S80 T6 rv03 - oprava převodovky nebo výměna?
- Autor
- Zpráva
-
- Vůz: S80 T6 2003 LPG
Ahoj,
prosím o radu u mé S80 T6 200kw FWD v LPG.
dost velkou blbostí jsem přišel o docela funkční (na těch 330tkm) převodovku při výměně oleje převodovky. Servis to vyměnil bez proplachu (problém protože ten olej nikdy měněn nebyl a bylo to bahno), a navíc chybělo 1,5l jak jsem později zjistil.
Po 50km kdy jsem jel ze servisu nešla dát zpátečka. A když bylo dolito zbylých 1,5l, projel jsem to, abych zjistil zdali dobře řadí na manuální režim a chvíli to řadilo jak víno a potom vyskočila chyba a nyní se auto nachází v nouzáku s výstrahou "transmission service urgent". Hotovo, neřadíme už vůbec. Je jasné, že jsem to primárně zabil já tím, že jaký servis jsem vybral... Poučen na věky a píšu to zde hlavně z důvodu, že snad někoho nenapadne něco podobného
Avšak snažím se zjistit jak moc bude bolet oprava. Zatím to vypadá, že investice v ceně auta 70+ tisíc, mě nemine(včetně montáže/demont.). A vzhledem k tomu, kolik jsem již investoval a v jakém je auto celkovém stavu bych zatím rád udělal vše pro jeho záchranu. Jenže je zde otázka, zdali vůbec půjde repasovat GM T465E tak, aby byla ve stavu téměř nové převodovky s výborným řazením a vydržela tedy již při správné údržbě na věky.
Pokud má někdo zkušenosti dá se případně nechat namontovat již repasovaná, nebo alespoň vyndaná z funknčního vozu, kde by byla alespoň minimální záruka? a kde případně.
Kamarád co dělal do aut jezdí i do Skandinávie, takže i dovoz převodovky odtud by připadal v úvahu. Po prvním ohledání ale musím říci, že převodovky asi nejsou, nebo neumím hledat ...
Dokáže mi někdo mé váhání trochu ulehčit? Díky za rady
prosím o radu u mé S80 T6 200kw FWD v LPG.
dost velkou blbostí jsem přišel o docela funkční (na těch 330tkm) převodovku při výměně oleje převodovky. Servis to vyměnil bez proplachu (problém protože ten olej nikdy měněn nebyl a bylo to bahno), a navíc chybělo 1,5l jak jsem později zjistil.
Po 50km kdy jsem jel ze servisu nešla dát zpátečka. A když bylo dolito zbylých 1,5l, projel jsem to, abych zjistil zdali dobře řadí na manuální režim a chvíli to řadilo jak víno a potom vyskočila chyba a nyní se auto nachází v nouzáku s výstrahou "transmission service urgent". Hotovo, neřadíme už vůbec. Je jasné, že jsem to primárně zabil já tím, že jaký servis jsem vybral... Poučen na věky a píšu to zde hlavně z důvodu, že snad někoho nenapadne něco podobného
Avšak snažím se zjistit jak moc bude bolet oprava. Zatím to vypadá, že investice v ceně auta 70+ tisíc, mě nemine(včetně montáže/demont.). A vzhledem k tomu, kolik jsem již investoval a v jakém je auto celkovém stavu bych zatím rád udělal vše pro jeho záchranu. Jenže je zde otázka, zdali vůbec půjde repasovat GM T465E tak, aby byla ve stavu téměř nové převodovky s výborným řazením a vydržela tedy již při správné údržbě na věky.
Pokud má někdo zkušenosti dá se případně nechat namontovat již repasovaná, nebo alespoň vyndaná z funknčního vozu, kde by byla alespoň minimální záruka? a kde případně.
Kamarád co dělal do aut jezdí i do Skandinávie, takže i dovoz převodovky odtud by připadal v úvahu. Po prvním ohledání ale musím říci, že převodovky asi nejsou, nebo neumím hledat ...
Dokáže mi někdo mé váhání trochu ulehčit? Díky za rady
Volvo S80 T6 LPG - gen I.
-
- Vůz: Volvo
Trippleedgeperformance.com
Případně pokud se zastavis, můžeme kouknout, jestli se nepodaří převodovku od smrti zachránit , nebo smrt oddálit.
Případně pokud se zastavis, můžeme kouknout, jestli se nepodaří převodovku od smrti zachránit , nebo smrt oddálit.
-
- Člen VK
- Vůz: S90 T6 AWD POLESTAR
Jj to bych asi testnul máš to kousek a volvoperformer měl T6 co měla najeto přez 400kkm co si mamatuji.
-
- Moderátor
- Vůz: Volvo V70 II 2.4i 135 kw
x 1
Tj, ale převodovku měla asi třetí nebo čtvrtou. 

