Android Torque OBD - Teplota oleja Auutomatu

jak si doma vyladit motor apod.
  • Autor
  • Zpráva
python.p
Offline
Uživatelský avatar
Příspěvky: 2651
Registrován: 20 kvě 2017 19:33
Bydliště: Blansko
Vůz: XC70

Re: Android Torque OBD - Teplota oleja Auutomatu

Příspěvek od python.p »

Je tam UART a na drátovým je konkrétně CH340 převodník.

Je to krám od číňana za pár doláčů. Je to přes BT spojený s rPi Zero kde běží RaspBian, na kterým je nainstalovanej Python (jako já ne :D ) + NodeRed (pro různý ladění) + bluetoothctl + OBD knihovny.

Ohledně zástavby, tak daleko nejsem, ale chtěl bych na ten ELM nabastlit ESP8266 a pak se na to půjde přes WiFi připojit a zobrazovat data v HTML. Nebo se to připojí k displeji přes to WiFi...

Osobně to chci pak vést po kabelu, protože kabel je kabel, ale kámoš se kterým to bastlíme je zastánce bez drátových technologii. :D


/// jsem pomalej a Zajsoft rychlejší.
_________________
XC70 MY08 D5 AWD M/T @225 ořů v plné síle!

Zajsoft
Offline
Uživatelský avatar
Administrátor
Příspěvky: 1685
Registrován: 08 pro 2013 18:35
Bydliště: Východní Čechy
Vůz: S80 T6,S80 V8,V70II R,C70 2.4T,244 D24
Bydliště: Bydliště

Re: Android Torque OBD - Teplota oleja Auutomatu

Příspěvek od Zajsoft »

python.p píše:Je tam UART a na drátovým je konkrétně CH340.

Je to krám od číňana za pár doláčů. Je to přes BT spojený s rPi Zero kde běží RaspBian, na kterým je nainstalovanej Python (jako já ne :D ) + NodeRed (pro různý ladění) + bluetoothctl + OBD knihovny.

Ohledně zástavby, tak daleko nejsem, ale chtěl bych na ten ELM nabastlit ESP8266 a pak se na to půjde přes WiFi připojit a zobrazovat data v HTML. Nebo se to připojí k displeji přes to WiFi...

Osobně to chci pak vést po kabelu, protože kabel je kabel, ale kámoš se kterým to bastlíme je zastánce bez drátových technologii. :D


/// jsem pomalej a Zajsoft rychlejší.
Jako bezdrat je pekna vec, ale presne, drat je drat... Staci, ze treba T6 je super GPS rusicka...
Proste za me osobne, kazdej kdo jede bezdratem neco co je stabilne namontovany a muze bez problemu pouzit drat, ale udela to bezdratove, jen proto, ze je to Cool, nesvepravnej... ;)

/// z toho si nic nedelej, ja sem akcelerovana brzda, celej vikend leje, takze nemuzu delat na V8, tak sedim u PC... A jelikoz je mi blbe, tak ani nepracuju a sjizdim Jessica Jones :D
_________________
Je: S80 2.8 T6 '99, Stage 2 - 320k/425Nm, AT, LPG | S80 II V8 '07, cca 320k, AT, AWD, LPG | V70R '04, 360k, AT | C70 2.4T Convertible '04, 240k/350Nm, MT, Heico | BLÚ 244 D24, M47, 58kW, '90, MT
Na prodej: Opel Tigra C20LET(Calibra) 280k/350Nm(odhad) '97, MT
V rodinné stáji: S60 2.5T '03, AT, LPG | S80 II 3.2 MY08, AT | Origo Volvo diagnostika skladem ;-)
Bylo: Trabant 601; Škoda 120L LPG '88; 2x Chrysler Daytona 2.2 Turbo '88 (US); Hyundai Sonata AT 2.4 '01; MB 124 230TE '88 AT LPG; Audi V8 3.6 '93; 2x Opel Omega MV6 '96 AT; Fiat 125p LPG; Nissan 300ZX '88; Chevrolet Lumina APV 3.8 '92 AT (US); Renault 25 Baccara 2.9 V6 AT LPG; BMW 320i (E36) '96; Volvo V70 II, MY01, 2.4T, AT, LPG

Warcz
Offline
Uživatelský avatar
Člen VK
Příspěvky: 2632
Registrován: 26 zář 2018 19:44
Bydliště: Brno
Vůz: V70 II 2,5T AWD AT

Re: Android Torque OBD - Teplota oleja Auutomatu

Příspěvek od Warcz »

Tak to já jsem na tom úplně stejně, protože mi při nakládání do te nekonečné rakve ruplo v zádech, takže taky sedím u PC a cuká mě něco dělat.

