Volvo S90, '97, 3.0, automat

Prodej vozidel
Pravidla fóra
PRODEJ AUTA
1 - Nadpis topiku – soukromý prodej příklad: „Pro: C70, 2,3 T5, 177 kW, manuál, 1999, 69 000 Kč“
2 - Text inzerátu (pouze soukromý prodej)
a) typ
b) motorizace – nejlépe přímo konkrétní označení motoru (např B5234T3)
c) výkon (kW nebo HP, nejlépe obojí)
d) rok výroby (případně datum uvedení do provozu – pokud se liší, nebo modelový rok)
e) najeté km (zdůraznit, zda se jedná o tachometrové nebo skutečné, ověřené)
f) výbava vozidla (pokud možno co nejpodrobněji)
g) servisní knížka (ano/ne/ano, ale vedená pouze do...)
h) historie vozu (bourané/nebourané, servisováno kde, kolikátý majitel, provedené opravy, koupeno kde/dovezeno odkud)
i) současný stav a předpokládané investice (kdy se mají dělat rozvody, stav brzd, spojky, olej v automatu), zmínit vylepšení, modifikace a jiné
j) pneu (jsou v TP, rozměry/výrobce/mm, letní/zimní/oboje, plechy/alu(typ))
3 - foto co nejvíc nahrát sem nebo odkaz na ně – nutné! (exteriér, interiér, motor)
4 - cena, nutné! inzeráty bez ceny (cena dohodou, nejvyšší nabídce apod.) mohou být bez upozornění smazány!!!
5 - kde je auto k vidění (pokud je místo odlišné od bydliště v profilu) !!!
6 - ekodaň, je zaplacena či ne, nebo se netýká, (zápis ve velkém techničáku, TP), v případě nezaplacení normu opsat z TP (řádek V.9).
7- kontakt! Uveďte ideálně telefon, je to nejrychlejší způsob jednání.
8- v případě, že dojde k prodeji, napíše prodávající poslední příspěvek "PRODÁNO". Vyhnete se zbytečným dotazům k dávno prodaným vozidlům a zájemcům o koupi ušetří čtení, psaní, volání. NEMAZAT text inzerátu!
  • Autor
  • Zpráva
JendaSL
Člen VK
Vůz: je toho víc

Příspěvek od JendaSL »

Nastal čas poslat devítku do lepších rukou než jsou ty moje. Auto u mě vůbec nejezdí a zároveň nejsem tak manualně zručný, abych si udělal cokoliv víc, než je běžný servis.

Je to S90 my ´97, první registrace 1997, VIN YV1964956V1117136
Motor B6304S, automat, 150kW,když to bylo nový 😉
Najeto lehce přes 300k
Technická nová, platnost do 20.1.2028

Auto je ve stavu startuje, jezdí, troubí a hudba hraje. Většina místních devítky zná, tak nějak asi tušíte jak to jezdí. Pohodlná devadesátková limuzína se zadním náhonem na spíš pohodlné delší přesuny, kde oceníte styl auta. Na závodění ani velké blbnutí to není, protože ten automat to spolehlivě zabíjí a zároveň ta atmosféra není žádný trhač asfaltu.
Spíš vypíšu co je špatně, aby bylo hned jasné, co by případného zájemce čekalo. Nejsem žádný technik, takže jde o moje pozorování, které se může nebo nemusí zakládat na skutečném stavu.

Začněme u kosmetiky. Díky pár šikulům na veřejných parkovištích a dokonce i neveřejných, kde jim moje auto asi vadilo v cestě, je na autě pár škrábanců, kde nejzásadnější je zadní lem u blatníku, kde to někdo vzal natolik poctivě, že to už rezne a chce to řešit(viz foto)
Další větší je na předním nárazníku, ale to je jen plast a tím pádem to není nic rizikového.

A teď mechanika. Dle vyjádření kluků v AV dílech a zároveň dle poznatků za jízdy už je trochu načatý kardan a bude ho potřeba časem řešit. Teď ale stále funguje jsou jen znát vibrace za jízdy.
Další věc, co úplně není v pořádku je, že svítí lambda. V minulosti mi někdo ukradl z auta katalyzátor a současný je univerzál, se kterým si lambda moc nerozumí a proto svítí(viz foto). Na jízdu to naštěstí nemá vliv a do další technické daleko. Každopádně funkční katalyzátor je k vyzvednutí u Urvaného 😉
U automatu napíši jen, že automatuje. Ale vzhledem k nájezdu už to není ono a občas si při požadavku na výkon dokáže škubnout. Olej se měnil před zhruba půl rokem. Také se měnil PNP switch, který je obvyklá bolest těhle skříní.

Ručka ručkuje, ale asi tak na poslední dva zuby, tak jí musím zmínit.
Sedačka řidiče je zaseklá na jedné straně, takže nefunguje elektrický pojezd dopředu a dozadu. Ostatní směry fungují.
Pravé zadní okno nelze stáhnout od řidiče.
Za jízdy mi přijde, že si auto občas bouchne někde od zadku, takže možná bude potřeba se téhle části věnovat. Co to je Vám bohužel nepovím.
Co se týká provozních kapalin, tak snad z toho nikde nic moc neteče. Voda neubývá. Ale berte v potaz, že to auto najelo za poslední dva roky méně než 1000km.

Níže je pár fotek, co jsem se snažil udělat. Ale zradilo mě sluníčko a telefon, že kvalitu berte tak jako že informativně. Nejlepší by bylo se přijet podívat a projet osobně.

Radši jsem se vypsal víc než míň, aby se případný zájemce připravil, že stav není 1A. Ale auto má na dva roky technickou, takže se dá normálně provozovat 😉

Cenu si vzhledem ke všemu představuju kolem 60k a uvidíme zda bude zájem.

Za mého vlastnictví bylo auto servisované jen a pouze v AV dílech.
Auto je k vidění v Příbrami a okolí, ale asi není problém se někam přiblížit. Aspoň budu mít důvode se projet.

Jasimunekzavinacgmail.com
724šestdvačtyři609
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

JendaSL
Člen VK
Vůz: je toho víc

Příspěvek od JendaSL »

Takže nahoru a snižuji cenu na 50k. Ale níž už prostě jít nemůžu.
Už teď je to charita ☹️

ponyvolvo
Vůz: Volvo S80 2,5T AWD

Příspěvek od ponyvolvo »

Škoda že už jsem se zbavil skoro všech dílů co jsem měl, jinak bych ho bral.
Pořád na tyhle káry vzpomínám, měl jsem jich několik.
Volvo S80 MY2004 2,5T AWD 154kW AW55-51SN,Volvo V70 2005 2,4D5 136kW DPF manual 6q, Škoda 100L-na PRODEJ Trabant 601S 6x, Moto Guzzi V85TT Travel 2021,Škoda Fabia I 1,4 MPI 2001,VZV Balkancar 1733 3,2t Diesel Perkins-na prodej,Suzuki SX41.6 2008,Suzuki XF650 Freewind 1998
bylo všechno možné od Volva(200,300,400,700,900,S80,V70XC),Audi,BMW,Ford,Škoda,Velorex tel:603_870_251

Zpět na „Prodej - Auta“