Volvo V70 II 2.4i 135 kw '06, Citroen Xsara 1.4i 55kw LPG '01
Bylo: Volvo V70II 2.4T AWD LPG '00
Diagnostika k dispozici. 607827920
-
- Člen VK
- Vůz: S90 T6 AWD POLESTAR
kurec, potenciál auta je brutální. Mít ho v pěkném stavu tak si na tu vytuněnou převodovku vezmu klidně hypotéku 

-
- Sponzor fóra
- Vůz: XC70 D5 151kw 2011
Joo. Je to fakt škoda. Navíc ty auta byly vždy v super výbavě.
ex. V70 D5 120kw, S60 2.4i LPG, V70 D5 136kW AWD, S80 D5 151kw
-
díky všem za prozatimní rady, koukám na trippleedgeperformance a varianta od nich zatím nevypadá špatně, pokud najdu někoho kdo je ochoten ji namontovat. Jestli tomu rozumím, jde o nákup repasované a opravené převodovky, kterou pošlou. tzn. není potřeba jim zasílat na repas tu moji je to tak?
a volvoperformer rozhodně napíšu sz. ale je otázka, zda-li má smysl moji převodovku po nájezdu 300kkm ještě trápit, pokud za tu dobu někdo jiný měnil převodovku co pár let
jen úvaha
Právě že když si auto porovnám s 2014 Rapidem, který jsem měl předtím, tak až nyní jsem byl spokojen (ikdyž plasty nebo interiér už není tak navoňaný) - tohle auto mi vykouzlilo na hlavě místo úsměvu doslova rohlík jak se mi pěkně jezdilo.No hlavně tam poměrně všechno funguje a kromě té převodovky nikdo na nic nesahal kromě autorizáku asi do 280tkm.
a volvoperformer rozhodně napíšu sz. ale je otázka, zda-li má smysl moji převodovku po nájezdu 300kkm ještě trápit, pokud za tu dobu někdo jiný měnil převodovku co pár let

