Urvanej píše: 14 dub 2025 19:58
yebat: Standardní o-kružky jsou z NBR. Ty lepčí jsou FKP (FPM, viton), který vydrží téměř cokoliv, nebo EPDM, který zase vydrží specificky některý věci, který FKM neumí. V zásadě, pokud jde o olej nebo paliva, tak FKM je jistota. Jen ten o-kroužek nestojí korunu, ale 10, což tě uplně asi netrápí.
Zelený se specificky používají v klimatizacích kvůli olejům, který jsou na gumu hodně nepříjemný, je to nějakej vodíkem sycenej nitril kaučuku, ale už si to nepamatuju, půjde to vygooglit.
To, že o-kroužek nakyne problém nebejvá, horší je, když ho to vytvrdí a on pak praskne.
Každopádně chvíli vydrží každej cokoliv
vyřešno, stavil jsem se u kámoše a ten mi dal nějakej z klimy. ale díky, snad budu dál řešit takovýhle "opravy" já už s tím najel 55tkm a zatím to bylo pár podobných drobností a spotřebák. (kupováno při 95tkm)
_________________ je: Hyundai I40 1,7 CRDI 100kW, OI 1,9tdi 81kW, Fabia III 1,4 66kW, MGB 1,8 1974
ex: V40 1,9Di 85kW, GSF 600 N 57kW, Renault Chamade 1,8i 54kW, Opel astra F 1,6i 55kW, 307 1,6hdi 66kW
Krásný kousek, vypadá jak kdyby vyjel z továrny. Museli si fakt máknout. Odkaz na článek popisující víc ohledně Mercedesu (nález, zkoumání pravosti...) je pod fotkami.
_________________ MX-30 @ 145 eletrických poníku... než jim dojde šťáva... MX-5 1.6 81kW@ pokud z toho teče olej, znamená to, že to má olej... XC70 MY08 D5 AWD M/T@ 225 ořů v plné síle!
K prodeji (s bolestí u srdíčka) do dobrých rukou: V70XC MY00 2,4T AWD A/T@ Kde mám to křídlo?!
Fobie 1.2 HTP, 80tkm, po důchodci!
_________________ MX-30 @ 145 eletrických poníku... než jim dojde šťáva... MX-5 1.6 81kW@ pokud z toho teče olej, znamená to, že to má olej... XC70 MY08 D5 AWD M/T@ 225 ořů v plné síle!
K prodeji (s bolestí u srdíčka) do dobrých rukou: V70XC MY00 2,4T AWD A/T@ Kde mám to křídlo?!
Fobie 1.2 HTP, 80tkm, po důchodci!
V autě mám takový divný zápach, sice ho přímo z výdechů necítím, ale rád bych udělal nějaké důkladné čištění, abych celou vzduchotechniku mohl vyloučit.
Výměna filtru je jasná + ozón, jde mi o to, zda mohu nějak jednoduše zkontrolovat zda všechny odtoky vlhkosti jsou průchozí, nikde nejsou bakterie.. a zda máte někdo zkušenost s čištěním savem apod.
Zkoušel jsem i takový ten sprej co se vypustí s recirkulací, ale ten spíše pár dní smrdí, ale nic dalšího neudělá.
Dotaz, jak na automatu poznam, ze prkluzuji lamely? Jde to nejak za jizdy odlisit od zamykani menice? Jak moc velky je to problem a da se s tim neco rozumnyho delat, krome skrine ven a komplet repasu? dik
Pánové, naše myčka AEG F56322W0 poslední dobou skoro nešla spustit. Pořád problikával displej, když už se spustilo mytí, občas displej zhasnul (přitom myla dál), ale neskončila. Nepomohl ani reset přes dvojstisk tlačítek.
Myslel jsem, že je třeba nalomený kabel ve dveřích, kvůli kterému problikával displej. Ale pak jsem vypozoroval, že když nechám shozený jistič a zapnu ho jen před spuštěním, všechno je v pořádku. Nic nebliká, myčka dojede do konce bez problémů.
Napadá Vás prosím, po čem jít, když je to závislé na napájení (dovedu si představit třeba kondík v napájecí desce)?