V čem bude lepší to ESP, než Zero ? Ja s těmi ESP moc spokojený nejsem. Jsou hodně levné, ale stabilita někdy pokulhává. Teď mi třeba jedno přestalo po roce fungovat. Mělo za úkol blokovat klimatizaci v práci aby nešla pustit při nízké teplotě.
_________________
Volvo V70 2,5T 154kW 2007 AT AWD, Spotřeba 12l/100km (Galerie)
Bylo: Polo 1,9SDI 47kW 2003 140000km, Spotřeba 4,71l/100km

peter cz
Offline
Uživatelský avatar
Sponzor fóra
Příspěvky: 1729
Registrován: 15 led 2009 15:12
Bydliště: Klatovy
Vůz: 850R; 760GLE; 940T

Re: Android Torque OBD - Teplota oleja Auutomatu

Příspěvek od peter cz »

Něco takovýho jsem teď zahlídnul jako novinku od Volvotechu.
_________________
´96 850 R, B5234T5, AW50-42LE, Elotec E85 | ´89 760 GLE, D24TIC, ZF4HP22 Obrázek | ´97 940 Turbo, B230FK, M90, Vialle LPi Obrázek
Volvo diagnostika k dispozici.

python.p
Offline
Uživatelský avatar
Příspěvky: 2651
Registrován: 20 kvě 2017 19:33
Bydliště: Blansko
Vůz: XC70

Re: Android Torque OBD - Teplota oleja Auutomatu

Příspěvek od python.p »

Jop je to možný, teď na to koukám. :)
_________________
XC70 MY08 D5 AWD M/T @225 ořů v plné síle!

Borys
Offline
Příspěvky: 177
Registrován: 07 črc 2015 17:44
Bydliště: Uherský Brod
Vůz: XC 90, D5, 2007

Re: Android Torque OBD - Teplota oleja Auutomatu

Příspěvek od Borys »

Car scanner pro. XC60 D4 r.v. 2014
ObrázekObrázek
_________________
2007-XC90-D5-136KW-volvocesky-STAGE 2

python.p
Offline
Uživatelský avatar
Příspěvky: 2651
Registrován: 20 kvě 2017 19:33
Bydliště: Blansko
Vůz: XC70

Re: Android Torque OBD - Teplota oleja Auutomatu

Příspěvek od python.p »

Jop, o tom vím už dlouho. Ale chci to udělat jako autonomní systém.
_________________
XC70 MY08 D5 AWD M/T @225 ořů v plné síle!

mirekcafa
Offline
Příspěvky: 289
Registrován: 15 dub 2014 08:33
Bydliště: u Svitav
Vůz: S60 D5 120KW r.v2004 automat

Re: Android Torque OBD - Teplota oleja Auutomatu

Příspěvek od mirekcafa »

Borys píše:Car scanner pro. XC60 D4 r.v. 2014
ObrázekObrázek
Mám tu aplikaci také ale za boha mi to neukáže teplotu oleje v automatu což bych po přidání chladiče chtěl. S60 D5 rv 2004

nemáš nějakou radu?

libor_m
Offline
Uživatelský avatar
Příspěvky: 354
Registrován: 20 črc 2010 21:08
Bydliště: Praha
Vůz: XC70 D5 136kW MY06

Re: Android Torque OBD - Teplota oleja Auutomatu

Příspěvek od libor_m »

Buď v klidu, na mé XC70 D5 2006 také ne.

python.p
Offline
Uživatelský avatar
Příspěvky: 2651
Registrován: 20 kvě 2017 19:33
Bydliště: Blansko
Vůz: XC70

Re: Android Torque OBD - Teplota oleja Auutomatu

Příspěvek od python.p »

Na mé XC70 D5 MY08 umím vyčíst teplotu vody :P Dělám na oleji a DPF.

