T6R
Pep - https://forum.volvoklub.cz/viewtopic.php?t=69854
Beza - https://forum.volvoklub.cz/viewtopic.php?t=76346
Je to preface cerna S60 2.3 T5 po Pepovi a pote Beza, koupil jsem ji kolem Vanoc a mela uz spoustu R veci a vychytavek :
- R predni naraznik
- R brzdy
- R volant
- R kryty motoru
- R kryt budiku
- R zadni spoiler na viku kufru
- BSR catback a 3" Downpipe od Kishmicka
- Xenony
- Zadni facelift lampy
- IPD stabiky
- komplet zlute repro se zesikem
- k autu jsem dostal uplne novou DO88 trubku sani pro T5
Auto po koupi melo vicemena 3 akutni problemy:
1) KO jezek k ventilatoru topeni - to jsem vyresil vymenou za novy.
2) Chladici kapalina - Vypadalo to jako kdyby se do toho nekdo vyblinkal
Jinak na to ze to ma najeto 330 tis tak zadny velky problem, komprese jsem meril jeste pred koupi, Nivomaty vzadu jsou suche, automat radi dobre a od posledniho majitele jsem "dostal" jeste jeden repasovany do zasoby ktery kupoval od mistra Patocky
Jelikoz tam je uz spousta R veci (a jelikoz jsem pacient) tak jsem si rekl, ze by nebylo od veci dodelat i motorovy prostor. na Ebay jsem koupil s60r airbox, zelene vstriky jsem tu mel komplet nove, K24 tu mam asi tri kousky... A jeste jsem koupil s60r vahu.
V polsku na olx.pl jsem narazil na 2004 S60R budiky za dobrou cenu, tak jsem to risknul a koupil - pote jsem je poslal Mirkovi, ktery mi je zrepasoval a sparoval s autem.
Na aute jsou R brzdy a tim padem byl problem s kolama - Pep nechal pracne zapisovat 15mm podlozky - ale ja podlozky nemuzu na aute mit... takze jsem sehnal 17" Pegasusy, ktere jsou momentalne u Flachworkse na repasi.
No a pak jsem se pustil do takove "mensi" udrzby s tim, ze motorovy prostor bude vypadat jako u eRka a spoustu dalsich veci:
- komplet predelane PCV na 19mm hadici s OCT
- facelift nadobka na servo a proplach serva
- nadobka na chladici kapalinu
- novy termostat
- Cidla klepani
- EVAP ventil
- podtlak pumpa, ventil a komplet hadicky k posilovaci
- podtlak hadice k TCV a CBV
- S60R Airbox a samodomo vyroba saci trubky k turbu - pouzil jsem tu DO88 jen jsem ji nahore urizl a napojil silikonove kolenko
- facelift ramena steracu
- Vymena vnitrnich + vnejsich tycek rizeni, prachovky
- silentbloky rozperne tyce, gumove listy u torpeda, cidlo kvality vzduchu
- Vymena vsemoznych husich krku a ucesani kabelaze, tesneni a buhvi ceho vseho
Vypadalo to nejak takto:
A vysledek:
zde jeste par dalsich foto z prubehu udrzby: