Celoroční pneu
- Autor
- Zpráva
-
- Vůz: C70 2.0T 166kW MT1999 coupé
Celoroční pneu
labanos - já s tím vyjel až na horní parkoviště na zasněžený Ještěd, kde někteří zůstali stát a nevyjeli to, ale pneu jsem jim nezkoumal. Ale zase mám AWD... Každopádně mě překvapilo, jak to na sněhu funguje. Myslel jsem, že nahoru nevyjedu, jelikož mám jen celoročky, ale říkal jsem si, prubnu to. A bez jediného problému. Dokonce i zastavení v kopci a rozjezdu na pohodu.
A pro mě byl nejdůležitější faktor u těch Goodyearů, že mají nejlepší vlastnosti z celoroček za mokra. A opravdu nemám za mokra jediný problém, žádné hrabaní atd. Ale znovu, je to AWD, s předokolkama v práci (různé fobie, octávky, Toyoty Proace atd) hrabu za mokra i na kvalitních letních.
A pro mě byl nejdůležitější faktor u těch Goodyearů, že mají nejlepší vlastnosti z celoroček za mokra. A opravdu nemám za mokra jediný problém, žádné hrabaní atd. Ale znovu, je to AWD, s předokolkama v práci (různé fobie, octávky, Toyoty Proace atd) hrabu za mokra i na kvalitních letních.
-
- Vůz: XC60 2.4D AWD AT 2010
Celoroční pneu
Upřímně já když vybírám pneu (a je jedno jakou), největší váhu dávám chování za mokra. Tam se projeví dobrá x špatná pneu a v téhle disciplíně většinou pohoří i čínské pneumatiky. Za such, když člověk nejede někomu za zadkem, tak ten rozdíl v brzdné dráze není tak markantní, na sněhu funguje leccos s dobrým vzorkem. Ale na mokru to je fakt rozdíl. Na mokru dle testů moje Nokiany nic slavného nejsou, ale subjektivně nejsou špatné.
Za mne zcela TOP pneu ze zimních byla Continental. Zkoušel jsem na prázdné dálnici na mokru a ten brzdný účinek i přesto, že měli cca 5 mm a 4 roky byl impozantní. Věřím, že i celoroční Continental bude super.
Za mne zcela TOP pneu ze zimních byla Continental. Zkoušel jsem na prázdné dálnici na mokru a ten brzdný účinek i přesto, že měli cca 5 mm a 4 roky byl impozantní. Věřím, že i celoroční Continental bude super.
-
- Vůz: XC70 D5 2008
Celoroční pneu
Já jdu na Fobii do KUMHO SOLUS 4S HA32, letní mě velmi mile překvapili, tady ty jsou za 1200 za gumu a s tím nájezdem co s tím najedu...
Ty zimní co tam jsou teď, jsou puk. Stejně tvrdý a stejně hloužou
Ty zimní co tam jsou teď, jsou puk. Stejně tvrdý a stejně hloužou

K prodeji (s bolestí u srdíčka) do dobrých rukou:
V70XC MY00 2,4T AWD A/T @ Kde mám to křídlo?!
Fobie 1.2 HTP, 80tkm, po důchodci!
VIDA k dispozici - Blansko, Brno, Olomouc
MX-30 @ 145 eletrických poníku... než jim dojde šťáva...
MX-5 1.6 81kW@ pokud z toho teče olej, znamená to, že to má olej...
XC70 MY08 D5 AWD M/T @ 225 ořů v plné síle!
-
- Vůz: Volvo S80
Celoroční pneu
Kdyby někdo chtěl ty Kumho Solus mohu nabídnout na 17" thorech. 

Celoroční pneu
V jakém rozměru? U mne 235/65/17
-
- Vůz: Volvo S80
-
Celoroční pneu
díky, tak to je bohužel mimo můj hledáček 

