PS: stále mi přijde, že čím víc se o auto člověk stará tím víc se kazí...

S tím stylem ježdění to máme přibližně stejné, výfuk čistý, auto mám přes 5 roků a nikdy nedostalo 0W-30.sedli02 píše: 20 bře 2024 10:06 Má celkem často krátké trasy (do 5km) ale pak ho o víkendu vždy protáhnu na nějakou mírně delší trasu (50km) Za 1,5 roku užívání jsem nemusel dělat nucené vypalování DPF a výfuk je čistý. Nicméně bych tomu stejně chtěl předejít a tou 5W-50 si prostě nejsem jistej po pročtení tohohle vlákna. Olej jsem ani jednou nedoléval a pod autem je sucho. Má to nalítano 363k. Olej dělám po roce, jelikož najedu tak 10k ročně.
Předpokládám že v BG112 nic co by zasíralo DPF není, jelikož je to určeno pro motory s DPF...ivanvanata píše: 21 bře 2024 20:02 zdar hele asi budu za kacíře ale já si prostě nemyslím že 5w50 je do D5 ideální volba. těm starším neuškodí, ale na novější je to prostě med. mobil1 jsem používal kdysi v bmw s benzinovou V8 co dostávala strašnej kotel, i na okruh se s tím jezdilo a tenhle olej mazal i když mi nešlo chlazení (viskospojka), jen byl motor hlučnější...ale za studena to nejelo jaký to mělo odpory.
v D5 nemá myslím reálné využití, ten motor se nehřeje ani když se s tím jede kláda a čistící schopnosti žádný zázrak (což je důležitý vzhledem k tomu že D5 fakt nemá moc silný mazací kanály)
za mě zkušenost že naopak 5W40 s hths kolem 3,7 (od millers) byla na D5 limitní, protože to bylo za studena hlučný, ačkoliv při rychlý jízdě parádní. naopak jako ideální bych řekl že mi funguje 5W30 C3. teď tam je VMP ravenol, za studena na poslech maže lépe dokonce než millers 5W30, ale za tepla na rychlou jízdu byl poslechově lepší ten millers. jo a na millers to olej nežralo vůbec, na ravenol to třeba 0,5dcl/1000 bere
jo a já třeba do oleje aditiva neleju, protože tady jak šašci všichni řešíme jestli a jakej olej kvůli DPF a pak tam tu síru s tím fosforem nalejem v aditivech![]()
Já třeba minulý rok 2x otočil Lucembursko, takže celý Německo zprava doleva, jak to provoz dovolil... a nemusí to být ani dálnice, ale stačí to ve 30 stupňových vedrech tahat do nějakýho kopce jako třeba Červenohorské sedlo a tam jsem prostě rád, že je tam takový olej jaký jeTomas78 píše: 21 bře 2024 20:39 Trochu OT, ale: Chlapi, kde to s tím jezdíte, že řešíte volbu oleje podle "jízdního stylu"?To jezdíte okruhy?
(teda vím, že ivan psal, že jezdí DE dálnice v rychlejším tempu)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé