Bíla smrt - zakladatel biatlonu.

O tom nástřelu a střelbě ze studené hlavně jsem se zmínil.
Vzdálenost byla taková, že už to bylo mimo tabulky a rozsah optiky kterou měl střelec namontovanou. korekci dělal podle předchozí střely, viděli kam to dopadlo a podle toho dělal korekci - byla taková, že cíl byl mimo zorné pole optiky.jirka87 píše: 06 úno 2022 09:42...
Nedovedu ted bohuzel najit ten zasah o skterem jsem psal. Ty rekordy padaly jeden za druhym. Jednalo se o zastreleneho bojovnika ISIS na balkone domu. Vzdalenost byla uplne nesmyslna. Strelec sam sdelil,ze mel toho bojovnika ISIS uplne mimo zamernou a navadel ho partak podle nejake anteny na baraku ci co.
...
.50BMG, mám pocit že to byl kanaďan a bylo to v horských oblastech Afgánistánu. Dostal ho myslím až třetím výstřelem.Munga píše: 05 úno 2022 19:50 Jo a nejdelší potvrzený zásah člověka je 3500m z roku 2017. Pánové ten bojovník IS co ho střela roztrhla jak hadr odstřelivače také hrubě podceňoval jako zde. ☺
Maximální dostřel vz.58 (vzhledem k tomu že používá stejnou munici jako AKčko, tak předpokládám, že hodnoty budou stejné) je 2800 metrů a smrtící účinek střely je po celé dráze letu.jirka87 píše: 05 úno 2022 15:58 Petrxc70: jak chces trenovat vzduchovkou na 1000m pri strelbe realne na par desitek metru to si rad necham vysvetlit teda. O pojmy jako balistika strely jsem sice spis jen zavadil a vim o tom z hlediska strelby na vetsi vzdalenosti temer presne kulove, ale zase uplne vymeteno v te hlave taky nemam,takze strelbou ze vzduchovky na treba 30...40m simulovat nejak strelbu na 1000m kde uz hraje roli snad kazdy fyzikalni aspekt prostredi, do toho samozrejme vlastnosti optiky, to si bez ironie rad necham vysvetlit. To bude asi neco jako trenovat skutecnou generalku motoru v nejake te herni simulaci CarMechanic ne?![]()
Kismick : odkaz jsem videl, ale porad nechapu souvislost s moznoi strelbou na 1000metru. Na KILOMETR.
Ucinny dostrel ak47 je kolik? 400m? Realny vic. Jak chce nekdo strilet lepsim flusbrokem na kilak, tak na to si fakt pockam.
Na hledí je hodnota 800m ,ale to je určeno na střelbu do skupinových cílů a ne na postavu jak se dost lidí domnívá.Lachtan píše: 21 úno 2022 00:32Maximální dostřel vz.58 (vzhledem k tomu že používá stejnou munici jako AKčko, tak předpokládám, že hodnoty budou stejné) je 2800 metrů a smrtící účinek střely je po celé dráze letu.jirka87 píše: 05 úno 2022 15:58 Petrxc70: jak chces trenovat vzduchovkou na 1000m pri strelbe realne na par desitek metru to si rad necham vysvetlit teda. O pojmy jako balistika strely jsem sice spis jen zavadil a vim o tom z hlediska strelby na vetsi vzdalenosti temer presne kulove, ale zase uplne vymeteno v te hlave taky nemam,takze strelbou ze vzduchovky na treba 30...40m simulovat nejak strelbu na 1000m kde uz hraje roli snad kazdy fyzikalni aspekt prostredi, do toho samozrejme vlastnosti optiky, to si bez ironie rad necham vysvetlit. To bude asi neco jako trenovat skutecnou generalku motoru v nejake te herni simulaci CarMechanic ne?![]()
Kismick : odkaz jsem videl, ale porad nechapu souvislost s moznoi strelbou na 1000metru. Na KILOMETR.
Ucinny dostrel ak47 je kolik? 400m? Realny vic. Jak chce nekdo strilet lepsim flusbrokem na kilak, tak na to si fakt pockam.
Cílená střeba je tak na 500metrů max.
https://youtu.be/FEASv3stY9k
Uživatelé procházející toto fórum: gigy