-
- Vůz: V90CC D5 AWD Polestar 177kw, 2017
Celoroční pneu
Na celoročky jsem přešel, protože stejně jako Jancha mě už fakt nebavilo přezouvat 3 auta. Po dobrých zkušenostech s Kléber Quadraxer na manželčině Astře jsem je s přídomkem "SUV" dal i na xc70. Spokojenost - mokro, sníh, sucho - vše OK. A tak zbylo na přezouvání jen jedno - tchánův S-Max, neb tchán se drží střídání letních a zimních Kormoranů. Nic proti, ale nic extra. Klebery byly/jsou podle mě lepší jak v létě, tak v zimě, co jsem mohl vyzkoušet. Mmch je obojí koncern Michelin.
Teď na V90CC jsem šel do Pirelli Cinturato all season sf3 - mám to totiž stejně, jako Tomas78. Mokro je jaro, podzim, 80% zimy... A tyhle Pirellky mají na mokru "A" a pravidelně jsou mezi nejlepšími na mokru i v testech. Co mě zajímá dál je hlučnost - Klébery byly super, ale to Cinturata taky - mají jen 69db.
Zatím jsem jezdil jen sucho a mokro - super, jen jsem ještě zvědavý na sníh, ale myslím, že to bude taky ok. Na hory ostatně jezdím tak 2x za sezonu. Další důvod, proč se zbytečně netrápit přezouváním.
Za mě - kvalitní celoročky jsou určitě lepší, než lowcostové letní/zimní. A navíc nestihnou ztvrdnout, než je ojedu a vyměním. Už u nich zůstanu - minimálně dokud budu mít Volvo a ne Ferrari
Teď na V90CC jsem šel do Pirelli Cinturato all season sf3 - mám to totiž stejně, jako Tomas78. Mokro je jaro, podzim, 80% zimy... A tyhle Pirellky mají na mokru "A" a pravidelně jsou mezi nejlepšími na mokru i v testech. Co mě zajímá dál je hlučnost - Klébery byly super, ale to Cinturata taky - mají jen 69db.
Zatím jsem jezdil jen sucho a mokro - super, jen jsem ještě zvědavý na sníh, ale myslím, že to bude taky ok. Na hory ostatně jezdím tak 2x za sezonu. Další důvod, proč se zbytečně netrápit přezouváním.
Za mě - kvalitní celoročky jsou určitě lepší, než lowcostové letní/zimní. A navíc nestihnou ztvrdnout, než je ojedu a vyměním. Už u nich zůstanu - minimálně dokud budu mít Volvo a ne Ferrari

-
- Sponzor fóra
- Vůz: Džaponský
Celoroční pneu
Hlasim, že mam najeto zatim 10tis na Kleber Quadraxer a opotřebení se zatím jeví v normě úměrně nájezdu (očekávání) a nemám k těm gumám nějaké výtky. Asi by bylo ale dobré říct, že hory nejezdím a nebudu, nezávodím, netahám vozík a moje auto nemá 400koní. Převážný provoz je příměstský a když jedu po dálnici jedu normálně = 140tempomat. Nicméně neubírám ani v dešti, nevidím k tomu důvod, pokud není vyloženě na silnici souvislá vrstva vody.
Další celoročky budou ale asi z důvodu ceny Contíky, protože já jsem naposledy za ty R17 Klebery po 1 neopravitelném defektu platil snad 3200Kč/ks (nenakupuju gumy v eshopech) a to je už nesmysl. Rozdíl 100kč mě fakt nevytrhne a ikdyž jsem s Kleberama spokojen, tak tím Continentalem absolutně nemůžu šlápnout vedle.
Další celoročky budou ale asi z důvodu ceny Contíky, protože já jsem naposledy za ty R17 Klebery po 1 neopravitelném defektu platil snad 3200Kč/ks (nenakupuju gumy v eshopech) a to je už nesmysl. Rozdíl 100kč mě fakt nevytrhne a ikdyž jsem s Kleberama spokojen, tak tím Continentalem absolutně nemůžu šlápnout vedle.
-
- Vůz: XC 90 D5 AWD '09
Celoroční pneu
Nemilo ma prekvapil nedotacavy smyk na Hankook Kinergy 4S 2. Cesta bola mokra z jemneho mrholenia, ziadna stojaca voda, teplota okolo 8° asi. Neviem to uplne vyhodnotit kde bol problem ale asi najskor za volantom. Bolo to na dovolenke na ceste, ktoru nepoznam. Neprislo mi, ze by som siel neprimerane rychlo, ale je mozne, ze som proste na tie zakruty siel trochu rychlejsie nez by som mal. Uz cestou tam sa mi zdalo, akoby v zakrutach auto nedrzalo ako som zvyknuty a cestou spat hore briezkom v ostrej zakrute som zrazu siel rovno. Nastastie nic oproti a auto som zrovnal nez by som napalil do svahu oproti.
Celoroční pneu
Pan Žák učinil velký objev
https://www.garaz.cz/clanek/zajimavosti-ze-by-zimakum-odzvonilo-ve-srovnani-s-celorocnimi-pneu-si-nevedou-o-tolik-lepe-hlavne-na-ceskou-zimu-by-celorocky-mohly-byt-vhodnejsi-21013539
Stále však platí, že není pneu jako pneu. Kdybych nekoukal na cenu, beru Continentaly, zimní jsem nikdy lepší neměl a věřím, že i celoročky budou TOP