Jde o to jak to nastavuješ, ale mělo by to být 01 05 (01 - ukaž aktuální data a 05 je číslo PIDu pro teplotu), ale nevím jak se to nastavuje v tom Torque. 8)

Borys: Nemohl bys mi prosím poslat PIDy na které se ta APP dotazuje? Díky
_________________
XC70 MY08 D5 AWD M/T @225 ořů v plné síle!

Borys
Offline
Příspěvky: 177
Registrován: 07 črc 2015 17:44
Bydliště: Uherský Brod
Vůz: XC 90, D5, 2007

Re: Android Torque OBD - Teplota oleja Auutomatu

Příspěvek od Borys »

Ty pidy nevím kde najit v car scanner pro app. Tady u xc60 2014 to funguje perfektně s nastavenym profilem Volvo 2010+. Na stare XC90 jsem s tim laboroval a hledal ruzne pidy na internetu.
_________________
2007-XC90-D5-136KW-volvocesky-STAGE 2

Borys
Offline
Příspěvky: 177
Registrován: 07 črc 2015 17:44
Bydliště: Uherský Brod
Vůz: XC 90, D5, 2007

Re: Android Torque OBD - Teplota oleja Auutomatu

Příspěvek od Borys »

Tady jsem nasel neco ze stareho torque. Obrázek
_________________
2007-XC90-D5-136KW-volvocesky-STAGE 2

python.p
Offline
Uživatelský avatar
Příspěvky: 2651
Registrován: 20 kvě 2017 19:33
Bydliště: Blansko
Vůz: XC70

Re: Android Torque OBD - Teplota oleja Auutomatu

Příspěvek od python.p »

To je přesně ono, děkuji moc.
_________________
XC70 MY08 D5 AWD M/T @225 ořů v plné síle!

libor_m
Offline
Uživatelský avatar
Příspěvky: 354
Registrován: 20 črc 2010 21:08
Bydliště: Praha
Vůz: XC70 D5 136kW MY06

Re: Android Torque OBD - Teplota oleja Auutomatu

Příspěvek od libor_m »

Tohle mi nejde. Myslím, že z mého auta to asi vyčíst nepůjde

mirekcafa
Offline
Příspěvky: 289
Registrován: 15 dub 2014 08:33
Bydliště: u Svitav
Vůz: S60 D5 120KW r.v2004 automat

Re: Android Torque OBD - Teplota oleja Auutomatu

Příspěvek od mirekcafa »

libor_m píše:Tohle mi nejde. Myslím, že z mého auta to asi vyčíst nepůjde
taky mi to nejde, ukazuje mi to stále -1 C pak jsem něco tam upravil (myslím že jsem odmázl tu koncovku /10) a ukazovalo to 39C ale zase stále. Řekl bych že se to spojí jednou při nastartování a pak už to nové info nenatáhne. Aby se tam něco ukázalo je nutné dát klíček do pol 2 , připojit Torque a pak nastartovat. V té chvíli naskočí těch 39C. Jinak jsem zkoušel aplikaci CarBit a ta při čtení chyb najde chybu na klimošce (nemám ji naplněnou)

libor_m
Offline
Uživatelský avatar
Příspěvky: 354
Registrován: 20 črc 2010 21:08
Bydliště: Praha
Vůz: XC70 D5 136kW MY06

Re: Android Torque OBD - Teplota oleja Auutomatu

Příspěvek od libor_m »

Tak to mně nenačte vůbec nic

mirekcafa
Offline
Příspěvky: 289
Registrován: 15 dub 2014 08:33
Bydliště: u Svitav
Vůz: S60 D5 120KW r.v2004 automat

Re: Android Torque OBD - Teplota oleja Auutomatu

Příspěvek od mirekcafa »

Zkuste:
PID 0105
long name: Trans AT
Short name :Trans
Minimum value 0.0
Max value: 200.0
scale x1
unit C
Equation A-40
OBD header TMC

asi to kopíruje teplotu chladiva

mirekcafa
Offline
Příspěvky: 289
Registrován: 15 dub 2014 08:33
Bydliště: u Svitav
Vůz: S60 D5 120KW r.v2004 automat

Re: Android Torque OBD - Teplota oleja Auutomatu

Příspěvek od mirekcafa »

libor_m píše:Tak to mně nenačte vůbec nic
mě to funguje v pohodě......jen ta teplota převodovky mě s*re :)
a zase jste mně dostali....už ten pid hledám druhej den.... :)

Zpět na „Jak co vyladit???“