Právě že když si auto porovnám s 2014 Rapidem, který jsem měl předtím, tak až nyní jsem byl spokojen (ikdyž plasty nebo interiér už není tak navoňaný) - tohle auto mi vykouzlilo na hlavě místo úsměvu doslova rohlík jak se mi pěkně jezdilo.No hlavně tam poměrně všechno funguje a kromě té převodovky nikdo na nic nesahal kromě autorizáku asi do 280tkm.
-
- Vůz: 850 xc90
Nové výzkumy Cimrmanovy pozůstalosti ukázaly na pravděpodobnou stopu tohoto auta v jeho tvorbě přinejmenším ve dvou případech:
1. výrok ze hry Dlouhý, Široký a Krátkozraký - "trpaslík je dobrý plavec, ale nevydrží" má zřetelnou inspiraci v mistrových zkušenostech s tímto strojem. Původně postesknutí patrně znělo: "...S80 T6 je dobré auto, ale nevydrží..."
2. Cimrman je právem titulován jako pionýr slepých uliček. Šanon nadepsaný "Tudy cesta nevede" obsahuje nedlouhý a bohužel špatně čitelný text o kombinaci šestiválcového přeplňovaného motoru a čtyřrychlostní americké převodovky. Nic bližšího jako výrobce automobilu, označení modelu, odbobí produkce, apod., však nelze s určitostí rozluštit...
1. výrok ze hry Dlouhý, Široký a Krátkozraký - "trpaslík je dobrý plavec, ale nevydrží" má zřetelnou inspiraci v mistrových zkušenostech s tímto strojem. Původně postesknutí patrně znělo: "...S80 T6 je dobré auto, ale nevydrží..."
2. Cimrman je právem titulován jako pionýr slepých uliček. Šanon nadepsaný "Tudy cesta nevede" obsahuje nedlouhý a bohužel špatně čitelný text o kombinaci šestiválcového přeplňovaného motoru a čtyřrychlostní americké převodovky. Nic bližšího jako výrobce automobilu, označení modelu, odbobí produkce, apod., však nelze s určitostí rozluštit...
- Vůz: S80 D5244T 120kW AT MY06
-
- Vůz: 2002 Volvo S80 T6 LPG BRC
Mno vzhledem k tomu, že se mi sada od Tripleedgeperformance akorát válí v kurfu a v pondělí to jde na repas, tak se podělím o svoje dosavadní zkušenosti:
- Převodovka není T465E, ač z ní vychází, nýbrž 4T65EV/GT, což jsi už ale asi zjistil
- Mají sadu na automaty do rv 2002 a od rv 2003. Co jsem pochopil, jsou to drobně jiné převodovky, avšak v autě zaměnitelné, tudíž je důležité mrknout se na štítek u automatu, co je to konkrétně za model.
- Já se vydal cestou objednat sadu a nechat přehodit v Čr. Celá sada Stage 1 (slabší bych vůbec nezvažoval) včetně pošty, dph a cla (u kterého jsem zlehka ponížil reálnou cenu) se cenově vyšplhala na 28 tisíc Kč a trvalo 4 týdny od objednávky, než mi přišla, z čehož nejdéle trvalo, než ty díly vůbec dali amíci dohromady.
- Mám známého, který automaty dělá a svěřím mu to. Pokud však chceš Volvo odborníka, tak mi to v T6R nacenili na 18 tisíc s tím, že přivezeš holou převodovku vyndanou z auta a sadu (údajně 24h práce).
Víc bych napsal, až to bude hotové. U mě řadila převodovka naprosto normálně, až se při podřazení ozval ošklivý zvuk a přestala řadit 4. U 2003+ převodovek by tento neduh měl být odstraněn z výroby, i tak mám tu převodovku (a nejsem sám) za poměrně nepovedenou, což naštěstí ta Stage 1 sada řeší. Nechám během té repase zrepasovat i hydroměnič, ač je podle mě Ok a to čistě z toho hlediska, že už na to nechci ideálně nikdy sahat, ono to vyndání té almary taky něco stojí
- Převodovka není T465E, ač z ní vychází, nýbrž 4T65EV/GT, což jsi už ale asi zjistil

- Mají sadu na automaty do rv 2002 a od rv 2003. Co jsem pochopil, jsou to drobně jiné převodovky, avšak v autě zaměnitelné, tudíž je důležité mrknout se na štítek u automatu, co je to konkrétně za model.
- Já se vydal cestou objednat sadu a nechat přehodit v Čr. Celá sada Stage 1 (slabší bych vůbec nezvažoval) včetně pošty, dph a cla (u kterého jsem zlehka ponížil reálnou cenu) se cenově vyšplhala na 28 tisíc Kč a trvalo 4 týdny od objednávky, než mi přišla, z čehož nejdéle trvalo, než ty díly vůbec dali amíci dohromady.
- Mám známého, který automaty dělá a svěřím mu to. Pokud však chceš Volvo odborníka, tak mi to v T6R nacenili na 18 tisíc s tím, že přivezeš holou převodovku vyndanou z auta a sadu (údajně 24h práce).
Víc bych napsal, až to bude hotové. U mě řadila převodovka naprosto normálně, až se při podřazení ozval ošklivý zvuk a přestala řadit 4. U 2003+ převodovek by tento neduh měl být odstraněn z výroby, i tak mám tu převodovku (a nejsem sám) za poměrně nepovedenou, což naštěstí ta Stage 1 sada řeší. Nechám během té repase zrepasovat i hydroměnič, ač je podle mě Ok a to čistě z toho hlediska, že už na to nechci ideálně nikdy sahat, ono to vyndání té almary taky něco stojí

