tak začlo hledání, objel jsem asi 3 totální vraky, no co vám budu povídat, 19 let, první prachy, první auto, v tý euforii jsem byl i tak přesvědčený že něco z toho vezmu. Naštěstí jsem už tenkrát začal psát sem a někdo mě hned "vrátil zpátky na zem" a já si to nechal rozkecat. Už jsem myslel, že teda odjedu bez auta, když v tom najednou inzerát kousek od nás, vypadalo to fakt voňavě, tak teda poslední pokus a jedem tam. No co vám budu povídat, láska na první pohled. Přijedeme k pánoj, typickej švýcar, na dílně starý nápis volvo a před ní vyleštěná S60ka. Vypadá fakt nádherně. Jdeme to projet, jede i řadí to jak má, pán seriozní, řekl co věděl a přiznal i věci který by nemusel. V tu chvíli už u mě neexistovala varianta to auto nemít.
 tak začlo hledání, objel jsem asi 3 totální vraky, no co vám budu povídat, 19 let, první prachy, první auto, v tý euforii jsem byl i tak přesvědčený že něco z toho vezmu. Naštěstí jsem už tenkrát začal psát sem a někdo mě hned "vrátil zpátky na zem" a já si to nechal rozkecat. Už jsem myslel, že teda odjedu bez auta, když v tom najednou inzerát kousek od nás, vypadalo to fakt voňavě, tak teda poslední pokus a jedem tam. No co vám budu povídat, láska na první pohled. Přijedeme k pánoj, typickej švýcar, na dílně starý nápis volvo a před ní vyleštěná S60ka. Vypadá fakt nádherně. Jdeme to projet, jede i řadí to jak má, pán seriozní, řekl co věděl a přiznal i věci který by nemusel. V tu chvíli už u mě neexistovala varianta to auto nemít. 
Tak takhle jsem se dostal k mé stříbrné S60 z roku 2002, motor 2.4T, 147Kw, automat, najeto tenkrát 313 tisíc.
Jinak krátké vysvětlení proč jsem hledal jenom ve stájí Volvo: rodiče mají V70 III D5, časem jí tady třeba taky ukážu, víc asi netřeba psát

Po koupi jsem študoval a študoval co a jak musím vše vyřídit před vývozem ze Švýcarska aby nebyl nějaký problém při přihlášení, nakonec se zadařilo a po měsíčním ježdění po ČR se švýcarskýma značkama jsem je musel vyměnit za české

