majty - 2004 S60 2.3 T5 -> Projekt "FakeR"

Prostor pro Vaše auta
Pravidla fóra
V této sekci se můžete pochlubit ostatním uživatelům se svým miláčkem.
Každý, kdo bude chtít, si založí vlastní topik se srozumitelným názvem.
Co napíšete dál, už záleží jen na vás. Pamatujte, že to je galerie, tzn. fotky jsou žádoucí.
Čím víc informací zveřejníte, tím lépe. Je možné požádat o případnou úpravu, pokud by se diskuse rozjela jiným směrem.
  • Autor
  • Zpráva
majty
Vůz: eRko :)

Příspěvek od majty »

Predchozi majitele:
T6R
Pep - https://forum.volvoklub.cz/viewtopic.php?t=69854
Beza - https://forum.volvoklub.cz/viewtopic.php?t=76346

Je to preface cerna S60 2.3 T5 po Pepovi a pote Beza, koupil jsem ji kolem Vanoc a mela uz spoustu R veci a vychytavek :

- R predni naraznik
- R brzdy
- R volant
- R kryty motoru
- R kryt budiku
- R zadni spoiler na viku kufru
- BSR catback a 3" Downpipe od Kishmicka
- Xenony
- Zadni facelift lampy
- IPD stabiky
- komplet zlute repro se zesikem
- k autu jsem dostal uplne novou DO88 trubku sani pro T5

Auto po koupi melo vicemena 3 akutni problemy:

1) KO jezek k ventilatoru topeni - to jsem vyresil vymenou za novy.
2) Chladici kapalina - Vypadalo to jako kdyby se do toho nekdo vyblinkal :-) - vyreseno dukladnym proplachem a origo volvo kapalinou
kapalina.jpg
3) Neco bouchalo na predni naprave - tohle me trochu potrapilo, puvodne to vypadalo na cep ramene, ale nakonec to bylo KO polyuretan ulozeni predniho IPD Stabiku - Na strankach IPD jde koupit nahradni, ale s postou a clem to vychazi na nesmysl. Nakonec jsem to risknul a koupil to na skandixu co nabizeji jako nahradu a pasuje to perfektne. Trochu jsem to vylepsil o maznicku, tak aby se to dalo obcas "domaznout" :D
maznicky.jpg
Jinak na to ze to ma najeto 330 tis tak zadny velky problem, komprese jsem meril jeste pred koupi, Nivomaty vzadu jsou suche, automat radi dobre a od posledniho majitele jsem "dostal" jeste jeden repasovany do zasoby ktery kupoval od mistra Patocky

Jelikoz tam je uz spousta R veci (a jelikoz jsem pacient) tak jsem si rekl, ze by nebylo od veci dodelat i motorovy prostor. na Ebay jsem koupil s60r airbox, zelene vstriky jsem tu mel komplet nove, K24 tu mam asi tri kousky... A jeste jsem koupil s60r vahu.
V polsku na olx.pl jsem narazil na 2004 S60R budiky za dobrou cenu, tak jsem to risknul a koupil - pote jsem je poslal Mirkovi, ktery mi je zrepasoval a sparoval s autem.
Na aute jsou R brzdy a tim padem byl problem s kolama - Pep nechal pracne zapisovat 15mm podlozky - ale ja podlozky nemuzu na aute mit... takze jsem sehnal 17" Pegasusy, ktere jsou momentalne u Flachworkse na repasi.

No a pak jsem se pustil do takove "mensi" udrzby s tim, ze motorovy prostor bude vypadat jako u eRka a spoustu dalsich veci:

- komplet predelane PCV na 19mm hadici s OCT
- facelift nadobka na servo a proplach serva
- nadobka na chladici kapalinu
- novy termostat
- Cidla klepani
- EVAP ventil
- podtlak pumpa, ventil a komplet hadicky k posilovaci
- podtlak hadice k TCV a CBV
- S60R Airbox a samodomo vyroba saci trubky k turbu - pouzil jsem tu DO88 jen jsem ji nahore urizl a napojil silikonove kolenko
- facelift ramena steracu
- Vymena vnitrnich + vnejsich tycek rizeni, prachovky
- silentbloky rozperne tyce, gumove listy u torpeda, cidlo kvality vzduchu
- Vymena vsemoznych husich krku a ucesani kabelaze, tesneni a buhvi ceho vseho :D

Vypadalo to nejak takto:
pred.jpg

A vysledek:
vysledek.jpg

zde jeste par dalsich foto z prubehu udrzby:
1PCV_PRED.jpg
2PCV.jpg
3PCV2.jpg
4PCV1.jpg
5humus_pred1.jpg
6humus_pred.jpg
7humus_po.jpg
8ednotky_pred.jpg
9jednotky_po.jpg
10sani_pred.jpg
11sani_vysledek.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) majty dne 24 kvě 2026 20:13, celkem upraveno 1 x.

majty
Vůz: eRko :)

Příspěvek od majty »

nakup2.jpg
nakup1.jpg
12pumpa.jpg
13filtr.jpg
14kabelaz1.jpg
15kabelaz.jpg
15saci_trubka.jpg
16OCT1.jpg
17OCT.jpg
18vstriky.jpg
budiky.jpg
flachowrks.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Pep
Sponzor fóra
Vůz: Korejský toustovač

Příspěvek od Pep »

Wow! Je vidět že je o auto dobře postaráno. :good:

Výměna servo nádržky za facelift verzi ušetří spoustu nervů, protože ty předfaceliftové furt jenom tečou a už tehdá jsem ji nechával měnit a přemýšlel o výměně za facelift verzi. Jestli si dobře pamatuju, tak u facelift verze je jinak řešený přívod nebo vratka, teď z hlavy nevím, a jedna z těch hadic se musí měnit.

Od koho bude SW, když upgraduješ na zelený vstřiky a K24?

Btw je na autě externí chladič automatu z XC90? Měl jsme jej koupený, ale na instalaci již nedošlo a auto jsem společně s chladičem prodal. Tak ani nevím, jestli se nakonec dostalo na jeho instalaci či nikoliv.

Obrázek S60 T5 MY2004
Obrázek S60 T6 AWD MY2011 Polestar Engineered Optimisation

Zpět na „Galerie uživatelů“