-
- Vůz: XC70 D5 2008
Wolfram1944 píše:Nové výzkumy Cimrmanovy pozůstalosti ukázaly na pravděpodobnou stopu tohoto auta v jeho tvorbě přinejmenším ve dvou případech:
Za poslední dny nejlepší příspěvek tu!

K prodeji (s bolestí u srdíčka) do dobrých rukou:
V70XC MY00 2,4T AWD A/T @ Kde mám to křídlo?!
Fobie 1.2 HTP, 80tkm, po důchodci!
VIDA k dispozici - Blansko, Brno, Olomouc
MX-30 @ 145 eletrických poníku... než jim dojde šťáva...
MX-5 1.6 81kW@ pokud z toho teče olej, znamená to, že to má olej...
XC70 MY08 D5 AWD M/T @ 225 ořů v plné síle!
K prodeji (s bolestí u srdíčka) do dobrých rukou:
V70XC MY00 2,4T AWD A/T @ Kde mám to křídlo?!
Fobie 1.2 HTP, 80tkm, po důchodci!
VIDA k dispozici - Blansko, Brno, Olomouc
-
Cimrmana zbožňuji, proto díky za malé odlehčení mé tíživé situace 

-
21.06.2019 - Milý deníčku, zatím jsem zjistil, že dle oficiálního vyjádření, tripleedgeperformance již nepřijímá objednávky na repasované komplety převodovek, ale živý se pouze prodejem dílů a opravných kitů. Je pro mě dost rozdíl, jestli bych koupil již repasovanou převodovku odladěnou "profi" společností zabývající se laděním AT za 45k (+montáž) se zárukou 12měsíců, nebo nechal tady, jak mi již bylo nabídnuto repasovat za 70 - 100k. To se u takového auta asi už nevyplatí. Nikdy nevím, co dalšího mě bude čekat.
Takže přichází v úvahu výměna za nějakou používanou z vrakáče, bouračky... nicméně trh zrovna T6kami není přehlcen... inu, kdyby se někomu válela T6 za domem s nějak funkční AT, budu rád za odprodej
.. nebo z toho bude pěkná králíkárna s barem hned za domem...
Takže přichází v úvahu výměna za nějakou používanou z vrakáče, bouračky... nicméně trh zrovna T6kami není přehlcen... inu, kdyby se někomu válela T6 za domem s nějak funkční AT, budu rád za odprodej

-
dunnst píše:Mno vzhledem k tomu, že se mi sada od Tripleedgeperformance akorát válí v kurfu a v pondělí to jde na repas, tak se podělím o svoje dosavadní zkušenosti:
Děkuji za info. Prozatím auto stojí a řeším možnosti. Buru řešit ještě s T6R. Budu neskutečně rád, když se s námi tady podělíš o finální výsledky. Co se týká těch kitů, je otázka, zda-li je v kitu obsaženo všechno to, co zrovna bude špatně podle mě ... nejsem si vůbec jistý co všechno se tam mohlo podělat , když už je to v nouzáku a bez zpátečky ....
-
- Moderátor
x 1
Není stejnej automat i v atmosféře? Ta by mohla bejt jetá v lepším stavu 