https://www.garaz.cz/clanek/zajimavosti-ze-by-zimakum-odzvonilo-ve-srovnani-s-celorocnimi-pneu-si-nevedou-o-tolik-lepe-hlavne-na-ceskou-zimu-by-celorocky-mohly-byt-vhodnejsi-21013539
Stále však platí, že není pneu jako pneu. Kdybych nekoukal na cenu, beru Continentaly, zimní jsem nikdy lepší neměl a věřím, že i celoročky budou TOP
-
Celoroční pneu
babo raď: Kumho Solus HA32 nebo Nokian SeasonProof 1? 

-
Celoroční pneu
Já hlasuju pro Kumho.
-
- Sponzor fóra
- Vůz: Džaponský
-
Celoroční pneu
Díky, přikláním se ke Kumho, čekám na cenovou akci a jdu do toho

-
- Vůz: XC60 2014 D4 AWD D5244T17
Celoroční pneu
Já bych dal nokian - aramidové bočnice by měla mít každá 4kolka a kort v zimě.
Přidáno za 1 minuta 41 sekund:
Problém je že od doby kdy testy pneu ovlivňuje ekohodnocení jsou spíš jen orientační.
Přidáno za 1 minuta 41 sekund:
Problém je že od doby kdy testy pneu ovlivňuje ekohodnocení jsou spíš jen orientační.
-
- Moderátor
- Vůz: 142;745;944;945;V70II;XC90 V8, C40
Celoroční pneu
Tak obecně, z testů vybírám jen podle brždění na mokru, nic jinýho mi nezajímá... spotřeba ani nájezd nejsou pro mě klíčová čísla.
745, D24, M47, 1990, Kája; 945, B230FT, AW71, 1995, Jaruna; V70, D5, M56, 2004, Bertík; 944, B230FT, M46, 1991, Blex; XC90 V8, 2004; 142, B20A, M40, 1970 ; C40, RWD, 2024, Tramvaj ex: S40, 1.8, m3p, 1997; 764, B280F, AW71, 1988, Tomasssovka; 244, D24, M47, 1990, Blu; XC90 V8, 2005, Mastodont; V40, B4204S, M5P, 1996.
745, D24, M47, 1990, Kája; 945, B230FT, AW71, 1995, Jaruna; V70, D5, M56, 2004, Bertík; 944, B230FT, M46, 1991, Blex; XC90 V8, 2004; 142, B20A, M40, 1970 ; C40, RWD, 2024, Tramvaj ex: S40, 1.8, m3p, 1997; 764, B280F, AW71, 1988, Tomasssovka; 244, D24, M47, 1990, Blu; XC90 V8, 2005, Mastodont; V40, B4204S, M5P, 1996.
-
Celoroční pneu
Taky vybírám hlavně podle chování za mokra, tam se to láme dobrá / špatná pneu. Nokian a Kumho jsou na tom však +- stejně (průměr)
Zkusím ještě vyčkat na nějakou akci. Za sebe s Nokiany opravdu spokojenost, Nokian SeasonProof 1 by měl mít ještě o 30% větší nájezd. Nicméně mám zkušenost, že co vydrží déle, je horší na mokru, tak jsem lehce nedůvěřivý 

