když tak se ozvu Ď
Zadní přední jdou přehodit snadno, ale levé pravé by vyžadovaly sundavat z ráfků, protože je dán většinou směr rotace, to opravdu někdo dělá?Tomas78 píše: 11 kvě 2025 22:30 Jen drobnost: pokud se kola dlouhodobě nepřehazují, tak PP kole je lehce více sjeté než LP kolo - vozovka je skloněná a to PP kolo jakoby více "vede" auto. Vím, blbě to píšu, ale ...![]()
Maličkost, platí
Neřeším to, stačí přehazovat předek zadek, taky mám směrové. U mých ex-Nokian SeasonProof (Gen 1) po cca 50 000 km *) (moc se nesjíždějí) na přední nápravě byl rozdíl ani ne milimetr a to si myslím, že tomu hlavně nepomohl blbě nastavený zadek, reálně to bude lepší. Tedy nic strašného, jen, že se to trochu opravdu děje. Kdysi jsem pátral po tom jak srovnat volant a nějaký týpek (zjevně znalý) na to upozornil. Teď jak mám srovnanou geo, tak počítám, že gumy dříve zestárnou, než že bych je sjelvideoice píše: 12 kvě 2025 10:29Zadní přední jdou přehodit snadno, ale levé pravé by vyžadovaly sundavat z ráfků, protože je dán většinou směr rotace, to opravdu někdo dělá?Tomas78 píše: 11 kvě 2025 22:30 Jen drobnost: pokud se kola dlouhodobě nepřehazují, tak PP kole je lehce více sjeté než LP kolo - vozovka je skloněná a to PP kolo jakoby více "vede" auto. Vím, blbě to píšu, ale ...![]()
FrantaB píše: 26 dub 2025 21:57 Ráno cesta 200km, pak auto osm hodin stálo. Půl hodiny po vyjetí v levé zatáčce kopání do volantu jaxviň. O chvíli později při jkémkoliv rychlejším pohybu volantem, vibrace jak od povoleného kola (ne, to to není).
Oblitá nádržka posilovače, kapalina je před výměnou-ale rezervoár evidentně tlakuje, olej napěněný, žádná emulze, šlem neidentifikuju... Po 150+ km chybí asi půldecka oleje, řízení je suché (narozdíl od podběhu), Při rychlém ohybu volantem to kope, vibruje a dokáže to i zakňučet (nebo když chci na místě do plného), v jízdě s plynulými pohyby žádný problém.
Řemen podle všeho neprokluzuje, pumpa pumpuje. Jen to dokáže vibrovat a olej fakt dost zpěněný, i když si to do pěti minut sedne.
Nasměrování co dělat (rovnou řešit repas, nebo b mohl stačit proplach?
Nemáte někdo v okolí Benešov-Vlašim-Votice dvě deci servo oleje do devítky (TRW), které byste mohli postrádat?
Díky![]()
Uživatelé procházející toto fórum: Dopi, meteorolog90, ronja