Žena po 3 letech vlastnění C30 zjistila, že jí chybí zadní dveře. Jak se to mohlo stát, zda jde jen o chvilkové poblouznění, nevím, ale trvá to už 14 dní. Tak třeba to přejde, ale taky nemusí

Proč si myslím, že jsem buď debil, nebo ženám nerozumím? Protože žena mi sděluje, že chce jiné auto. Ano, chápu, že rok pořádně nemohla nakupovat, že zjistila, že na účtě je více peněz, ale že by to musela uvalit za nové auto bez potřeby? To bych fakt jako tentokrát toleroval, ať si zajde do nějakého hadr-obchodu a ukojí se tam.
Takže co vlastně sděluje:
- chybí mi zadní dveře, když vezu děti do školy, tak to tvá, než vystoupí
- vadí mi, že to žere 11 l na sto
Pojďme se tedy podívat, čím C30 nahradíme, říká žena. Ptám se, zda má nějaký tip, sděluje, že viděla V40 II a že se jí líbí. OK. V autorizáku sedáme do V40 II s D3 a po zkušebce žena nadšená, jak se v tom jezdí, jak jsou krásně pevné a profilované sedačky, jak hraje audio, jak rychle topí řiť, jak to příjemně jede. Ovšem si sedá dozadu a říká, to má tak malé zadní dveře, že to dětem nebude vyhovovat. Sedám dozadu já, místa pro náš vzrůst královsky, vylézám z auta, opět vlézám, vylézám a říkám. Jo, jsou ty dveře menší, ale děti jsou menší jak my a mě to úplně nevadí, přijde mi to ok, jen je práh široký (daň za bezpečnost) a musíš jej více překročit - děti stejně šlápnou na práh a nastoupí, vystoupí. Za mě plně vyhovující. Rázná odpověď ženy zní: NE, DVEŘE JSOU MALÉ, DĚTI BUDOU MÍT NAVÍC AKTOVKU. NAVÍC DÁT ZA 5 LET STARÉ AUTO S ROČNÍ ZÁRUKOU A NAJETÝMI 120 TKM 370 TKČ JE MIMO. JSOU I JINÉ ZANČKY, KDE ZA MÉNĚ PENĚZ BUDE VĚTŠÍ AUTO A LÉPE VYBAVENÉ, TÉMĚŘ NOVÉ.
Tak ok, doteď to nějak dokážu pochopit, ale zde přestávám buď ženě rozumět, nebo jsem debil, který neumí vhodné auto najít. Pojďme si shrnout požadavky:
- auto se jí musí líbit = "Víš, že se mi líbí Jaguáry, miláčku." Tedy zapomeňte na novou Toyotu Yaris, CHR, Citigo, Aygo apod. V malé nákupní tašce se jí budou všichni smát a je to i hnusné - jen aby bylo jasno, to není můj názor
- palivo a převodovka je jí jedno - nesmí se to srát, nesmí to chtít údržbu
- 4 dveře min. (může být sedan, kombi, hatch - je to jedno)
- spotřeba mezi 5-6 litry ve městě - tip trasy? Ráno nastartuje a sjede z kopce 2 km do práce a vypne motor. Odpoledne nastartuje, vyjede 2 km do kopce domů a vypne motor - jo a k tomu cca 3x týdně ještě zastaví po cestě v Lidlu a v Kauflandu. Když se poštěstí, jede výjimečně na vzdálenější office = 8 km po městě přes 15 semaforů
- materiály a pohodlí jako ve Volvu = na palubce měkčené plasty s pěkným dekorem, výplně dveří s měkčeným odložením na loket, kožený paket, sedadla pohodlná jako ve Volvu, zvuk audia jako Dynauadio v C30
- nutná výbava: vyhřívané sedačky, zrcátka, ideálně i volant a přední sklo, posilovač, klimatizace, přední a zadní okna v elektrice, parkovací senzory či kamery, pravé zrcátko automaticky sklopné dolů na zadní kolo při couvání, keyless, BT handsfree, automatické stěrače
- jako bonus, který nutně nemusí být, ale mega potěší je BLISS něco jako CITY SAFETY, integrované výsuvné zadní podsedáky
- jo a auto by mohlo po 500 m jízdy topit motorem či přídavným elektrickým odporem
- a to vše do 300 tkč při stáří do 3 let
Tak jsem debil a nedokážu vhodné auto doporučit? Nebo jen ženám nerozumím? Nebo mám doufat, že poblouznění zmizí, nebo jej očkování na COVID eliminuje?