Mám jí jako hlavní auto 5 let, v průměru jsem najel cca 35 tis. km za rok. Taky jsem přesedlal z dvojkové oktávky. Jsem s ní plně spokojený, naprosto mi vyhovuje a rád se do ní vracím i z moderních aut. Stačí dodělat BT a pořádný držák na telefon s Brodit základnou a dá se pak používat bez větších ústupků jako moderní auto (s bonusem, že není potřeba před odjezdem vypínat stop start, line asist, upozornění překročení rychlosti atd.

). Jen teda největší nevýhoda je aerodynamický hluk ve vyšších rychlostech na dálnici (možná trochu lepší než u O2, srovnatelný s O3), ale dá se příjemně přehlušit, pokud má vůz premium audio

A pak taky horší rejd.
Ale upřímně, dnes už bych si to jako hlavní auto nepořizoval. Situace se od roku 2019 (kdy jsem jí kupoval) dost změnila - tehdy šlo ještě koupit většinu náhradních dílů originál Volvo a nestály ani moc peněz + velká nabídka v druhovýrobě + šlo koupit dost věcí z vrakáče v dobrém stavu. Dnes už v originále jde koupit jen nejčastější spotřebák a stojí 3x tolik, druhovýroba taky prořídla, auta na vrakáči jsou utýrané kusy, ze kterých nejde použít nic. Navíc koupit slušné auto, které není doježděné na kaši, je čím dál víc o štěstí. Má to už svoje roky. Ale jestli je P3 lepší volba, to nedokážu říct, v mých očí už je taky dost stará a za chvíli na tom bude s P2 na stejno.
Ale když už, osobně bych zkoušel najít co nejzachovalejší před-FL model, nejlépe FWD manuál, na motorizaci bych řekl, že skoro nezáleží (buď 2.4D/D5 bez DPF nebo jakýkoliv benzín + LPG), nejlépe nějaký málo jetý, garážovaný, po 1./2. majiteli

občas se stane zázrak a podobné auto vyplave, za posledních pár let podobná auta byla nabízena i tady na fóru.