Drtic píše:Ale mas.. presne jak rikal sergej, odriznout opatrne platkem ty plastovy srouby a pak to tam zpatky nalepit na silikon.. Trochu prasarna, ale nebudes muset vyndavat cely teleso, vypoustet chladici kapalinu, klimatizaci... asi to tak na jare udelam
No plastovy srob by stacilo len jeden, ten ktory je v drazke. (zajtra nafotim) a aj v pripade nutnosti inej cesty, staci rozobrat len pol palubky aby siel von diel s motormi a klapkami. Myslim, ze vypustat klimu a kurenie by rozhodne nemalo byt potrebne.
Bohuzial, nic ma nenapada, ostatne jednosmerne vakuove motory su riesene uplne inak, takze diely sa pouzit nedaju. Navyse sa zda ze vyrobca (z UK) uz neexistuje.
Dnes som teoreticky a zajtra prakticky odskusam dalsiu moznost vymeny tohto konkretneho motora: odspodu po odobrati spodnej nohavice rozvodu podlahoveho kurenia. Namontovall som ho totiz tak, ze mi nedociahne jedna hadicka a davat znova dolu predny panel kurenia (menil som radiator kurenia) sa mi veru vobec nechce.
Samotny inkriminovany motor (prepina smer podlaha - okno) ide vymenit len po vybrati spodneho rozvodu kurenia, netreba rozoberat samotny blok kurenia. Tym si usetrite (u 960ky) dost chulostive vyberanie pristrojovky.
Treba:
Vybrat predne sedacky
autoradio, panel klimy, zapalovac - cely stredny panel, najlepsie aj so stredovou opierkou
aspon odhrnut koberceky
nohavice kurenia - su prisrobovane 1 srobom
odmontovat a odsunut nabok relatkovy blok (u 940 je to aj poistkovy)
po odmontovani jednej skrutky pohybom k sebe a do strany, vybrat spodny rozvod kurenia
Vzniknutym otvorom sa odspodu dostanete k tiahlu od motora a skrutkam drziacim motor.
Dnes jsem chtel zjistit, ktery ze motor to je v haji, ale zjistil jsem ze zadny?!?!
Postupne jsem ze vsech 3 odpojil hadicku, nasadil svou hadicku, vycucnul jentak pusou vzduch a cekal, kdy mi hadicka odpadne od jazyka. Ani po minute nepustil ani jeden ventil. Zda se tedy, ze drzi. Tak kudy to sakra utika? Kontroloval jsem i tesneni, kolem toho vakuoveho zasobniku a zasobnik tesni...
Zkus cucat vzduch z hadiček v motorovém prostoru, které vedou do el. ventilu topení. Postupně při zapnutém zapalování přepínej jednotlivé ventily a cucej. Pak máš šanci to najít ...
Fery píše:Zkus cucat vzduch z hadiček v motorovém prostoru, které vedou do el. ventilu topení. Postupně při zapnutém zapalování přepínej jednotlivé ventily a cucej. Pak máš šanci to najít ...
Jo, proc me to nenapadlo... kdyz zapnu zapalovani, tak si muzu hejbat s tim rozdelovacem podtlaku. Diky za kopnuti
Drtic píše:Dnes jsem chtel zjistit, ktery ze motor to je v haji, ale zjistil jsem ze zadny?!?!
Postupne jsem ze vsech 3 odpojil hadicku, nasadil svou hadicku, vycucnul jentak pusou vzduch a cekal, kdy mi hadicka odpadne od jazyka. Ani po minute nepustil ani jeden ventil. Zda se tedy, ze drzi. Tak kudy to sakra utika? Kontroloval jsem i tesneni, kolem toho vakuoveho zasobniku a zasobnik tesni...
Ale jeden (ten predny) ma hadicky 2, nezabudol si nan ?
Fery píše:Počet hadiček zkontroluj na motorový přepážce, hned vedle trubek, který jdou do bloku topení dovnitř. Pak jdi po nich směrem k posilovači brzd ...
Ale my sa bavime o hadickach k vakuovym motorom, teda aspon myslim...
Tak metoda cucani nezabrala asi nemam v plicich dostatek sil na vysati celyho zasobniku podtlaku
Ale metoda rozebrani rozdelovace podtlaku zabrala a netesnost je na tom ventilu se dvema vyvody
Drtic píše:Ale metoda rozebrani rozdelovace podtlaku zabrala a netesnost je na tom ventilu se dvema vyvody
Stejnej ventil jsem mel mrtvej na 740T, kde to podle zabrani turba jeste regulovalo silu ofuku obliceje vymenu jsem udelal dle postupu na kterej sem daval odkaz Sergej, normalne pres bocni stenu proriznutim a naslednym zalepenim. Doba opravy cca 3 hodinky, coz je nesrovnatelny s demontazi topeni.