udělejte si 5minut a proveďte si ve svém zájmu kontrolu, jak máte evidované odpracované roky pro nárok na odchod do důchodu. Otevřete si tohle, přihlašte se do toho bankovní identitou, nebo identitou občana a zkontrolujte si, zda nemáte náhodou (zcela dole - kliknete náhled tisku a vyjede sesumírovaná tabulka s výčtem chybějících dní/měsíců/let)
https://eportal.cssz.cz/web/portal/-/sluzby/prehled-dob-duchodoveho-pojisteni
Poslala mi to kamarádka, která objevila, že jí tam chybí 10let (má 39let věk) a to celá střední škola, vysoká škola, mateřská a pár let co dělala na ičo.
Manželce tam chybí cca 5let - střední škola + něco navíc
Mě chybí jen asi 15dní = neřeším a vím přesně proč mi chybí. Ale to, že těm holkám chybí roky za školu je pro mě úplně alarmující státní bordel. Nicméně je to lepší případ, než by vám chyběly roky práce z nějaké dnes již neexistující firmy.
Povinná je jen základní škola, tzn. od 15let věku musíte být buď v práci, na pracáku, nebo ve škole. Když toto v tom státním bordelu chybí, máte pak problém. Vše se to dá dohnat, pokud máte alespoň smlouvu, výplatní pásku, nebo něco, ale radím každému řešit to okamžitě a bez prodlení
Hodně štěstí a pokud narazíte na nějaký bizarní výsledek, dejte to sem, žádný citlivý data to nejsou