S automatickou pistolí, s nábojem v komoře a vypuštěným kohoutem můžeš střílet trojím způsobemdumi.cz píše: 04 říj 2021 13:58 Myslel sem natazeni uderniku. "kohoutku". co sem mel v ruce ukazkove (ruzne prorezane) pistole od CZ, tak tam i kdyz byl naboj v komore se nedalo strilet, musel clovek nejdriv natahnout kohoutek. Samozrejmne, tim ze natahnes hlavne se natahne naboj do komory a zaroven se natahne ten kohoutek, ale predpokladam, ze v tomhle stavu to nikdo nenosi![]()
To že to nemám číst napiš příště na začátek a né na konec.jirka87 píše: 04 říj 2021 15:10 python - rád bych tě viděl v krizové situaci v zimním období byť jen v tenkých pletených rukavicích ty chytrolínku chytrej jak budeš lovit pojistku na některých pistolích. Já narozdíl od tebe mluvím obecně, protože na světě neexistují jen zbraně, které máš ty doma, ikdyž si to možná myslíš. Ty jseš takovej ten, co na základce pořád s ručičkou nahoře hlásil, pnančelko, pančelko já vím, já vím a když se spletl, tak to stejně neuznal. Ale vzhledem k tomu, že jsi sežral ve všem a v každé debatě šalamounovo hovno, tak chápu, že si prostě nemůžeš odpustit komentovat všude všechno. Já se taky vyjadřuje kde k čemu, ale buď teda vím a nebo se slušně zeptám/vyjádřím pochybnost. Zato ty jsi typ člověka, kde jedině jeho názor je správný a běda, jak někdo napíše něco jiného. Jo, řekl jsem, že na tebe nebudu reagovat, ale mezitímco já se o to alespoň snažím, tak ty tady máš něustálou potřebu do mě rejt.
Dám ti jednu nevyžádanou radu - už se na to vyser, ani to nečti co píšu a hlavně a to zejména furt neprovokuj a nekonfrontuj mě tady se svými názory. Já o ně vůbec nestojím a jsi v mém životě asi tak důležitý jako psí hovno na chodníku. Ale neboj, on se tě jeden zastane, příspěvek upraví a mě dá banána nebo tak něco, aniž by zkoumal, že to je co chvíli co se po mě vozíš a to, že jsem teď už rupnul je toho jen důsledek.
Tak třeba u pistole Vz.82 nebyl problém přeručovač vyřadit. A nebo on se kolikrát časem vyřadil sám...ren píše: 04 říj 2021 15:19 Mno, tak ať to uvedeme na pravou míru. Automatické pistole jsou velmi výjimečné a pro běžného civila zakázané, běžný civil může mít pistoli samonabíjecí, anebo opakovací.
Ze samonabíjecí pistole s nábojem v komoře a vypuštěným kohoutem já osobně umím střílet dvojím způsobem, buď tak, že vystřelím v režimu DA zmáčknutím spouště (půjde ztuha) a platí pro případ, že pistole DA umí, anebo natáhnu palcem kohout a zmáčknutím spouště vystřelím v režimu SA. Platí pro případ, že pistole SA umí a není DAO. Jaký je ten třetí způsob?
Otázka č.2 - co je přerušovač úderníku? Osobně znám jenom blokaci zápalníku a u sportovních zbraní je spíše výjimkou, przní chod spouště. První čízy 75 ho taky neměly. Přerušovač jak ho znám já slouží k tomu, aby zbraň nebyla automatická, ale samonabíjecí, tj. aby po zmáčknutí spouště vystřelila, nabila náboj do komory a zůstala natažená a připravená k dalšímu výstřelu.
Jasně, na to stačí pilník a máš z toho teda automatickou zbraň, když už si tady někdo honí triko na slovíčkaření, že?python.p píše: 04 říj 2021 15:29 Tak třeba u pistole Vz.82 nebyl problém přeručovač vyřadit. A nebo on se kolikrát časem vyřadil sám...
Samozřejmě,ren píše: 04 říj 2021 17:01 To slovíčkáření myslel na mě. A nenapsal ten třetí způsob jak vystřelit.
Kontrolovanou dávkou šli i UZI z jedné produkce při určitém cviku a natočení pojistky celkem spolehlivě.Vapik píše: 04 říj 2021 19:39 Nebo taky třeba pouzdro na Makarova co používali (ji) v Rusku speciálové umožňuje natáhnutí zbraně prostým vytažením z pouzdra. Dávka u Tokareva je způsobena drhnoucí nebo prasklou listovou pružinkou ve spoušťovém kontejneru. Prasklá = dávka pořád, drhnoucí = dávka jen někdy. Jo a ještě ten Makarov střílí dávkou při lehkém úchopu (zpravidla ženy), ale tam se pak spíš jedná o bump fire a ten z trochou cviku funguje u jakékoli samonabíjecí zbraně.
Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot], saabik