen nepřipadá v úvahu, jinak to shoří celé.
Odvrtat a vyříznout nový závit.
Urvanej píše: 24 dub 2025 00:07 Používám rýsovací jehlu a vingl s 45°. Tady bych asi jen tenkou fixou rýsoval čáry, až bych se trefil a pak důlčík, páč ten se ti v tej poloze stejně smekneA i když se trefíš přesně, tak pak vrtačku neudržíš kolmo... prostě to je blbý a chce to vofafrně a nespěchat aby ti pak vyšly díry na protikusech. Zvážil bych měděnou podložku, která požere případnou nepřesnost v kolmosti a tím ušetří šroub od lámání.
Nevím přesně kolik to nese, ale zvážil bych menší šroub, ale 10,9, tím nepoškodíš původní závit, kterej by se během operace mohl uvolnit...
Jakub Svoboda píše: 24 dub 2025 07:58 Asi bych jel postupně vrtáky. Např. 4,5,6,8,10,11 a pak pokud jsi mimo osu, jde někdy ten zbytek vyklepnout
Děkuji Vám za rady a zkušenosti, doobjednal jsem vrtáky, závitníky a šrouby a zkusím to vyvrtat a dát tam menší šroub, snad se to povedeTomas78 píše: 24 dub 2025 08:50 Jak psal Kuba, tak bych to vzal od menšího vrtáku k většímu. Nejlépe vzít třeba kobaltový vrtáky (třeba Dewalt) na ten pevnostní šroub, ty obyčejný HSS se rychle tupí, jen pozor jsou vcelku křehký.
Tak po proplachu asi ok, ale je to syntetika, kterou rozhodně výrobce v době vzniku Devítky nepředepisoval.Giew píše: 26 dub 2025 23:34 Popovice u Postupic mám doma SSF od Ravenolu. Nevím, zda je kompatibilní.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé