Téma jsem včera řešil s Hajným, ale nikam jsme se neposunuli.
Koupil jsem Thule Velocompact 3 s adaptérem na 4. kolo. Dle prodejce se tam bez problémů vlezou 4 kola i s tím, že bude jedno z nich elektrokolo. No chtěl jsme to vyzkoušet na místě, nebyla možnost.
Včera jsem nad tím maturoval přes 3 hodiny a ano, kola tam dostanu, ale dotýkají se mi vidlicemi, či zadní stavbou nebo přehazovačkou. To jako fakt ne, odírat a ku*vit kola si nebudu.
Odstup jednotlivých kolejnic je 19 cm, viděl jsem i nosiče, co mají rozestup 22 cm, to by stačilo. Ale nenašel jsem žádný, který by při tomto rozestupu byl na 4 kola.
Přemýšlím ještě o této variantě Thule Velospace XT3, která je na převoz větších a těžších kol, ale opět rozestup 19 cm.
To jako nikdo v současné době nepočítá s tím, že jsou na kolech boostové osy a rámy a tedy že do šířky zabírají více prostoru?
Jak to řešíte vy? Co koupit, aby byl mezi koly alespoň 1-2 cm prostor
Šachovat s kolama dopředu dozadu nepomáhá, neboť na jedné straně stejně se vždy rámy kol opírají

Co mě nejvíce sejří je to, jak ofiko stránky Thule a jejich promovidea ukazují, jak krásně tam kola naskládáš, ale že se jim to taky dotýká neřeší - to jako fakt výrobci ani jiným lidem nevadí?