-
- Vůz: C70 2,4i Momentum MY08
Celoroční pneu
ad. Nokian vs. Kumho - za mě jednoznačně Nokian. Bočnice + Finsko. Výroba některých Rusko. Díky tomu byl problém sehnat a na XC90 jsem obul Conti a taky spokojenost zatím. Kumho je Čína a tím to pro mě hasne.
ad. nedotáčivost s Kinergy - mám úplně stejné zkušenosti za stejných podmínek. Nokiany a Conti nic takového. Hankook a Nokiany byly na stejném autě pro srovnání.
ad. nedotáčivost s Kinergy - mám úplně stejné zkušenosti za stejných podmínek. Nokiany a Conti nic takového. Hankook a Nokiany byly na stejném autě pro srovnání.
Volvo XC90 D5 AWD 136 kW AT MY11 (D5T5 ST2 160kW, 480Nm.)
-
- Vůz: V70 II D5 120kw 2004
Celoroční pneu
Kumho je Čína asi tak stejně jako Samsung, LG nebo KIA, tedy spíš Korea
Mě osobně v poslední době překvapily celoroční Pirellky, naprosto srovnatelné s Michelin, Conti nebo GY, ne-li lepší a celkem tiché

Mě osobně v poslední době překvapily celoroční Pirellky, naprosto srovnatelné s Michelin, Conti nebo GY, ne-li lepší a celkem tiché

-
Celoroční pneu
Tady je to celkem na prd, páč některý Nokiany některým místním poprsakli (nejsou sami je toho na netu dost)
Kumho mě velmi mile překvapilo na letním, v rozměru 195/50R15 jsou tyhle gumy, pak dlouho nic, pak Pilotky, pak dlouho nic, pak Yokohamy. Okresková, čitelná, držící guma. Až sjedu zimní a nebo na jaře půjdou celoročky Kumho na fabii se kterou jezdím jako daily.
Kumho mě velmi mile překvapilo na letním, v rozměru 195/50R15 jsou tyhle gumy, pak dlouho nic, pak Pilotky, pak dlouho nic, pak Yokohamy. Okresková, čitelná, držící guma. Až sjedu zimní a nebo na jaře půjdou celoročky Kumho na fabii se kterou jezdím jako daily.
-
Celoroční pneu
Když budeš mít Nokian jako celorok tak se sjede dřív než popraská, když je pneu starší tak popraská - tak to u nokian je. Já je bral znovu - letní, docela jsem váhal ale zkušenost z aramid bočnicema rozhodla.
Ani nevím jestli někdo jiný dělá obdobné vyztužené bočnice, ale pro mne fakt důležitý faktor.
Ani nevím jestli někdo jiný dělá obdobné vyztužené bočnice, ale pro mne fakt důležitý faktor.
-
- Vůz: V70 II 2,5T AWD AT
Celoroční pneu
Ke gumám par postřehu. Nokiany za mě OK. Potřebuju taky XL gumy pro větší zatížení ( jezdím blbou cestu na chatu a bočnice mam pěkně podrapaný ).
Dneska mi psal otec: Celoročky fajn, ale najel jsem na posypanou vrstvu sněhu a jdu objednávat zimáky. Na chatu to ani nezkoušel. Pro někoho do města asi fajn
Dneska mi psal otec: Celoročky fajn, ale najel jsem na posypanou vrstvu sněhu a jdu objednávat zimáky. Na chatu to ani nezkoušel. Pro někoho do města asi fajn
Bylo: Polo 1,9SDI 47kW 2003 140000km, Spotřeba 4,71l/100km
-
Celoroční pneu
Kumho i tyhle konkrétní Nokian jsou vyráběny v Číně. Problém to není, nejsou jediní.
@Warz: to nemá vypovídající hodnotu (nic ve zlém), není celoročka jako celoročka. Dobrá celoročka je už dnes lepší než low-cost zimak (nemyslím čínu)
Kdybych měl větší rozpočet, jdu do prémie jako Continental apod. Nokian je slušný, ale není top. Levná celoročka jsou vyhozený peníze.
@Warz: to nemá vypovídající hodnotu (nic ve zlém), není celoročka jako celoročka. Dobrá celoročka je už dnes lepší než low-cost zimak (nemyslím čínu)
Kdybych měl větší rozpočet, jdu do prémie jako Continental apod. Nokian je slušný, ale není top. Levná celoročka jsou vyhozený peníze.
-
Celoroční pneu
Když celoročka tak prémiová pač když se jede jednou za čas na ty hory tak se tam člověk musí dostat i když jezdí normálně po černé silnici v Praze. Všichni co znám tak celoroky chválej, ale taky maj ty nejlepší. Něco průměrného jsou za mne vyhozené peníze pokud nejde člověku o to jen splnit legislativu a mít tam alpský symbol.