Není to Volvo, ale Hummer s motorem Vortec 3,5. Auto se mi podařilo dostat do stavu kdy vše funguje na benzín a tak nastal čas začít si hrát s LPG. V současné chvíli jsem ve stavu kdy auto jede na LPG bez větších zádrhelů nicméně nějaké mouchy stále jsou.
Po cca 20km vyhodí chybu nedostatečné funkce katalyzátoru z toho usuzuji na bohatou směs LPG, ale ve stag softu se mi křivky na LPG a benzín krásně kryjí (dohnal jsem to násobitelem). Když jsem kontroloval hodnoty 1 a 2 lambdy tak při plynu jsou opravdu o desetinku až dvě bohatší. Mám dvě teorie:
1. Nedostatečná velikost trysek, když jsou časy benzínu cca 4,1 ms tak LPG má cca 6,3 ms, rozdíl více než 50% už mi přijde dost, ale nemám jak srovnávat. Dle mého skromného úsudku by se to mohlo projevovat sléváním vstřiku LPG a tím bohatší směsi.
2. Jeden ze vstřikovačů výrazně klepe (posloucháno přes šroubovák) z toho dovozuji, že je možné, že nedostatečně zavírá a pouští plyn více než by měl.
Další otázka je k samotné instalaci. Je použitý reduktor se dvěma výstupy, ale ty jsou svedeny do společného filtru a pak to pokračuje jednou hadicí k liště vstřikovačů 1 až 3 válce a pak hadicí k dvoj liště na 4 a 5 válci. Uvažuji že bych od reduktoru natáhl dvě separátní hadice k první i druhé liště a použil bych dva filtry pro každou větev, takhle mi to dává větší smysl. Je to první auto, které takto řeším a až to prohlásím za hotové počítám s kontrolou u plynaře a snad mi nezláme prsty

Vstřikovače jsou opticky tyto:
https://www.luckygas.cz/product/vstrikovace-lpg_cng-/vstrikovace-3v---lista/vstrikovaci-lista-valtek-t30-3-valec-sad/932#gallery
Předem děkuji za rady.