Tom0 píše:Zatím se mi to osvědčilo na 100%.
To si člověk všimne že to najednou žere nějak víc a tak jen pustím nohu z plynu a když neklesne spotřeba na nulu, tak se vypaluje.
Ale jako člověk se tím nesmí omezovat a když to začne vypalovat 2km před domovem, tak přece nepojedu dalších 30km abych dokončil regeneraci... Nejsem otrok toho auta.
A když to takto párkrát přerušíš a neumožníš vypálení a zaplnění ti stoupne někam nad přípustnou mez, tak se ti zobrazí hláška že máš jet delší trasu bez přerušení. to se mi ještě nestalo...
A to s tou diagnostikou jsem taky jel a už jsem měl taky 24g, tak jsem čekal kdy začne vypalovat, ale přišlo dlouhé táhlé stoupání a tam jak šel motor do tahu delší dobu, tak teplota stoupala sama a probíhalo samovypalování bez příspěvku externí nafty. Na kopci jsem měl zase jen 20g...
Tak jsem regeneraci konečně chytil - při 26 i 27g jsem to byl vyvenčit zbytečně na dálnici a nic, už jsem začínal být nervozní - dneska hned jak se ohřála voda tak při popojíždění v koloně a překročení 28g teplota dpf vyletěla na 800C . Regenerace probíhala i při stání a cukání v koloně cca 15min a ze začátku byl v kabině cítit trošku smrad nespálené nafty. Po najetí na dálnici dokončeno na 0.
Dobré je že ta okamžitá spotřeba 2l bez plynu opravdu ukáže spolehlivě a také že regenerace vydrží i nepříznivé provozní podmínky a dá člověku možnost někam odbočit.
Tedy bez App bych to v koloně nepoznal, ale než odbočím domů tak mrknu na spotřebu a poznám. Vlastně tam ta kontrolka opravdu je a tak to už vidím v lepších barvách.