Po příjezdu jsem se spojil s Raolsou, kterému jsem dodnes dost vděčný za velkou pomoc, hlavně v začátcích, co a jak často měnit a tísíc mých dalších blbých dotazů které přetrvávají dodnes
 Radek mi auto omrkl a napíchl na diagnostiku, naštěstí tam nebyl žádný vážný problém a já se z toho auta začal opravdu těšit. Posléze jsem nechal udělat všechny ty věci který jsou dobrý po koupi udělat. Poté co bylo vše hotovo a dostal jsem se do takové "stage0" jsem auto nechal zplynovat, v Praze u LPG vaněk na kterého jsem našel nějaký dobrý ohlas tady tak hlavně i hodně moc dobrých ohlasů na subaru forum i jinde na netu. A zatím mám na plyn najeto asi 17k a bez jediného problému, "ťuk ťuk". Já se v tom nevyznám ale Radek říkal že je to uděláno pěkně, při servisu to ničemu nebrání a tak. Jinak se mi ale během toho prvního roku docela často něco sralo, né nic velkého ale každou chvíli něco, tak snad se to teď trochu zklidní
 Radek mi auto omrkl a napíchl na diagnostiku, naštěstí tam nebyl žádný vážný problém a já se z toho auta začal opravdu těšit. Posléze jsem nechal udělat všechny ty věci který jsou dobrý po koupi udělat. Poté co bylo vše hotovo a dostal jsem se do takové "stage0" jsem auto nechal zplynovat, v Praze u LPG vaněk na kterého jsem našel nějaký dobrý ohlas tady tak hlavně i hodně moc dobrých ohlasů na subaru forum i jinde na netu. A zatím mám na plyn najeto asi 17k a bez jediného problému, "ťuk ťuk". Já se v tom nevyznám ale Radek říkal že je to uděláno pěkně, při servisu to ničemu nebrání a tak. Jinak se mi ale během toho prvního roku docela často něco sralo, né nic velkého ale každou chvíli něco, tak snad se to teď trochu zklidní 
takže zatím proběhlo cca toto:
315k motorák Mobil 5w50, všechny filtry Mann, proplach oleje v automatu, čištění klapky, nahrání češtiny a nějaký drobnosti, manžeta na poloose a tak
316k montáž LPG systém magic 2 g4, do nádrže nacpu něco málo přes 50l, takže doejzd na plyn 500km
317k zadní tlumiče + uložení (bilstein)
323k začala se ztrácet voda, koberečky u řidiče suchý, tak už se přemýšlelo nad těsněním pod hlavou, no nakonec sem objevil louži u nohou spolujezdce, takže nový radiátor topení + samozřejmě origo chladicí kapalina, současně s tímhle se podělala i váha vzduchu takže se taky měnila
325k motorák Mobil 5w50 + filtr Mann, dorazy, zámek PZ dvěří a hrozně mě sralo že nemám origo barvu serva takže výměna + proplach za origo servo kapalinu
326k sem si nechal naplnit klimu a zjistilo se že utíká takže nový chladič klimatizace, sušič, kabinový filtr + samozřejmě dezinfkce a naplnění
327k auto bylo škráblé na pravé zadní straně mezi nádrží a zadním světlem a začínalo to reznout, chtěl jsem to mít pořádně vyřešeno jednou pro vždy, takže vyříznutí starého a navaření zdravého kusu + mi u toho klekla 10let stará baterka takže nová Exide EA852, 85Ah, 800A
Aktuálně mám najeto nějakých 333k takže je čas vyměnit olej v motoru + nějaký ty filtry
Všechen servis dělal Radek tady z fóra a AVdíly, něco málo i T6R
Jinak jsem s autem moc spokojený, jezdím s tím pravidelně trasu Krkonoše Praha Krkonoše, po městě ho netrápím, od tý doby co mám LPG jezdím výhradně na něj, spotřeba za celou dobu 10.09 LPG, benzínu byla 8.40 . Jezdím tak nějak normálně, rozhodně to nijak nehoním ale brzda provozu taky nejsem, prostě si pluju s provozem těch 90-110 mimo obec a 130-140 na dálnici.
Tak a teď už nějaký fotky:

. Na kolik vyšel ve Švajcu? Taky jsem takhle zrovna před rokem přitáhl Volvo kousek od Bernu.
 . Na kolik vyšel ve Švajcu? Taky jsem takhle zrovna před rokem přitáhl Volvo kousek od Bernu.
 tobě taky ať slouží, sledoval jsem tu tvou "kauzu" se skřípáním awd, to bych se asi zbláznil, ještě že to tam nemám a zatím mi to nechybí ( dávám si pozor abych do takovýho auta nesedal abych to pak nechtěl
 tobě taky ať slouží, sledoval jsem tu tvou "kauzu" se skřípáním awd, to bych se asi zbláznil, ještě že to tam nemám a zatím mi to nechybí ( dávám si pozor abych do takovýho auta nesedal abych to pak nechtěl 
 no co, už to tam dovezu, ať se koukne co to může být. A 50 metrů před cílem se lízneme zrcátkama s nějakou oktávkou
 no co, už to tam dovezu, ať se koukne co to může být. A 50 metrů před cílem se lízneme zrcátkama s nějakou oktávkou  . Takže auto nechávám u Radka a píšu mu SZ, "ložisko ruším, zrcátko objednávám"
 . Takže auto nechávám u Radka a píšu mu SZ, "ložisko ruším, zrcátko objednávám"  Více místa tam měl chlapík v oktávce, ale oba jsme byli v pohybu tak jsme to neřešili a řešil si každý svoje, těžko se hádat.
 Více místa tam měl chlapík v oktávce, ale oba jsme byli v pohybu tak jsme to neřešili a řešil si každý svoje, těžko se hádat.
 x 1
 x 1