V70 2,4T B5244T3 AWD, r.v. 2001
V70 2,5T B5254T,r.v.12/1998
bylo: V40 1,8 B4184SM r.v.1999
-
- Vůz: 2002 Volvo S80 T6 LPG BRC
Ano, v atmosféře je stejný automat. Když jsem řešil, co s tou svojí, tak jsem volal Martinu Kohoutovi (zde znám jako MartinOpel) s mylným dojmem, že by to celé mohl udělat on a byl docela překvapen, když mi řekl, že už to nedělá
Nabídnul mi však převodovku z jiné T6, funkční (což u T6 znamená záruka na 2 dny, nebo 20 km, podle toho, co příjde dřív) za 10k. Čili pokud bys chtěl jít cestou jeté převodovky, můžeš mu zkustit zavolat, kontakt je na stránce Švédských tanků. Já o tom uvažoval čistě jako poslední možnost s tím, že by auto šlo potom okamžitě z domu.
Já šel cestou repase z důvodu celkové nespolehlivosti té převodovky, když už si chci to auto nechat, tak holt překousnu, že to je finanční nesmysl, když vezmu potaz, že i s tou zrepasovanou převodovkou nebude cena auta pravděpodobně ani 100k Kč. Automat je vždycky průser, u každýho starýho auta. V předchozím BMW 740i jsem za 6 let měnil převodovku 2x, vždycky za jetý kus, obě ty výměny stály celkem 35 tisíc dohromady. Tady si "trošku" připlatím a mam tu almaru po repasi, prakticky na celou zbývající životnost vozidla
Tady je odkaz na video, kde borec rozebírá GM 4T65E, tedy převodoku, která je prakticky totožná a ze které ta naše vychází. Mluví při tom v angličtině o problémových dílech, kdyby se chtěl někdo přiučit
https://www.youtube.com/watch?v=6b8-8FxNvTc

Já šel cestou repase z důvodu celkové nespolehlivosti té převodovky, když už si chci to auto nechat, tak holt překousnu, že to je finanční nesmysl, když vezmu potaz, že i s tou zrepasovanou převodovkou nebude cena auta pravděpodobně ani 100k Kč. Automat je vždycky průser, u každýho starýho auta. V předchozím BMW 740i jsem za 6 let měnil převodovku 2x, vždycky za jetý kus, obě ty výměny stály celkem 35 tisíc dohromady. Tady si "trošku" připlatím a mam tu almaru po repasi, prakticky na celou zbývající životnost vozidla

Tady je odkaz na video, kde borec rozebírá GM 4T65E, tedy převodoku, která je prakticky totožná a ze které ta naše vychází. Mluví při tom v angličtině o problémových dílech, kdyby se chtěl někdo přiučit

