poslednou dobou si všímam dvoch docela nepríjemných javov na aute.
Tým prvým bolo jemné klepkanie od podvozku na nerovnostiach, ktorému som nevenoval pozornosť - tupý tlmený zvuk. Tým druhým, ktorým začal cca mesiac potom boli celkom nepríjemné vibrace od motoru vo veľmi úzkom rozpätí otáčok. Prejavujú sa od nejakých +-1800 RPM a končia náhle zmiznú pri 2000RPM ako keď utne:D Pri ustálenej jazde je to ledva cítiteľné, pod jemným plynom - normálny rozbeh 0-100 cez všetky kvalty je to fakt nepríjemné. Pod plným kotlom mám pocit, že to nieje až tak hrozné ale cítiť to je. Pocitovo je to ako keby sa motor niekde oprel kov o kov do kastle a zvuk sa šíri celou karosériou.
Cez víkend som ležal pod autom a hladal zdroj klepkania od podvozku a nič rozumné som nenašiel. Tudíž som sa presunul k motoru a kontrole silemblokov. Podtlakové vyzerajp na prvý pohľad celkom dobre ale to je asi tak všetko, čo knim zistím, spodný na prevodovke je cca 3mesiace starý origo Volvo mäkký. Vchný neriešim lebo to pretrváva aj po jeho odpojení. Takže mi ostáva ten bočný, ten mi na pohľad prijde trochu voľný ale nieje nikde natrhlý ako býva typicky KO.
Každopádne ma napadlo či obe tieto závady nemajú spoločnú príčinu. Začal som si všímať že to klepnutie od "podvozku" sa sem tam ozve aj v miestach kde by od podvozku nemalo prichádzať žiaden zvuk. Napríklad jemné zhupnutie auta na pozdĺžnej vlne vozovky na jednej strane auta. Tým nemyslím jamu v ceste ale fakt hladkú vlnku na ceste pod jednou stranou auta

Mám teóriu, že sa motor houpe na nerovnostiach a vôlach tohoto silembloku a spôsobuje oba výšepopisané problémy.
Máte niekto podobnú skúsenosť? Resp viete posúdiť či tento silemblok je ešte OK alebo nie? Po predošlých skúsenostiach s neorigo uloženiami by som asi volil originál, ktorý nestojí zrovna pár korún, tak by som rád počul vaše názory.
P.s. dočítal som sa že podtlakové sú off 1500+RPM takže nepredpokladám, že by to boli ony.
P.s.s. v spodnom ochrannom kryte motora som našiel srihlý konec M6 šróbu (len špičku bez hlavy)

S60 D5 2005.
Silembloky staré cca 3,5roka zmes Corteco a Lemfo. Spodný na prevodovke 3mesiace starý origo.