A když nemám keyless tak můžu vytáhnout ze spínačky klíč a nic se nestana? To je pro mě novinka.Macek2 píše: 28 pro 2020 19:15 No, já bych spíš tipnul, že keyless nemá, protože se jeho auto chová stejně jako moje.
Ono vše má své pro a proti.Josef1472 píše: 28 pro 2020 21:31 Co se děje v autě ? Auto zjistí, že klíče jsou příliš daleko- 3x zapípe, na desce (?) s budíky nahoře se objeví malá hláška "Klíč nenalezen". Ale odjedu, znovu už nezapípe. Zjistím to, až se vypnu motor a opět nenastartuji.
To je právě ten princip jak se kradou auta - panáček ze zesilovačem si stoupne za dveře domu, panáček s přijímačem nastartuje a nafetovanej najatej řidič projede z D na jeden zátah do Polska či UK.Josef1472 píše: 28 pro 2020 21:31 Pro upřesnění... máme VOLVO XC60 MOMENTUM D4 AWD kupované minulý rok.
Keyless nemám (pokud to znamená, že se mi odemknou dveře, když zatáhnu za kliku a zároveň je v blízkosti klíč). Abych odemkl, musím zmáčknout klíče.
Klíč do zapalování nevkládám, stačí, že jsem dost blízko abych otočil startovacím tlačítkem a tím se nastartuje.
Situace: vlezu do auta, nastartuji (nechám vyhřívat přední sklo), odnesu klíče domů (zapomenu je tam), dojdu do auta a odjedu na výlet na Ukrajinu. Tam už nenastartuji, protože nemám klíče.
Co se děje v autě ? Auto zjistí, že klíče jsou příliš daleko- 3x zapípe, na desce (?) s budíky nahoře se objeví malá hláška "Klíč nenalezen". Ale odjedu, znovu už nezapípe. Zjistím to, až se vypnu motor a opět nenastartuji.
Co když se to stane na horách ve sněhu, kde mi vypadnou klíče z kapsy ? Dojedu domů a klíče najde na jaře jihoafrický sběrač pampelišek![]()
Tohle mi moc vychytané na auto za 1,5M nepřijde![]()
To určitě nepude. Představ si, že máš klíče od auta v kapse a třeba při svižné jízdě se v sedačce opřeš tak blbě, že ti to zmáčkne zamykání a v tu ranu ti chcípne motor? To asi nechceš.raolsa píše: 28 pro 2020 22:33 Hele a jde třeba tím klíčem v kapse chcípnout motor, když je člověk mimo auto? Mám na mysli tlačítko zamčení auta.
Jde mi o následující situaci: Odemknu auto, vlezu dovnitř, nastartuju, vylezu ven (s klíčem v kapse), jdu dozadu do kufru a někdo mi mezitím skočí do auta a začne ujíždět. Takže se za ním rozeběhnu a klíčem vypnu motor a dotyčného zamknu v autě.![]()
Uživatelé procházející toto fórum: koch, Skipaaan