Zdravím,
vlastním Volvo V60 D3 2012 120 kW.
Už dlhšie sa zamýšlam nad tým že by som dal softwarovo vypnúť EGR + záslepka. Dôvod je jeho postupné upchávanie a stým spojené problémy a nie zrovna veľké nadšenie z nutnosti pravidelného čistenia, prípadne z celkovej výmeny a taktiež to že mi tento systém príde skôr pre auto škodlivý ako užitočný.
Našiel som si na toto jednoho chalana z okolia ktorý je aj dealerom D5T5 a uvedený priamo na ich stránke ciže s týmito vecami má skúsenosti a vedel by mi to spraviť.
Avšak otázka je (resp. otázky)
-je to z dlhodobého hladiska pre auto dobré alebo zlé? - dočítal som sa na internete dosť protichodné názory napríklad že v prípade deaktivácie to "nešpiní" motor ale naopak zase sa vraj zvyšuje teplota a tým sa zvyšuje opotrebenie jednotlivých častí motora
-má to nejaký vplyv na TK/EK? - opäť dočítal som sa protichodné informácie že by nemuselo cez EK prejsť alebo naopak že pri odpojení EGR sú emisie nižšie
-sú možné nejaké právne následky/pokuty pri takejto úprave? - dočítal som sa že nemali by byť kedže takto detailná kontrola sa bežne nevykonáva a nemali by to ani na STK vidieť ale napríklad vraj pri nehode by sa na to určite prišlo čítaním riadiacej jednotky kde by bolo vidno že to bolo vypnuté a mohlo by to mať vraj vplyv napríklad na plnenie poistky resp. jej nevyplatenie
Budem rád za každý poznatok/radu ak sa nájde niekto kto už má s týmto skúsenosť.
EGR off - skusenosti - ísť do toho alebo nie?
- Autor
- Zpráva
-
- Vůz: Volvo V60 D3 120kw 2012