Upřímně - jednak je u nás dneska mokro a a hlavně jsem ještě nenašel odvahu. Za auto jsem už zaplatil před nějakou dobou, tak bych stejně neměl páku na nějaké vyjednávání. Vzebrubnou prohlídku udělám zítra. Zatím jsem před chvilkou aspoň nahrál češtinu a zkouknul diagnostiku (vdash). Ta je zcela čistá bez chyb. Pouze chyba okénka řidiče a spolujezdce - nejde automatický dojezd. Doufám, že bude stačit přes Vidu nakalibrovat.
Laufy jsou naprosto čisté ani náznak sazí, tak aspoň tak

Motor je suchý, jen klasicky hadice k IC je krapet poblitá. Fridex čistý bez mastnoty. Od vyrovnávací nádobky chybí z výroby hadička k odvzdušnění, což budu řešit. Dále jsem našel ulámané packy u krytu baterie (blbina) a vylomený kryt konektoru na váhu vzduchu (na funkci rostlináře žádný vliv). Prasklinu na zadním zpětném světlu (nerosí). Zítra shodím dekl motoru a kouknu na zbytek. Zrovna objednávám oleje, filtry. Rozvody půjdou snad hned po neděli. Na poprvé je nechám udělat v servisu, příště sám.
Motor je velmi tichý, žádných pazvuků jsem si nevšiml. Možná nějaká řemenice zlehýnka šustí, ale nevím, zda top nejde od klimakompresoru.
Příjemně mě překvapiula manuální převodovka. V testech jsem často četl o její nepřesnosti apod., ale tahle chodí tak hladce, jako ještě u mě v žádném jiném autě. Jen si budu muset zvyknout na tu zpátečku, která je jinde, než u všech mých ostatních aut

Další "neřest" je chybející malý kousek z konce boční plastové lišty na jedněch dveří. Na fotkách jsem si toho ani nevšiml.
Pokud nebude auto ze spodu příiš zrezlé, budu moc spokojený.
Možná kůže na sedačkách mohla být na ten nájezd v lepším stavu, ale žádná katastrofa to také není.
Dost mi chybí rezerva, tu musím sehnat. Nejsem typ na tekuté opraváře.
Tak update. Našel jsem odvahu a kouknul zespodu na auto. Upřímně, čekal jsem to horší. Na 13 let staré auto ježděné ve Švédsku to není tak hrozné. Minulá xc70 původem z ČR na tom byla stejně, možná o ždibec hůř.