-
No s Martinem jsem mluvil a také mi byla nabídnuta tato varianta. A upřímně já do toho asi půjdu, protože T6 si pravděpodobně nebudu nechávat, ale vyhodit je mi to auto je mi líto. K tomu bych ale potřeboval mít raději někoho, kdo mi "novou" převodovku namontuje s tím že 100% bude vědět co dělá - a toho teď hledám. No a pak se ještě uvidí, co s tou starou převodovkou...dunnst píše:Ano, v atmosféře je stejný automat. Když jsem řešil, co s tou svojí, tak jsem volal Martinu Kohoutovi (zde znám jako MartinOpel) s mylným dojmem, že by to celé mohl udělat on a byl docela překvapen, když mi řekl, že už to neděláNabídnul mi však převodovku z jiné T6, funkční (což u T6 znamená záruka na 2 dny, nebo 20 km, podle toho, co příjde dřív) za 10k. Čili pokud bys chtěl jít cestou jeté převodovky, můžeš mu zkustit zavolat, kontakt je na stránce Švédských tanků. Já o tom uvažoval čistě jako poslední možnost s tím, že by auto šlo potom okamžitě z domu.
-
- Vůz: 850 xc90
K tématu:
Převodovku za zesílenou měnil kolega cayway v xc90. Na druhý pokus, poprvé dal jetou a co psal, v obou případech to dojelo metodou náhlé smrti:
https://forum.volvoklub.cz/viewtopic.php?f=96&t=59006&p=693944#p693944
Auto pak bral tuším Josef z Budweisu, třeba napíše, jestli ještě jezdí...
Příspěvek Davida Patočky:
https://forum.volvoklub.cz/viewtopic.php?f=127&t=63416
Převodovku za zesílenou měnil kolega cayway v xc90. Na druhý pokus, poprvé dal jetou a co psal, v obou případech to dojelo metodou náhlé smrti:
https://forum.volvoklub.cz/viewtopic.php?f=96&t=59006&p=693944#p693944
Auto pak bral tuším Josef z Budweisu, třeba napíše, jestli ještě jezdí...
Příspěvek Davida Patočky:
https://forum.volvoklub.cz/viewtopic.php?f=127&t=63416
- Profi prodejce
- Vůz: XC 60 D5 158kw 2015 R Design automat
Přátelé, já vám opravdu nevim, já bych vám to nedoporučoval.
Generální a střední opravy poškozených motorů Volvo D5 + T5, 2.4T apod., opravy hlav motoru D5 + benzínové, opravy manuálních převodovek M66 a diferenciálů, opravy automatických převodovek Aisin Warner, opravy úhlových převodovek, prodej použitých náhradních dílů a mnoho dalšího kolem Volva.
Areál servisu VOLVO T6R s.r.o., Mezi Vodami 11a, Praha 4 Modřany
tel. 724 100 742 Pracujeme pouze ve všední dny od 8:00 do 17:00 Děkujeme za pochopení.
XC60 158 kw D5 + Polestar, automat.
http://www.svedskedily.cz
Generální a střední opravy poškozených motorů Volvo D5 + T5, 2.4T apod., opravy hlav motoru D5 + benzínové, opravy manuálních převodovek M66 a diferenciálů, opravy automatických převodovek Aisin Warner, opravy úhlových převodovek, prodej použitých náhradních dílů a mnoho dalšího kolem Volva.
Areál servisu VOLVO T6R s.r.o., Mezi Vodami 11a, Praha 4 Modřany
tel. 724 100 742 Pracujeme pouze ve všední dny od 8:00 do 17:00 Děkujeme za pochopení.
-
Takže po nějakém čase jsem se dostal k aktulazaci tohoto problému. Dalo to hodně zabrat ale nyní je auto pojízdné. Ve zkratce vzal jsem převodovku od Martina. Nechal ji vyměnit v Kapsu (Brno), bohužel se po výměně, když jsem odjel ze servisu ukázalo, že někde teče převodový olej (přijdu k autu a pul litránka si vegetí pod kolem). Zrovna jsem měl domluveno něco ve Volvo Cardion, takže jsem je hned poprosil o opravu. Ukázalo se, že je KO nejake tesneni k poloose a pak jeste nejaka netesnost u sroubu nebo tak. Pouze drobnosti, avsak kvuli nedostupnosti dilu se tahle sranda protahla na opravu asi 2 mesice. Celkove 3...
Nicmene auto jede, radí jako pila (jen semtam nejake mensi zavahani pri razeni z vytocene 1 - ale to ta puvodni prevodovka byla ohledne takovych neduhů v o 200% horsim stavu).
Celkove me oprava vysla na nejakych 30.000kc (vymena 15k).
Rozhodně jsem ale byl spokojen a díky za rady a Martinovi za převodovku, protože kdybych nebyl zde, tak je auto rozhodně již ve šrotu.
Tak to zase tak krátké nebylo...
Nicmene auto jede, radí jako pila (jen semtam nejake mensi zavahani pri razeni z vytocene 1 - ale to ta puvodni prevodovka byla ohledne takovych neduhů v o 200% horsim stavu).
Celkove me oprava vysla na nejakych 30.000kc (vymena 15k).
Rozhodně jsem ale byl spokojen a díky za rady a Martinovi za převodovku, protože kdybych nebyl zde, tak je auto rozhodně již ve šrotu.
Tak to zase tak krátké nebylo...